Gaël Danic, före detta fotbollsspelare och galen i padel prata med Padel Magazine i samband med Cupra Padel Point Tour som han var värd i sitt komplex: Breizh Padel.

Intervju med Alice de Caunes.

Ett lyckat evenemang

”Jag är väldigt nöjd eftersom det är det första stora evenemanget som äger rum här, och när jag ser vilken entusiasm det kan finnas för ett sådant evenemang kan det bara vara glädjande. ”

Från fotboll... till padel !

”Jag tillbringade 5 år i norr i Lille. Och ett av de första komplexen av padel som utvecklades i Frankrike var just baserad i Lille så med kollegor gick jag ofta för att spela där. Det har gått över 10 år sedan jag visste le padel.

Efter att jag började min karriär och när jag kom tillbaka hit, med tanken på att närma mig pension, sa jag till mig själv att jag skulle starta ett företag. För mer än 10 år sedan hade jag redan den här idén om att skapa ett fotbollsspel. Men erbjudandet var så starkt att jag föll tillbaka på padel. Jag trodde på det hårt som järn och sedan älskar jag den här sporten, så jag gick med det nyttiga till det trevliga. "

Gael Danic

En turnering med fotbollsspelare under förberedelse?

"Ofta när man är fotbollsspelare är semestern i juni och man gör lite av en fotbollsöverdos.

Men å andra sidan är vi sportälskare och vi brukar spela tennis, någonstans är racketen vår vän.

Och sedan som alla andra, när vi börjar padel, vi kan bara vara kära och peppade av denna sport som man säger.

Jag har kontakt med många spelare som blivit vänner och som också spelar padel.

Mitt mål på kort och medellång sikt skulle vara att organisera en stor turnering med före detta fotbollsspelare eller spelare som fortfarande är aktiva. Det händer inte över en natt, det är något som måste förberedas, men det är vår idé! "

Le padel, det täpper till överallt!

”Det finns trafikstockningar vid portarna till orterna. padel, inte bara här.

I den mån det finns en sådan vurm, många "folk" som också gör reklam för det, det faktum att det sänds på tv...

Idag, därför, folk vet vad padel. Vi vill nödvändigtvis upptäcka när vi vet att vänner spelar det och från det ögonblick vi sätter foten på marken blir vi beroende av det. "

Framtida projekt?

– Vi har planer på att öppna två andra center, men jag säger inte mer.

Efter mig är jag en älskare av den här sporten och den tillåter mig som idrottsman av naturen att blomstra, både för att hantera Breizh Padel än att spela den här sporten. ”

Eleonore Coulibaly

Vilket nöje att vara journalist mitt i padel, en attraktiv växande sport. Jag hoppas att du gillar innehållet som erbjuds. Vi ses snart kanske i backen!