Efter en anmärkningsvärd debut på Worlds, Bein Sports officiellt bestämt sig för att erövra padel med den nya professionella kretsen: Premier Padel. Vid detta tillfälle berättar Frédéric Viard om sitt nya äventyr som kommentator padel kedja.

Hans första steg innan förlossningen

Jag blev verkligen intresserad av padel på Casa Padel strax före förlossningen under en initiering padel. Jag spelade också där på Pyramidklubben.

Vi kommer inte att ljuga för varandra, jag är inte särskilt bra... Jag har fortfarande mycket att göra! Hemma Padel, Jag hade spelat med franska toppspelare, de lärde mig många saker!

“En framgångsrik första upplevelse”

För det första tyckte jag verkligen om att prata om padel. Det var en väldigt bra första upplevelse, jag älskade att kommentera spelen och jag tycker att vi gjorde det bra.

I år med utvecklingen av Premier Padel, det kommer att finnas andra datum, särskilt i Argentina och på Roland-Garros.

Organisationsmässigt kommer det för tillfället att bero mycket på våra sändningsscheman och utvecklingen av kretsen, men beIN SPORTS kommer att försöka sända så många matcher som möjligt i Pure Live (utan kommentarer). Vi bör då sända med kommentarer från semifinalerna.

Det finns fortfarande en hel del osäkerheter, saker kan förändras snabbt. Så småningom blir det enklare, tidtabellen för padel kommer att bli som i tennis, känt från början av året.

"Jag såg inte att tiden gick"

I tennis är jag självklart mer bekväm. Jag har möjlighet att analysera och gå in i förklaringar. I padel, jag kan inte göra det, så hjälp av konsulten är viktig. Men det kommer, jag ska lära mig!

I kommentarerna såg jag inte att tiden gick! Vi såg några mycket bra matcher, särskilt den andra semifinalen som verkligen varade, och jag hade intrycket att det var mycket mindre stillestånd än i vissa sporter som tennis. Jag kände inga längder.

Fred Viard padel Premier Padel

"När jag spelar padel, jag har inte tålamod"

Vad förvånade mig i padel, det är denna förmåga att välja typ av smash. Det här är uppenbarligen bilder som jag inte behärskar, men det är ganska fantastiskt att se så mycket variation.

Den andra egenskapen som kan överraska är dessa spelares tålamod. Innan du avslutar en poäng måste du ibland kämpa och kämpa. En av nycklarna till framgång är det berömda tålamodet.

Så jag lärde mig att man måste ha tålamod i den här sporten. När jag spelar padel, det är jag inte precis!

"Lionel Roux, ett fan! »

På lagnivå har vi även Lionel Roux som är ett fan av padel. Vi hade redan övervägt att låta honom kommentera padel, han älskar det. Han spelar mycket på sidan av Lyon, och han har arbetat mycket med ämnet.

Förutom det har vi experter, som Jérémy Ritz under turneringen i Qatar. Och kanske kan Jérémy Scatena vara med oss ​​i framtida tävlingar. Dessutom borde han ha kommenterat Qatar Major, men av kalenderskäl gjordes det inte den här gången.

”Jag tycker att vi var ganska bra”

Först, tennis och padel är inte samma sporter. Jag ansträngde mig för att inte kommentera padel som jag kommenterar tennis.

Jag tycker att mina kommentarer var nykter. Jag hade en konsult som pratade tekniskt. Och jag lutade mig mot honom, så jag hade ett neutralt tänkesätt.

Jag tror utan låtsas att vi har varit ganska bra för i allmänhet, när det finns negativa saker, säger folk snabbt till oss på sociala nätverk. Men den goda nyheten är att vi mest har fått positiv feedback.

Jag fick bra stöd av Jérémy Ritz, expertkonsulten. Det är det viktigaste. Vi ägnar stor uppmärksamhet åt tillfredsställelse, om jag kan undvika att bränna mig… (skrattar)

"Jag kommer inte in på formel 1 heller"

På Eurosport kommenterade jag lastbilsracing, skidåkning för första gången, Sepak takraw (en blandning av fotboll och volleyboll), backar.

Med den padel, Jag kommer inte heller in i Formel 1, där jag skulle behöva jobba mycket för att förstå sporten fullt ut.

För tillfället känner jag inte alla skådespelare, men jag upptäcker dem lite i taget.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.