François Authier var valde att gå till Qatar med det franska laget. Lyonnais är glada över att få vara en del av äventyret för första gången. Han anförtror sig Padel Magazine.

“Mycket glad att bli vald för första gången”

”Jag är väldigt glad över att bli uttagen till det franska laget för första gången och jag hade inte förväntat mig det alls då.

François Authier Justin Lopes Frankrike 2021 WinWin Padel

Det var länge sedan jag hade som mål att integrera laget men utan framgång hittills. Sinne Padel hjälper mig mycket så att jag kan känna mig som bäst i mitt lärar- / spelarbalans. Sébastien Cornet lämnar mig öppen för turneringar så det är en chans för mig. Jag tackar honom!

Sedan valet till EM har vi inte haft möjlighet att prata så mycket med Alexis och det var därför jag blev ganska förvånad över mitt val för VM i Doha.
Jag märkte att han hade sett våra matcher på franska mästerskapet lite, men utan mycket diskussion efteråt. ”

Alexis Salles Arnaud Di Pasquale 2021 franska mästerskapet

Alexis Salles och Arnaud Di Pasquale vid franska mästerskapet 2021

”Ge allt för laget”

”Jag vet inte min roll för laget än men jag vet att jag kommer att göra allt för att försöka göra laget så konkurrenskraftigt som möjligt. Jag vet att jag kommer som ersättare men jag är nöjd och jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa Frankrike.

Till Open vet jag inte ännu vem jag ska spela med men jag har redan spelat med Jérémy Scatena i en turnering och det gick väldigt bra. Jag tror att jag kan spela med alla eftersom jag spelar båda sidor. Jag spelar till vänster med Justin och jag spelade till höger med Jérémy på en P1000 (redaktörens anmärkning: det var i Sète, med seger på slutet). Jag vägrar inte någon vid min sida!

François Authier service Frankrike 2021 lopes winwin

Jag blev förvånad över mitt val även om jag har gjort en stor insats på sistone för att vara i fysisk form. Vi får ofta höra med Justin att vi är starka tillsammans men vi har fortfarande inte tagits i det franska laget två (skratt). Så en tanke för min partner eftersom vi satte oss målet att vara tillsammans en dag. ”

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !