Jerome Inzerillo et Florian Valsot kommer bilda ett nytt par den här säsongen på den franska kretsen. En på paris, den andra på Côte d'Azur : logistiken blir inte lätt, men detta par är ändå lovande.

"Jag hade inte hans nummer!"

Florian Valsot : ”Det var jag som kontaktade Jérôme. Jag hade inte ens hennes nummer! Jag skickade meddelanden till honom på Messenger. Han svarade mig och vi kom väldigt snabbt överens. Vi hade aldrig spelat tillsammans, men det gick bra. ”

Jerome Inzerillo : ”Jag hade inte längre en partner och han föreslog att jag skulle göra Aix-turneringen i slutet av 2020. Vi spelade riktigt bra och vi hade till och med vann turneringen. Så vi bestämde oss för att göra säsongen 2021 tillsammans. ”

valsot inzerillo all in padel sportmassot seger

Ett aggressivt par

Florian Valsot "Jérôme är en extremt komplett spelare. Han kan göra allt. Eftersom jag har ett mycket specifikt spel är det inte lätt att spela bredvid mig. Han har den fysiska förmågan att göra det, att projicera sig framåt med mig. ”

”Jag gillar att spela a padel aggressiv och jag vet att jag kommer att kunna räkna med honom, inte bara för att förbereda och avsluta poängen utan också för att få touch av soliditet i svåra tider. ”

Jerome Inzerillo : "Florian är en mycket aggressiv spelare, lite som jag, för vi kommer båda från tennis. Vi ska ha ett snabbt spel Vad jag gillar. Han kommer också att föra mig till nätet, för han är en stor krossare och han har de fysiska egenskaperna att slå. Jag tror att vi kommer att bli ett aggressivt lag. ”

”Han har goda kunskaper om den höga nivån eftersom han spelade bra i tennis. På en emotionell nivå kommer han att ge bra stabilitet i laget. Jag kommer att ge honom lugn. Lite mer i försvar. Hans spel är i fara så vi kommer att vara kompletterande. ”

En avlägsen dagligen

Florian Valsot : ”Att träna är inte lätt: han är i Paris och jag är på Côte d'Azur. Jag vet att han och jag håller varandra i gott skick. Han har bra delar att spela, och han kan träna bra. ”

”Vad jag tycker är det svårt att spela spel eftersom det redan finns par på Côte. Till exempel Pequery / Ritz eller Corbelli / Bensadoun. Det är inte lätt att ofta integrera bra delar. Jag lyckas spela med min bror som spelar riktigt ganska mycket och jag tränar ibland med Jean-Michel Pequery. Jag gör också full korg med min nationella Mich (han kommer att känna igen sig själv). ”

”Vi har inte möjlighet att spela tillsammans, men Jag ska försöka åka till Paris några helger, för det är en stor fördel att vara i samma område för att spela. Vi är så lyckliga att ha anpassat oss snabbt till varandra och det skulle vara ett riktigt plus att kunna spela tillsammans ibland. ”

Jerome Inzerillo : ”För att träna har jag chansen att spela Pyramids Club eftersom det är halvtäckt. Så det finns inga begränsningar just nu. Jag fortsätter att träna även om det inte finns några turneringar och det är lite monotont. Vi försöker behålla varandra så mycket som möjligt och hålla takten i hopp om att turneringarna kommer att återupptas snabbt. ”

Jérôme Inzerillo backhand volley
Foto: Christophe Guibbaud / FFT

Målen för 2021

Jérôme Inzerillo: "Kvala till Franska mästerskap, och var ett bra par för denna turnering. Varför inte försöka komma in Det franska laget. Vi kommer att försöka spela bra på P2000 och på de turneringar som kommer att äga rum. Jag tror det kommer att bli en bra förening. "

"Jag hoppas redan att vi kan spela turneringar 2021 ... och vinna en eller två titlar, och varför inte den vackraste!"

Lorenzo Lecci López

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passion för sport: journalistik genom kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av situationen i padel i Frankrike och erbjuder förutsättningar för optimal utveckling.