Vi fick chansen att intervjua underbarnet Javi Leal, 17, som just har vunnit 24 platser i rankningen av World Padel Tour och planerar inte att stanna där!

2003 års bästa spelare, Javi Leal är en av de mest lovande ungdomarna på World Padel Tour. Efter att ha insett hans första huvuddraget på World Padel Tourtillsammans med Miguel Semmler, den från Cadiz har all avsikt att fortsätta klättra upp i leden i hög hastighet. Denna otroliga smasher, som nu tränar i Madrid, svarar på våra frågor.

Javi Leal high volley backhand wpt madrid 2021

Padel Magazine : Javi, hur länge har du tränat padel ? Har du provat andra sporter tidigare? När började du drömma om att spela World Padel Tour ?

Javi Leal : Faktum är att padel är den enda sporten jag verkligen har spelat. Jag började spela den när jag var tio år gammal och jag började drömma om World Padel Tour så snart jag rörde på min första pala!

Padel Magazine : Det måste sägas att du snabbt började vinna turneringar ... Vilka var de viktigaste?

Javi Leal: I ungdomskategorierna vann jag 5 andalusiska mästerskap, 2 spanska mästerskap, ett världsmästerskap i par och ett världsmästerskap av lag med det spanska urvalet!

Padel Magazine : Så du måste ha haft många partners, vilka har markerat dig mest? Idag delar du banan med Miguel Semmler, kan du berätta vad den här tennisspelaren ger dig?

Javi Leal: Jag spelade faktiskt med många olika unga spelare, den som markerade mig mest var Enrique Goenaga. (Redaktörens anmärkning: 18-årige Enrique Goenaga spelar också World Padel Tour och rankas 163 i rankningen). Miguel ger mig mycket lugn med sitt spelande och sin erfarenhet. Det låter mig spela a padel aggressivare.

Miguel Semmler - Previas Alicante 2021

Miguel semmler

Padel Magazine : Idag är du 100% dedikerad till padel, kan du berätta hur dina dagar är?

Javi Leal: I grund och botten gör jag 1:30 till padel och 1 timme fysik på morgonen och igen 1 timme 30 padel  eftermiddag från måndag till torsdag! Och på fredag ​​gör jag bara 1:30 padel. Sammantaget har det varit 15:30 träning padel per vecka !

Padel Magazine : För att ha sett dig spela tidigare har du profilen till den moderna vänstra spelaren, som tar mycket plats och snurrar mycket. När började du slå bollen så hårt? För dig representerar denna spelstil framtiden för padel ?

Javi Leal: Jag började faktiskt spela så från början, det har alltid varit min spelstil. För mig kan du inte säga att det är framtiden för padel utan snarare nuet! Framtiden är redan här! Idag är spelet alltid snabbare och spelarna alltid mer kraftfulla!

Javi Leal Miguel Semmler WPT Madrid

 

Padel Magazine : Om vi ​​gör en intervju med dig igen om två år, vad blir din ranking?

Javi Leal: Jag hoppas att vara runt topp 10, jag kommer att fortsätta arbeta hårt och jag kommer att göra allt för att förbättra och försöka uppnå det!