Florian Valsot, nuvarande 130:e spelare på rankingen padel French, delar med sig av sin resa och sina intryck på padel, berättar om sina ambitioner och presenterar sin klubb padel nyligen täckt i Nice, V. Indomitus Padel.

Hans berättelse med padel

"Jag började 2018 eller 2019 tack vare Michel Laborie på La Gaude. Så fort jag startade fastnade jag direkt och släppte aldrig racketen. Den positiva poängen med padel, är att det erbjuder ett andra liv till tennisspelare som inte lyckats nå en hög nivå. Den negativa sidan, enligt min åsikt, är dock brist på prispengar i turneringar, vilket inte tillräckligt uppmuntrar spelare att resa regelbundet över Frankrike.

Jag spelade tennis och var rankad -2/6. Jag är även tennistränare och tränare. Om jag hade upptäckt padel före tennis skulle jag onekligen ha valt padel, för jag älskar allt som är salvor och smashar. Med tiden lär vi oss också att uppskatta försvar i padel. Eftersom jag började tennis sent tror jag att jag skulle ha haft roligare på padel. För mig finns det ingen jämförelse mellan de två sporterna.”

Tränare och spelare för det monegaskiska förbundet

"Som spelare slutade jag spela turneringar för ungefär ett och ett halvt år sedan. Jag deltog precis i några små lokala tävlingar med min partner Arnaud Piacentile. Vi spelade runt tio turneringar, vann 8 P500 och en P1000 förra året. Vi hade även chansen att delta i A1-kvalet i Monaco.

Idag reser jag inte längre för att spela, förutom som tränare och spelare för Monacoförbundet.”

Fördelen med att ha en fast partner

"Vad någon än säger är det alltid bättre att ha en partner som du kan bygga ett riktigt band med på lång sikt. Personligen hade jag inte den här möjligheten, och jag ångrar det lite. Jag spelade med min bror mot slutet, men mellan mina yrkesförpliktelser och min roll som pappa var jag tvungen att sluta precis när han började gå framåt i spelet. padel. "

V. Indomitus Padel

"Vi skapade den första klubben med min fru padel täckt i Nice, kallad V. Indomitus Padel. "V" hedrar vår 16-årige son, Virgil, som är funktionshindrad, och "Indomitus" betyder okuvlig, vilket speglar min vision.

Florian Valsot

Klubben har två plan padel och en singel inomhus, ett stort gym, mötesrum, ett lekrum för barn och en restaurang. Det finns planer på att lägga till ytterligare två domstolar under de kommande sex månaderna.

Eftersom vi är en liten struktur fylls vi snabbt på, så denna möjlighet att utöka är välkommen. Dessutom hade vi äran att vara värd för Monaco FIP i år. Eftersom jag är tränare för Monacos förbund, fungerar vår klubb också som ett träningscenter för uttagningen.”

V Indomitus Padel Klubb

Tillväxten av padel i Monaco

"Jag skulle vilja hylla särskilt Cécilia d'Ambrosio-Huet och Philippe Sassier, respektive president och hederspresident för Monegasque Federation of padel. Deras engagemang och exceptionella arbete bidrar i hög grad till federationens tillväxt och inflytande.”

Arbetar med fantastiska talanger

"Som tränare har jag chansen att arbeta med anmärkningsvärda talanger. Jag tar hand om Raluca Sandu, som är i världens topp 100 för flickor, samt Keny Valigiani och Tyrone Pottier, två unga underbarn i kategorierna under 14 och under 12, som är bland de tre bästa fransmännen i sina kategorier . Jag är också stolt över att träna Olivier Romary, fransmannens nummer ett i över 50-talet. Deras passion och engagemang är en daglig inspirationskälla för mig.”

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.