[boxtyp = ”anteckning”]Padel Tidskrift - Federico Quiles är nummer 9 i världen med sin partner och vän Silingo. Den här intervjun låter oss lära känna Frederico bättre vid portarna till Masters 21013. [/ Box]

Padel Tidskrift: Tyvärr stannade du vid Masters grindar, vilka är dina mål för 2014?

Federic Quiles: För det första måste det ha varit ett mycket bra år för oss, även om vi hade några heta stunder och lite mindre goda tider. Vår nivå förbättrades under året men den är fortfarande perfekt. Vi lyckades göra vackra perfs speciellt mot topp 4. Så för året 2014 är vår ambition helt klart att gå in i den första 8.

Padel Tidskrift: Hur kom du in i padel?

Federic Quiles: Jag började när jag var liten med min pappa i landsklubben i grannskapet och jag åtföljde min far som var en bra spelare. Och vid 10 år, tack vare min far, föll jag i padeln.

Padel Tidskrift: Är din far en padelspelare? Är du också en tennisspelare?

Federic Quiles: Far? Ja han spelade men för länge sedan. Han är nu en dricksspelare ...

PM: Spelade du tennis tidigare?

FQ: Nej, jag spelade fotboll. Absolut ingen tennis.

PM: Kommer det att förändras i år? Ingen förändring med din partner Silingo?

FQ: Ingen förändring.

PM: Vad hände med din gamla partner Chico Gomez?

FQ: Inget ingenting. Ingenting hände. Vi separerade eftersom vi hade spelat mycket tillsammans. Men jag är mycket vänlig med Chico. Men det är så. Vi tog olika vägar.

PM: Känner du några franska spelare?

FQ: ... Aix en Provence är en mycket spektakulär klubb. Och sanningen: Jag älskade att spela där ...

PM: Jag skulle vilja ha din åsikt kring den franska paddlen och vad det saknar för att vinna i Frankrike?

FQ: Det saknas några år eftersom padeln äntligen är en relativt ny sport. I Spanien är det bara två veckor som han är på en mycket hög nivå. I Frankrike saknar han erfarenhet, han saknar kommunikation, tränare, klubbar, utställningar, TV ...

PM: De fransktalande padelspelarna kommer mestadels från tennis, tycker du att det är bra?

FQ: Ja, det är bra eftersom tennistekniken är ganska nära padeln med bra paddelskott, beröring. Tennisspelaren har inga problem att komma in i padeln. De kan också bli bra.

Padel Tidskrift: Men på Masters finns det inte nödvändigtvis tidigare tennisspelare ...

FQ: Er, inte nödvändigtvis. Ta exemplet med Juan Martin Diaz är en bra tennisspelare ...

PM: Men Juan Martin berättade motsatsen igår?

Frederic Quiles: Du lägger milen! Men han har uppenbarligen bilder som kommer från tennis. Han började med tennis. Innan han blir den padellspelare han är idag har han en tennishistoria. Men det är bättre att börja med padeln. För mig är det tydligt.

PM: Hur valde du din partner? Varför Silingo?

FQ: Det är ett litet öde ... Jag behövde en bra spelare som kompletterar mig. Vi behövde en spelare som vi har ett gemensamt projekt med. Det krävde en spelare som är villig att resa och investera fullt ut i mitt projekt. Ålder var också en viktig punkt.

PM: Men han är ungefär trettio år gammal ...

FQ: Ja, det är 30 år gammalt.

PM: Men det är inte bara den ålder du gillar på Silingo?

FQ: Nej, naturligtvis. Han är en spelare som vi alla känner, som har mycket kraft, en mycket bra spelare, och för mitt spel är det precis vad du behöver. Det är han som är ansvarig för att slutföra poängen. Han är teamets angripare. Med sin styrka och mitt spel mer i försvarsposition kan vi bli bättre än i dag.

PM: Idag spelar du rätt, men det verkar ha redan sett att du spelade vänster nej?

FQ: Ja, jag kan spela åt vänster eller höger, men att spela höger är inte ett problem.

PM: Kan du berätta hur du valde din racket för att hjälpa oss att välja vår?

FQ: Jag spelar med en droppbildracket. Detta är ett mycket välkänt varumärke, mycket uppskattat av padelspelare. Jag är mycket lycklig att kunna använda den här racketen. Förutom att jag spelar med detta märke sedan jag började spela padel. Jag testade dock flera racketer, men DropShot-racketarna är mycket bra med bra spelare som använder detta märke.

Franck Binisti, Laurent Barthe och Clément glömmer - Padel magazine
Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.