efter förlorade med ett morrhår mot Bastien Blanqué och Dylan Guichard på N1 Interclubs med Damien Bayard, Jérémy Garcia ser tillbaka på de viktigaste ögonblicken i det här mötet och på den återstående matchen. Han delar också med sig av sina mål och framstegsområden, såväl som sin syn på det spanska inflytandet i N1.

Matcha poäng mot Blanqué / Guichard...

"Det är fortfarande en fantastisk prestation från vår sida, även om det i slutändan inte ler mot oss i slutändan. Jag har spelat Bastien många gånger de senaste åren och det är sant att poängen alltid var densamma, jag gjorde inte många matcher. Och till slut började vi med lite av samma scenario. De ledde med 6-2 4-1 dubbelpaus och sedan blev det lite avslappning från deras sida tycker jag. Efteråt spelar vi bättre och slutet är grymt för oss. Jag vet inte exakt vad vi missade. Alla poäng var så nära, jag tror att myntet föll fel i den tredje tie-breaken, även om vi hade en bra ledning.

guichard blanqué interclubs toulouse
Blanqué och Guichard kommer att ha varit heta

...till nedflyttning...

”Att börja fredagen med en stor match och ett stort möte var inte lätt, och då var det inte bara vår match som var tät i matchen mot Toulouse. Jag tror att vi också lämnade mycket energi dagen innan, så uppenbarligen är det lite svårare att gå tillbaka in i strid nästa dag även om vi gjorde det bra. Med Damien var vi fortfarande associerade i det här mötet mot Vence och vi spelade också ett bra lag där jag ärligt talat tror att det var nära 50-50, och tyvärr förlorade vi första matchen och sedan även om vi vann första set med Damien, och vi har fått en bra start, det var inte nödvändigtvis en fråga om mentala eller fysiska framsteg heller.

Mitt emot var det Maxime Moreau och Jean-Michel Pequery som alltid spelar riktigt bra, och när de bytte sida var det också lite svårare för oss. Tyvärr kunde vi inte vända utvecklingen för att få en avgörande match mot Vence.” 

En fast partner för 2024

"Min partner för den här säsongen kommer att vara Damien. Vi hade redan börjat med den första P2000 i Carquefou mitten av januari där vi redan hade en bra turnering eftersom det var allra första gången vi spelade tillsammans. Vi kände uppenbarligen varandra, vi spelade varandra ganska många gånger förra året.

Det är ganska häftigt för mig eftersom jag hade ett bra år 2023 men till slut under andra delen av säsongen bytte jag många partners, jag har inte riktigt haft en fast partner sedan juni 2023. Hitta någon fixad på år 2024 och vad mer är, det stämmer riktigt bra med vårt goda resultat också, eftersom vi slog Philémon Raichman och Max Joris i Nantes på åttonde plats, för vår första för båda.

Även med dessa två nederlag i de franska interklubbmästerskapen är det fortfarande mycket uppmuntrande, särskilt med prestationerna mot Bastien Blanquet och Dylan Guichard. Säsongen kommer att bli lång men vi har i alla fall gott hopp om att fortsätta denna goda dynamik och att erbjuda oss själva, kanske i framtiden, matcher som vi spelade där och att det blir till vår fördel den här gången - den här."

Fokusera på den franska banan

"För framtiden planerar jag att bara köra den franska banan. Efteråt vet jag inte om Damien har något långsiktigt projekt, men jag tror inte att det är aktuellt i nuläget. För mig är det inte och kommer aldrig att bli det. Jag föredrar att koncentrera mig på den franska kretsen och på mina professionella projekt som, även om de är kopplade till padel, är inte som spelare.” 

Dess framstegsområden  

”Jag har fortfarande en bakgrund där jag har spelat i sex eller sju år padel. Jag har utvecklats mycket sedan dess i vissa aspekter. Men alltså, jag är verkligen den puristiska högerspelaren som försvarar bra, som hanterar spelet bra, men som kanske också saknar lite punch då och då, för att accelerera lite över huvudet också. . Jag tror att det här är förbättringsområden för mig.” 

Dess mål för 2024

”Rankingmässigt växlar jag mellan 15:e och 20:e plats. När det gäller rankning har jag inte nödvändigtvis ett mål. Det är mer en övergripande förbättring av spelnivån som jag siktar på eftersom min nuvarande ranking är min bästa ranking. Julien Seurin har precis kommit in i rankingen så det är de första elva platserna som tas så den bästa franska platsen är tolfte. Ärligt talat när det gäller rankningar, så länge jag stannar i topp 20 eller topp 30 tror jag att det redan kommer att bli bra. Jag har ett annat mål samtidigt, och att bli tagen på allvar, som är att fortsätta kämpa så att "slipare" som jag kan fortsätta i den bästa franska rankingen. Om jag nu kan ha detsamma vibora den där Miguel Semmler, som passar mig också (skrattar).

Hans åsikt om N1 

"För tillfället måste jag erkänna att innan jag deltog i helgen och såg alla dessa spanjorer som är klart bättre än oss, sa jag till mig själv att det tog bort många platser i vissa lag för franska spelare. Vi såg det också med Romain Coirault som gjorde en mycket bra prestation förra året och som inte hade en plats för interklubbarna.

Men så här i efterhand och efter mitt deltagande den helgen tycker jag att det ändå var väldigt bra. Vi hade ett spektakel i 100% spanska konfrontationer, vi hade verkligen otroliga matcher. Med inspiration från vad spanjorerna gör tror jag att det också är bra för utvecklingen av padel I Frankrike. Jag tror att det i slutändan är bra, även om det i framtiden kanske finns många klubbar som kommer att ha en trupp som helt består av spanjorer... Jag vet inte vad FFT kommer att planera när det gäller regelverk. Varför skulle inte den bästa fransmannen spela i N2? Och samtidigt skulle N1 bäras av utländska spelare.”

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.