Federico Chingotto, även med smeknamnet "Super Raton" (Super Mouse) fastnade i fråge-och-svar-spelet med vår journalist under en exklusiv intervju för Padel Magazine.

Den 25-årige argentinaren, som kvalificerade sig till den stora finalen du Greenweez Paris Premier Padel Major, anförtrodde vår mikrofon om hans känsla av att spela på en så legendarisk stadion som Roland-Garros men också om hans partnerskap med Juan Tello.

"Vi förbättras mentalt varje dag"

”Från de första ögonblicken kände jag en speciell styrka på Philippe-Chatrier-banan, förutom en viss press eftersom det fortfarande är den centrala domstolen, med en allt större publik. Vi njuter mycket och ju mer dagarna går desto mer trivs vi här.

Jag har inte riktigt utnyttjat staden än för jag försöker vila så mycket som möjligt och hålla fokus, men när jag har lite tid går jag en promenad. Jag gick för att se Eiffeltornet.

"Vi har fantastiska rivaler. Alla spelare går framåt allt eftersom dagarna går. Det har gått flera år nu som vi träffas på kretsen så vi alla känner varandra, ibland är det lättare för varandra att veta hur man ska komma i vägen. Men jag skulle säga att det viktigaste är den erfarenhet vi får varje säsong. Jag känner att vi förbättras mentalt och vi vill fortsätta ge vårt bästa. "

“En kall fest”

”Vi kan verka kalla som till exempel när vi firar vår seger idag. Naturligtvis var vi nöjda med resultatet av mötet men vi försöker hålla kursen. För mig är det viktigaste att förbättra sig mentalt, att lyckas sätta taktik under matchen med Gaby Reca som följer med oss ​​på bänken.

En populär spelare

"Jag tror att om människor eller barn gillar mig är det för att de ser mig som lite lik dem (skrattar). Nej, skämt åsido, det är sant att jag hör mycket uppmuntran till mig och jag är väldigt glad för det. Det ger mig stor glädje. Ett stort tack till alla."

"Det är sant att i Italien ringde många människor till mig och ropade mitt namn, jag tänker inte ljuga för dig, det är kul, och sedan jag var liten ville jag bli en stor idrottsman, det är därför jag gör allt för att ge bästa exemplet för alla dessa ungdomar."

Fede Chingotto Italien Major Premier Padel 2022

Ett kompletterande par

”Juan är mer lugn, reserverad än jag. Jag är tvärtom, jag skrattar alltid eller irriterar människor. Å andra sidan är den viktigaste punkten på vilken vi kompletterar varandra denna önskan att alltid bli bättre, den disciplin som vi påtvingar oss själva dagligen.”

Som vi påpekar för argentinaren är det väldigt svårt för oss att närma oss Juan Tello eftersom han vid första anblicken verkar kall och inte särskilt benägen att diskutera. Men lyckligtvis ger Federico Chingotto oss några råd för att blidka "El Gato".

"Han är verkligen väldigt blyg, men gå lite i taget, försiktigt så öppnar han sig lite mer".

Ett oskiljaktigt par?

Sedan 2016, året för deras förening, har Federico Chingotto och Juan Tello inte släppt taget. Det argentinska paret är ett av dessa symboliska par på grund av den vänskap och lojalitet som råder mellan de två männen. Så mycket att "aficionados" hoppas få se dem avsluta sin karriär tillsammans.

"Vi kommer riktigt bra överens, vi förbättras varje dag som går på 20×10 och vi lyckas uppnå vissa mål så ja, jag ser mig själv avsluta min karriär med Juan."

Hela intervjun (på spanska) nedan

Sebastien Carrasco

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.