Intervju genomfördes den 5 maj 2016 på Real Polo Club de Barcelona under World Padel Tour efter sin seger i första omgången i åttondelsfinalen och före deras match mot Marrero / Salazar.

Paula och Bea är det opublicerade paret i årets 2016 på proffkretsen.

Bea är en ung 14-kadett från Malaga och Paula, vid 42 år, är en enorm padelmästare med 8 världsmästartitlar (3 i öppen turnering och 5 med Argentina urval). På banan spelar Bea till vänster om Paula.

PM: Kan du presentera dig själv?
Bea: Jag är 14 år gammal och förra året blev vi Padel Junior World Champions med det spanska laget och jag vann tre spanska mästerskap (Redaktörens anmärkning: Bea är för närvarande nummer 1 av kadettrankingen i Spanien).

PM: När började du spela padel?
Bea: Jag började spela på 8 år eftersom min pappa spelade padel och jag följde honom för att se honom spela, och en dag började jag spela. Jag började träna i en klubb framför mitt hus och tränaren bad mig avfyra mig och det var så jag började (Redaktörens anmärkning: Bea har aldrig spelat tennis.)

PM: Du trodde att du redan spelade på proffkretsen i år?
Bea: Tanken var att börja spela på proffkretsen i år och jag var tvungen att spela med en annan spelare men av olika skäl kunde det inte göras.

PM: Paula, när började du spela på proffkretsen i Argentina och Spanien?

Paula: I Argentina började jag spela i 1993 och på den spanska kretsen när jag kom till Spanien, dvs i 2002.

PM: Du har en lång och imponerande karriär med många titlar. Vad är det bästa karriärmomentet?
Paula: Var och en av dessa stunder har sin positiva sida. Självklart när jag blev N ° 1 i Argentina med Mariana Perez och 5 åren med Carolina Navarro där vi var N ° 1 eller 2 över hela världen. I 2004, när jag vann världstiteln med det argentinska urvalet och den öppna världen (parvis) med Iciar Montes, också i 2006 när jag vann världsmästerskapet med Argentina och den öppna världen med Carolina Navarro. Alla dessa stunder var de viktigaste ögonblicken i min karriär.

PM: När du ser Bea starta på proffs-kretsen, påminner det dig om din debut?

Paula: Nej, för vid 14-tiden visste jag inte hur jag skulle använda en padelracket (skrattar!), Jag visste inte alls vad det var. Padel eftersom jag började kl. 16. Och för mig var padel bara en hobby.
Ja, för det påminner mig lite om min ålder, men när jag började tävla med denna illusion, denna lust att lära, denna lust att gå längre och högre, lära av de bästa för att komma dit jag har varit, och det har alltid varit mitt mål. Och Bea ger mig denna illusion, denna lust att lära, och genom att jag känner igen mig själv.

PM: Bea, vad är din favoritspelare på turnén?
Bea:
Jag har alltid älskat Carolina Navarro som kommer från Malaga som jag, och även Marta Marrero som också är en stor spelare.

PM: Vad är din träningsfrekvens? för att du alltid går i skolan ..
Bea: Jag tränar på eftermiddagen för på morgonen är jag i skolan. Jag tränar på måndag och onsdag under 1h30 (fysisk träning och på banan) och 1 tid på torsdag men bara på padelbanan.

PM: Paula och Bea, vad är dina intryck efter ditt första WPT tillsammans som ett lag och personligen?
Paula: Vi började vid WPT Valencia där vi vann vår första omgång som inte var lätt (Observera: i 16e-finalen mot Marcela Ferrari och Anabel Medina) och även här i Barcelona (mot Ana Fernandez de Osso och Rodriguez Camacho) och med beaktande av att Béa bor i Malaga och jag här i Barcelona, ​​(så mer komplicerat att dela och träna tillsammans) och att det är Béas första WPT så går det mycket bra. Bea anpassar sig snabbt till allt, vilket inte är lätt. När det gäller mig får jag det mesta av det jag gör, jag är glad när jag spelar det som är mitt huvudmål för detta år.

PM: Och du Bea?
Bea: Jag visste inte mycket om Paula och Valencia var vår första turnering. Vårt första spel, det är sant att vi spelade det mycket bra. Jag började lite nervös men det hände senare. Och 2eme-matchen (mot Nela Brito och Lorena Alonso), det spelades inte så mycket (anmärkning: Paula och Bea har en uppsättning boll i 1ers uppsättning). Och det är sant att känslorna är mycket positiva.

PM: Eftersom spelarna i kretsen inte känner dig ännu, antar jag att de spelar mer på dig än på Paula ("med kylskåpetekniken") för att testa dig, eller hur?
Paula: De kommer snabbt att inse att de har fel (skrattar!). Nej, det är normalt, de tror att Bea inte har mycket erfarenhet, att Bea vid ett givet ögonblick kommer att misslyckas. Men jag tror att genom att spela mycket på Bea kommer de att få henne att utvecklas ännu snabbare som spelare, så jag är väldigt glad att de spelar på min partner och att jag inte blir trött! (Skratt!). Och jag måste också lära mig att spela utan att ta emot bollar, vilket jag inte vet hur jag gör eftersom jag alltid har fått mycket bollar (under min karriär). Men för Béa kommer det att vara en personlig utveckling att veta hur man hanterar ett spel, hur man motstår trycket och det gör bra!

PM: Bea, vad betyder det att få majoriteten av bollarna och att ha spelets tryck på dig?
Bea: Jag föredrar att spela alla kulor än någon annan. Det får mig att gå in i spelet och jag spelar bättre. Och jag står emot det bästa jag kan!

PM: Vad är ditt mål i år som ett lag?
Paula: För det första, ha kul och njut av domstolen vad som är huvudmålet. Ha kul eftersom Bea börjar sin karriär när jag slutar henne, så vi är vid olika tidpunkter i vår karriär. Och exakt, vad man behöver ger honom den andra spelaren. Friskhet, illusion, avund, dynamik, energi på ena sidan för Bea och mig, min erfarenhet och att överföra till honom lite alla dessa tävlingsår. Vi sätter inget mål i resultatperioden förutom ett mål för utveckling som ett team, att ha kul och mig att ta fram det bästa av Bea och Bea som det bästa av mig.

PM: Paula, vad tycker du om en spelare på 14 år som börjar på proffkretsen?
Paula:
På WPT kan du börja spela om du har 14 år och en bestämd juniorrankning. Inte någon kan börja så här på kretsen. Ja, det förvånade mig att se att Bea med sina 14-år redan skulle vara så mogna och anpassa sig så snabbt till den professionella kretsen där är de bästa spelarna i världen! Det är inte lätt inte bara fysiskt och tekniskt utan också mentalt! Jag ser att det inte är lätt att spela mot de bästa utan också att spela med mig. Jag försöker hantera det så bra som möjligt ... Jag kommer ihåg när jag började vid sidan av Adriana Costagliola (anmärkning: stor argentinsk padelmästare under 90-åren), mina ben darrade för att spela vid hans sida ... Men Bea har en mognad för sin ålder mycket viktigt och hon demonstrerar det.

PM: Bea, kan Paula beskrivas med några ord?
Paula: Jag måste försvinna? (Skratt!)
Bea: Hon är vacker, trevlig ... (skrattar!) ... Det är sant att det hjälper mig mycket, det ger mig ett leende på domstolen och utanför. Det hjälper mig i svåra tider, det uppmuntrar mig när vi tappar, när vi vinner ...

PM: Samma fråga till dig Paula om Bea? Vad tar Bea dig?
Paula: Hon är en mycket mottaglig person, med önskan att förbättra, gå vidare, att ta med sig till laget, hon förstår att det är en sport för två, vilket är viktigt. Det är viktigt att vara överens med varandra om domstolen, för mig är det viktigt eftersom jag hade en ganska negativ upplevelse förra året som jag upplevde mycket dåligt (Observera: med Gemma Triay, hans tidigare partner). Att vara på domstolen och känna att vi är ett team och att vi vill gå i samma riktning, att vi skrattar, lider tillsammans, att vi stöder varandra, om en behöver den andra är det grundläggande. Och med 14 år har Bea redan förstått allt detta, och det är oerhört viktigt.

PM: Kan du bekräfta för oss Paula att det är svårt för en professionell idrottare att fatta beslutet att stoppa sin karriär?
Paula: Det är sant att det har varit flera gånger att jag vill stoppa min karriär, men de låter mig inte göra det (skratta!) ... Redan förra året ville jag sluta, men eftersom resultaten var väldigt bra (Obs: med Gemma Triay hade Paula fått följande resultat i 2015: 2 slutliga semis i WPT, deltagande i den slutliga mästaren i WPT genom att avsluta i 6 bästa par i kretsen och 9-segrar på den katalanska kretsen). Men utifrån en personlig synvinkel var 2015 dåligt tillbringat och min karriär förtjänade inte att sluta med denna sorg. Tack vare Carolina Navarro fick jag känna till Béa och det bästa beslutet är att fortsätta att njuta av padlen med glädje och ta saker till Bea och jag hoppas att Bea en dag kommer att vara på toppen, hon kommer att minnas mig och den början hade vi tillsammans! (skrattar!) och jag är glad över att se hennes utveckling under alla kommande år.

PM: Bea, hur ser du dig själv i 5 år?
Bea: Om 5 år kommer jag att ha 19 år ... Jag hoppas att allt kommer att vara bra med padeln och att jag kommer att fortsätta spela WPT ... och om något händer, skulle jag vilja studera / fortsätta i en karriär ..Om det inte finns i padeln, fokusera på något annat.

PM: Och du Paula, hur ser du dig själv om 5 år?
Paula: Jag ser år efter år, i 5 år, jag kan inte säga er ... Jag älskar allt som är relaterat till undervisning, att överföra allt som kan levas utöver 20 års tävling och hjälpa spelare på teknisk nivå, taktisk men också för att veta hur man hanterar situationer, eftersom padeln är mycket mer än ett "kupp" .. Det finns många saker att arbeta.

PM: Bea: inser du att du spelar tillsammans med Paula EY, padellen "legend"? Eller håller du dig fast vid att tro på det?
Bea: Jag klämmer mig ... (skrattar!) Det var en överraskning när Paula sa att hon ville spela med mig. Jag försöker ge det bästa av mig så att Paula är glad över att ha valt mig, och jag spelar mycket roligt med henne ...

PM: sista frågan för Paula. Vilka råd skulle du ge Bea för att nå den bästa nivån och ha en lång karriär som din?
Paula: Frasen som jag gillar och som kommer från Mariana Perez, en vän, padelpartner och tränarklubb Sarragosse. Mariana sa alltid till mig: "Den slutliga segern verkar lätt men det är resultatet av små segrar som gick obemärkt". Och dessa små segrar är konsistensen, det dagliga arbetet, det dagliga arbetet som gör att du anländer till turneringen under de bästa förhållandena. Oavsett vad som händer i turneringen, fortsätt arbetet med ödmjukhet. Framför allt arbete och ödmjukhet för att nå den högsta nivån och fortsätta år efter år ...

Kristina CLEMENT - Padel magazine

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.