Georges Wakim Egyptian N°1, är en sann älskare av padel. Träffades under FIP Star äger rum i Kairo, delade han med oss ​​av sina ambitioner och sin iakttagelse av situationen padel i Egypten.

”Den här turneringen är en möjlighet att spela mot typer av spelare som jag inte är van vid att möta”

Padel Magazine : När du ser klubben, turneringen och spelnivån tror jag att du är glad över att se det här i Egypten?

George Wakim: "Självklart är jag glad att se att Egypten nu kan vara värd för turneringar av den här storleken, och att jag kan delta i dem! Förutsättningarna var speciella, speciellt på grund av vinden, men jag är ändå nöjd med spelnivån, turneringen och organisationen överlag! "

Padel Magazine : Jämfört med själva spelet, har du möjligheten, vanan, att spela mot den här typen av spelare i Egypten?

Georges Wakim : “Ärligt talat nej, det är därför jag tycker att det är bra att vara värd för den här typen av turneringar. För det ger mig möjligheten att kunna spela mot väldigt bra spelare, se deras spelnivå och se vilka aspekter av mitt spel jag kan jobba på för att förbättra. "

Mål: att möta konkurrens utomlands

Padel Magazine : Skulle du bli frestad att försöka spela internationella turneringar i Europa, Doha eller Dubai?

George Wakim: ” Ja, till exempel, jag tänker gå till första QSI-turneringen i Doha. Det är inte 100% bekräftat än, men vi får se vad som händer! För att återgå till frågan så är målet såklart att kunna åka utomlands och försöka delta i olika turneringar för att mäta min nivå mot konkurrenterna. "

Padel Magazine : För att komma tillbaka till din bakgrund, kan du förklara för våra läsare och tittare hur du började padel ?

George Wakim: "Nå när vi började spela padel (2-3 år sedan) var vi en grupp på 8 personer. Till en början spelade vi bara vänskapsmatcher oss emellan, och sedan började saker och ting få allt större omfattning och betydelse. Idag är padel är mycket större än det var för två år sedan i Egypten, och vi har turen att ha många turneringar här! "

Padel Magazine : I förhållande till media och befolkningen, hur upplever de padel i Egypten ?

Georges Wakim : " Idag är det främst ”gemenskapen padel"Egyptiska som verkar växa exponentiellt varje år, och jag tror att det är bra för spelet och för oss spelare. Sponsorerna investerar mycket och vi är glada över att se att padel kommer säkert att fortsätta expandera. "

"Det jag älskar mest med padel, det är den sociala sidan"

Padel Magazine : Sista frågan, vad gillar du i padel ? Vad gillar du inte eller vill se mer av?

George Wakim: ” Det jag gillar är tävlingen framför allt! Jag har spelat tennis sedan jag var 4 år gammal, så jag gillar verkligen den där tävlingssidan. Men det jag älskar mest med padel det är samhället, den sociala sidan.

Vad jag skulle vilja se mer är att här i Egypten är spelarna mer seriösa och fortsätter att träna mer så att de kan vara konkurrenskraftiga som de spelare som vi har sett i den här turneringen! "

För att se intervjun i sin helhet sker den här:

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.