I Frankrike är det få som har hört talas om Fatuma Mohamed Atchani, guvernör i Kwale County, Kenya. Hon deltog i invigningen av den andra upplagan av Intercontinental Cup...och kunde till och med inviga banan tillsammans med regionens president, Khattat Yanja.

Möjligheten för oss att gå och intervjua denna offentliga person på Place du padel dans son betalar.

Upptäckten av padel

”Först och främst vill jag säga att det är väldigt trevligt att delta i en sådan internationell tävling av padel. Det var första gången jag spelade padel och jag hade verkligen en fantastisk tid. Det var också första gången jag fick möjlighet att titta på det på nära håll.

Vi är här i Dakhla och jag tror att detta är något som lätt skulle kunna föras tillbaka till Kenya, särskilt till mitt län, Kwale. Det är en riktigt bra sport. "

Invigning Intercontinental Cup

En sport som fortfarande är lite känd i Kenya

"I Kenya, le padel diskuteras i stor skala. Till exempel i min ridning är den fortfarande väldigt ny. Att kunna se och spela är något som jag tycker är väldigt intressant. Så när jag kommer hem tar jag tillbaka den i mina resväskor.

I Kwale har vi ännu inga stigar. padel. Det är en väldigt intressant utmaning än att ta hem denna disciplin och jag skulle vilja lägga pengar på att ha domstolar.

jag tror det le padel kan hjälpa till med turismen, särskilt i Kwale. Det är en plats där vi har väldigt vackra soliga vita sandstränder. Det är en sport som jag kunde se utövas vid havet. "

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.