Fransk handbollsstjärna, dubbel guldmedaljör vid de olympiska spelen (2008 och 2012) och femfaldig världsmästare, Alsace Thierry omeyer är i Toulouse fram till lördag, för att beundra stjärnorna i padel, men också att spela: han spelade en utställning vid 4Padel av Colomiers, "All Star Padel spel". Associerad med den bästa franske spelaren Benjamin Tison slutade han 1er av hans höna (se kompositionen på bilden nedan...).

Från toppen av sina 1,92 m spelade Thierry Omeyer till vänster med fransmannen nr 1 av padel.

Bakom kulisserna på Human Padel Open, den bästa målvakten genom tiderna (*) svarade vänligt på våra frågor.

Padel Magazine : Thierry, hur dök du ner i badet av padel ?

Thierry Omeyer: "Jag har alltid spelat tennis på sommaren för att hålla mig i form. Och så en dag provade jag padel och jag gillade det direkt. Jag har spelat regelbundet i ett och ett halvt eller två år och det är en sport där jag har roligt. När jag slutade med handbollen behövde jag fortsätta idrotta. Jag hittar många saker som finns i handen, som reflexer i farten, små rörelser... så det är väldigt trevligt, med en vänlig sida och ett riktigt topplag. Dessutom låter det mig behålla min fysiska kondition och spendera mig själv, så jag älskar det.

Jag springer också lite, men den roliga sidan är mer närvarande när jag spelar padel med vänner, vilket jag försöker göra en gång i veckan. Jag spelar också lite i turneringar eftersom konkurrenssidan fortfarande finns kvar, även om jag är väldigt väldigt långt från min nivå i handboll [Redaktörens anmärkning: det är 3198e franska, med 11 turneringar spelade under det senaste året]. Tävlingen, det ger en liten utmaning, vi försöker göra det bästa möjliga. Jag försöker också välja mina partners noggrant. »

PM: Cyril Hanouna är inte i kö för att spela med dig?

TILL: ”Nej, jag har inte nivån eftersom han väljer väldigt bra spelare. Jag går långsamt, jag har kul, det är huvudsaken. »

PM: Det finns många fotbollsspelare som är fans av padel, men finns det även före detta handbollsspelare?

TILL: "Ja, några, det är Jérôme Fernandez, som för övrigt också är här i Toulouse och även spelat All Star Padel Spel. Valentin Porte, som fortfarande är aktiv, spelar väldigt bra. Och bröderna Karabatic leker också lite, speciellt på sommaren. »

PM: När kommer ett centrum för padel Thierry Omeyer?

TILL: ”Nej, det är inte planerat, jag är bara en spelare. Men jag är glad att se att det byggs centra över hela Frankrike och att den här sporten utvecklas”.

(*) Enligt en omröstning som anordnades 2010 av Internationella handbollsförbundet.

Ledarna för padel Franska spelade med franska sportstjärnor, vid sidan av Toulouse-evenemanget World Padel Tour.
jerome arnoux journalist

Efter 40 års tennis faller Jérôme i potten padel 2018. Sedan dess tänker han på det varje morgon medan han rakar ... men rakar aldrig pala i handen! Journalist i Alsace, han har ingen annan ambition än att dela sin passion med dig, oavsett om du talar franska, italienska, spanska eller engelska.