Det är en nystart i alla bemärkelser av ordet för Lucia Sainz. År 2021 kommer Barcelonan (36 år) att förknippas med Bea González och kommer att stödjas av en ny tränare: Gaby Reca, en hänvisning till padel som vi inte längre presenterar.

Samma huvudkontor för 2021

Tränas hittills av Rodri Ovide, The värld nummer 1 på Race 2020 ändrar dock inte utbildningscentrum, eftersom det förblir medlem i Brunete SportClub, en av de bästa centren i Spanien. Lucía Sainz går med i "Maestro" -laget som Fede Chingotto-Juan Tello-paret också är lojalt, nummer 9 i 2020-tävlingen och 10: e på rankningen.

”Jag presenterar den som kommer att bli min nya tränare, Gaby Reca, skrev Lucía Sainz på sitt Instagram-konto. Jag är glad att ha vid min sida en tränare som har varit en legendarisk spelare, en galen talang som jag säkert kommer att lära mig mycket med. Jag är redo att göra allt för att assimilera allt ”. 

Nystart

Associerad med Gemma Triay i fem år, fick Lucía Sainz något att skylla på när Menorcan meddelade henne att hon gick med i Alejandra Salazar 5. Detta hindrade dem inte från att inse ett exceptionellt år : ”Beslutet att separera fattades av Gemma, det är inte mitt beslut. Hon berättade för mig att innan Alicante-turneringen, så vi spelade fyra turneringar som nummer 1, med vetskap om att vi inte skulle fortsätta tillsammans. Çhar varit väldigt svårt. Vi ville båda nå # 1, men för mig var det svårt att spela medvetande om att min lagkamrat skulle lämna mig. Jag var tvungen att få ut det bästa av mig själv. Denna situation har gjort oss starkare ”.

lucia-sainz-2-final-estrella-damm-menorca-master-final-2020-1

Med denna status närmar hon sig den nya säsongen med självförtroende och med en spricka på knappt 19, 8: e i 2020 Race, till vilken framtiden tillhör: ”Det som är slående är att hon bara är 19 år och att hon redan är på toppen. Trots sin ungdom är hon en spelare som har varit bland de fyra bästa paren och det är fantastiskt. Vi kommer att försöka anpassa oss snabbt till få ut det mesta av vårt par. Hon är väldigt snabb, aktiv och det kan göra vårt spel väldigt dynamiskt. Det kommer också att ge glädje. Hon är en spelare som alltid har ett leende, och detta är mycket viktigt i padel. "

Utan tvekan kommer bidraget från Gaby Reca att utveckla spelets automatismer och skapa ett verkligt band mellan en mycket erfaren spelare och en ung student med obegränsad potential att vara ett stort mervärde och en stor utmaning för den argentinska legenden.!

François Miguel Boudet Journalist padel idrott

Jag är en sportsjournalist som bor i Barcelona och uppenbarligen ett fan av padel.

RMC Sports, L'Equipe Magazine, Sport24, Infosport +, BeIN sports och nu pricken över i: Padel Magazine ! ;)