Jean-Francois Vilotte kommer att avgå som vd för franska tennisförbundet i början av april.

”Efter installationsperioden för det nya federala laget verkade det mig normalt och respektfullt att informera federationens president, Gilles Moretton, om min önskan att inleda ett nytt steg i mitt yrkesliv, ett steg som jag kommer att kommunicera under April.

Vid detta tillfälle vill jag uttrycka min djupa anknytning till det franska tennisförbundet och min respekt och tillgivenhet till de lag som är dedikerade till dess utveckling. Vi har gått igenom en period som är otroligt svår av den hälsokris som vårt land genomgår. 2020-upplagan av Roland-Garros, som vi ändå lyckades organisera, var ett exemplariskt vittnesbörd om oss alla. Jag önskar federationens president och hans team all framgång med att genomföra federal politik och att få fram magin i Roland-Garros-turneringen, vilket bidrar fantastiskt till vårt lands internationella inflytande ”förklarade i anledning av detta tillkännagivande Jean-François Vilotte.

Presidenten för franska tennisförbundet, Gilles Moretton, ville för sin del tacka och hälsa det krävande och effektiva arbete som utförts i FFT: s tjänst och dess turneringar av Jean-François Vilotte och understryka att kopplingarna mellan nuvarande VD och detta hus kommer att förbli starkt och självsäkert.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.