Lärare och medlem i föreningen för franska spelare padel Franska, Fanny Magnan har en global vision av padel som hon inte tvekar att dela med sig av till oss.

"Arbeta med FFT, för att optimera spelarnas förutsättningar"

Padel Magazine : Först och främst, kan du presentera dig själv för våra läsare?

Fanny Magnan: ”Jag är Fanny Magnan, jag har tjänsten som lärare i utbildning Fysik och idrott (EPS) på gymnasienivå. Men det är inte allt, för jag tar också hand om utvecklingen av padel i min klubb i Ceyreste (13600). Detta inkluderar: grupplektioner, underhållning, turneringar etc. och jag är också ansvarig för fritidssektionen i föreningen för franska spelare av padel. "

Alt-attributet för denna bild är tomt, dess filnamn är Fanny-Magnan-training-473x1024.jpg.

Padel Magazine : Du har just nämnt föreningen för franska spelare av padel. Med några få ord, vad består denna förening av?

Fanny Magnan: ”Denna förening består i att främja utvecklingen av padel i Frankrike på olika nivåer: hög nivå / ungdomar / amatörkretsen. Målet är att träffas och diskutera vardagliga ämnen som organisation och ledning av turneringar.

Padel Magazine : Tror du att denna förening kommer att gynna den direkta länken mellan spelarna och FFT ?

Fanny Magnan: ” Naturligtvis, eftersom målet verkligen är att arbeta med FFT tack vare feedback från spelare på alla nivåer och att föreslå lösningar för att optimera spelarnas förutsättningar och för att underlätta organisationen av turneringar för att samla så många människor som möjligt."

Padel Magazine : Vi hade nyligen Jeremy Ritz, som berättade för oss att homogeniteten i nivåerna i turneringar var en av de viktigaste nycklarna till att utveckla padel. Vad är din åsikt i frågan?

Fanny Magnan: "Det verkar verkligen viktigt för mig så att alla kan hitta sitt konto och att varje kategori av turneringar motsvarar en spelares nivå. Efter padel är ett offer för sin egen framgång så överensstämmelse kommer också att uppnås med tiden med rankingen av nya älskare av praktiken! "

Begärd för utveckling av padel i skolan

Padel Magazine : För att komma tillbaka till dig berättade du att du tog hand om utvecklingen av padel din klubb, fritidssektionen i AJPF, och förutom att du är lärare, hur lyckas du förena allt det?

Fanny Magnan: ”Det är en fråga om organisation, jag är inte tillgänglig hela tiden men medlemmarna i AJPF vet det och lyckligtvis har jag lite tid att ge för att göra videoshower på kvällen, som gör att jag kan dela med mig av mina idéer och ta med mig dem vad jag också ser i mitt dagliga liv som amatörspelare. "

Padel Magazine : För att komma tillbaka till det faktum att du är lärare, ur din synvinkel tror du att praktiken av padel i grundskolor, högskolor, gymnasier är något att tänka på under de kommande åren?

Fanny Magnan: "Ah, bra fråga... Jag blev faktiskt tillfrågad för två veckor sedan att sitta i ligans skol- och universitets tenniskommission för utveckling av padel i skolmiljön. Uppdrag som jag än en gång accepterade! "

Padel Magazine : Utöver alla dessa projekt som redan nämnts, vad finns det mer för dig på programmet för i år 2022?

Fanny Magnan: "I år är målet att fortsätta att animera denna sport i min klubb, att organisera en P500 damer den 23 och 24 april eftersom vi inte har många under året; och varför inte ta några platser i ställningen!”

Fanny-Magnan-omvänd
Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.