Jacky BARNAULT är en av de viktigaste figurerna i fransk paddel. President för Cassis padelklubb, han var en av de första som litade på padel i 2004. Men förverkligandet av hans klubb var ett äventyr.

padel cassis jackyKan du förklara hur du föll i padelbadet?

Tennisälskare i många år "bytte" jag till golf efter en artroskopi av knäet (menisk). Jag hade därför (slutgiltigt) slutat med racketsporter. Det var bara några månader innan jag upphörde med min yrkesverksamhet och lämnade AIX en Provence för Cassis, att jag upptäckte Padel.

Anhängare sedan tio år av en av de vackraste Sports Club i Frankrike "SET CLUB" (18 tennisbanor, 12 squashbanor, 18 golfhål, ridcenter, 3 pooler, etc.) j Jag såg till min överraskning att vi offrade 3 tennisbanor, för att istället bygga en "trassel" av fönster och staket, den värsta effekten!

Några veckor senare såg jag för första gången 4 personer spela Padel.

Presidenten för detta nya spel och före detta tennisprofessor (Den inte mindre välkända Jean-Marc Lenoir) misslyckades inte med att bjuda in mig att upptäcka denna idrott som är helt okänd i Frankrike, men ärligt talat, för att titta på, jag har aldrig haft mindre lust att prova!

Fram till den dag han bad mig byta ut honom, eftersom han förmodligen hade en brådskande möte, satte han sin racket i mina händer (ganska konstig, som en stor ping-pongracket eller en strandracket ) och jag gjorde de första utbytena med de återstående 3-partnerna. Bollen är en riktig tennisboll, och jag upplevde mycket snabbt extraordinära upplevelser, en riktig "kärlek vid första anblicken" jag hade aldrig upplevt ett sådant nöje i sporten.

Jag fångade "PADELMANIA".

Varför utvecklade du paddel i Cassis?

Tyvärr var jag tvungen att flytta en tid senare till Cassis.

Jag stod snabbt inför följande paradox: att bo i Aix-en-Provence, jag åkte regelbundet till Cassis för att njuta av havet, och nu när jag bodde i Cassis, gick jag regelbundet till AIX för att spela Padel.

Så jag var tvungen att hitta en lösning, och den enda som kunde tillfredsställa mig var att skapa en Padel i Cassis. Att inte känna någon i den här lilla byn med 8500 25000 invånare och med en uppskattning på XNUMX XNUMX € vann insatsen inte. I flera månader knackade jag på varje dörr, den franska federationen Padel, banker, sportbutiker, rådhuset, handlare etc. Men hur får du någon intresserad av en sport som ingen känner till, och särskilt ingen talar om.

Och en dag upptäckte jag av en slump på halvön av Cassis tennisbanor helt oupptagen, jag fick efter flera steg med chefen (fru Huguette Bertolotti) löfte om att ha en av dessa korta att installera en padel.

Jag kontaktade presidenten för den franska federationen för Padel att känna till det bästa sättet att få en padelstruktur, eftersom jag nu hade marken, och den senare, en parisisk kär i Cassis (Jacques Jacques FRFRONT, tidigare vice president för den franska federationen för Padel) lovade att träffa mig med chefen under hennes nästa besök i Cassis.

Jag trodde att jag höll på min padel! Tyvärr när vi var alla tre på tennisbanan som skulle vara värd för denna berömda padelplan, frågade en av de tre: "Men vem kommer att finansiera 25000 €?"Alla såg på varandra och jag insåg att min dröm flyger ...

Det var bara 6 månader senare som miraklet ägde rum. Den "berömda" (Jacques Lafront) frågade mig i telefon: " Herr Barnault, vill du fortfarande installera en padel i Cassis? »

Allmänna rådet hade verkligen erbjudit 2 PADEL till TCM (Tennis Club i Marseille) och dessa 2 PADEL tog mycket utrymme och i detta fall platsen där vi installerade varje år tält för prisutdelningen och cocktailfesten. den årliga turneringen i Tennis Club i Marseille.

Så jag fick frågan om jag fortfarande ville ta 2 lediga dagar på en 2-padel och sätta tillbaka den där jag ville, vilket jag gjorde med hjälp av en vän på pinse måndagen 2004.

För information a Padel består av 50 rutor vardera 50 kg och cirka 2 ton trådnät och metallstruktur ...

Det tog oss mer än 15 dagar att sätta ihop det igen.

Och padeln är äntligen född i Cassis. Idag har vi många paddelspelare inklusive Didier Deschamps, så mycket att vi var tvungna att sätta ett andra fält.

svarta vinbär paddla

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.