Esther Lasheras är en av världens padelmästare. Idag i Monaco berättar hon om sin karriär och hennes framtid där vi lär oss många saker inklusive det faktum att hon kommer att spela franska padelturneringar tillsammans med ...

Hej Esther Lasheras (Zaragoza, 1983), berätta om din ankomst till klubben Padel Sun.

Hej, först och främst trevligt att prata med Padel Tidskrift!

Ingenting slipper dig, jag är faktiskt installerad i Monaco sedan 3 januari 2017.

För dem som inte känner till klubben i Padel Sun, det ligger vid porten till Monaco, och är utrustat med 4 banor, ett gym och omklädningsrum samt en cafeteria-restaurang.

Av vilka skäl lämnar du Madrid, padellens fästning?

Jag fattade detta beslut eftersom min fästman Queco Catalán sedan september arbetar här i samarbete med Montecarlo International Sports. För mig handlade det först om att avsluta min säsong i Spanien, och om allt gick bra, att följa Queco efter årsskiftet.

Jag vill tacka MonteCarlo International Sports för dess engagemang i padeln, både i Frankrike och internationellt via Fabrice Pastor Cup, som spelas i Sydamerika (Arg Bra Chi). MonteCarlo International Sports stöder många paddelspelare och är mycket bra för Padel i allmänhet.

Vissa observatörer har blivit förvånade över detta beslut, du är en del av topp kvinnliga 40 Wpt och vi ser till och med att några av våra toppfranska är motsatt sätt ...

Sedan 2010 utvecklas jag på kretsen Wpt och jag lyckades alltid hålla mig i topp 40. Medan jag slutade den här säsongen på min lägsta ranking men för mig var 2016 en bra inlärningsfas: att hålla sig närvarande och slåss även om resultaten inte följde. Låt oss erkänna att under de senaste åren har kvinnornas spelautveckling utvecklats enormt och att tävlingen blir mer och mer hård.

Kommer du till Padel Sol med ett specifikt uppdrag? Har denna klubb helt enkelt blivit din träningsbas sedan januari?

I princip är jag i Quecos fotspår, inget mer, i alla fall är allt tillsammans för att träna bra här: oklanderliga faciliteter, närvaron av franska toppspelare och en enastående fysisk tränare som Yann Le Jeune. Så jag tror att jag kan upprätthålla en bra träningsnivå och börja arbeta, eftersom padellen blomstrar i Frankrike.

Dessutom finns det på den internationella scenen en viss brus: spelare, tränare, klubbar, det är en hel sektor som verkar i full gång.

Ja, padeln växer och expansionen är särskilt anmärkningsvärd i Europa.

Det är mycket viktigt att integrera nya nationer i det internationella paddelgemenskapen. Efter hand växer idrotten och allmänheten tack vare den nya infrastrukturen och den globala dyamiken som har observerat den i några år.

Om du var tvungen att övertyga en av dina kontakter att pröva den internationella upplevelsen, vilka argument skulle du använda?

Jag kommer att berätta för dem att det är rätt ögonblick personligen och sportigt. Tvärtom, det finns många saker att göra utanför Spanien. Länderna är utrustade med padelbanor, vi ser fler och fler spansktalande spelare som tar sina första steg på den professionella padelkretsen.

Padelen förändras och snart kommer padeln att bli mycket mer internationell än den är nu.

Vi befinner oss i en period där vi förutom att upptäcka padellen utvecklar den tack vare våra framsteg i Spanien.

Vilka är dina sportmål för säsongen 2017-2018? Ska du anpassa dig till WPT?
Får vi chansen att se dig utvecklas på FFT-turneringar?

Min huvudplan är att träna noggrant, som 2016 har det inte alltid varit möjligt, och varför inte spela WPT; men sedan Monaco ser det ekonomiskt svårt ut.

För franska turneringar fick jag precis min FFT-licens och jag tänker spela så många turneringar som möjligt ... Jag kommer också att spela i Mougins med Virginie Pironneau, en hänvisning till den franska kvinnans paddel.

Har du haft tid att skapa länkar med några av de tricolorspelare som finns i Sydöstra landet?

Jag träffade några: Jérémy Scatena, Max Moreau, Jeremy Ritz, Laurent Bensadoun och Virginnie Pironneau. Jag hade mer kontakt med Moreau och Scatena, med vilka jag kunde förbereda mig fysiskt. Avund och motivation är närvarande.

På sidan av amatörpadellen är vi positivt överraskade av nivån som visas på klubben, det finns en trevlig potential, säkerligen kommer nivån att öka snabbt.

Intervju av Jean-Marc Hérard - Padel Surr

Esther Lasheras på nätet:
@EstherLasheraspadel (sida om idrottsman nen på Facebook)
@EstherLasheras (twitter & instagram)
Jean-Marc Herard

Jean-Marc Herard är kroniker Padel Internationell tidning. Barcelona-spelaren erbjuder oss en mer internationell vision om padel med särskilt hans kolumn Padel Surr. JMH är skannern för världspadeln.