Vi har redan pratat om det, den inkluderande Padel Tour utmärker sig för sitt engagemang för inkludering och mångfald i världen padel, lockar spelare från olika bakgrunder och nivåer. Alla team består av en person med funktionsnedsättning och en annan "arbetsförmåga". Spelare kan sitta i rullstol eller ha en funktionsnedsättning i armar och ben (ben, arm, hand).

Efter Barcelona vann fransmännen Lorie Pelan och Marianne Vandaele Rom-etappen. De berättar för oss.

Lorie : ”För mig är det verkligen en möjlighet och en chans att få spela den här typen av turneringar utomlands, tillsammans med Marianne. Vi hade äran att spela på centralen i Rom, det var magnifik Det kommer att förbli ingraverat i våra sinnen för alltid! Det var grandiost, det var otroligt. Det var den bästa turneringen i mitt liv!”

Marianne : ”The Inclusive Padel Tour har blivit en viktig krets för mig. Det är så rikt mänskligt, känslomässigt och naturligtvis, "padelistiskt”. Vi lämnar Rom med turneringens seger, men mycket mer än så. Vänligheten och utbytet mellan människor av alla nationaliteter är otrolig. Jag har sällan upplevt detta! Och grädden på moset: för finalen, spelar på centralbanan i Foro Italico på dagen för Major-finalerna Premier Padel, det var extraordinärt ! Jag är verkligen hedrad att dela och uppleva denna krets med Lorie. Jag inser att jag har mycket tur.”

Bildkredit: Inon Rosen