Jeremy Ritz rankas för närvarande på 15: e plats i FFT-rankningen. Den tidigare chefen för Real Padel Klubb i Sophia Antipolis framkallar sin erfarenhet av padelvärlden och erbjuder sin vision om  Fransk utveckling.

Hans början i padel

"Jag upptäckte padel av en slump i sydväst på semester. Vi älskade det direkt. Vi lekte med det mycket Morgan Mannarino, som var min partner i början. Jag återvände sedan till Paris där jag bodde då och jag reste ibland för att göra turneringar i söder. ”

"Den möte med Robin Haziza tillät mig att tro med honom och tack till honom i utvecklingen av padel. Så vi skapade Real Padel Klubb i Sophia. Jag flyttade till Côte d'Azur. Det var den första klubben i padel privat i Frankrike. "

Arbeta i padelvärlden

”När jag ser padelexplosionen, det validerar valet vi gjorde vid den tiden att tro på det. Vi var lite de enda, lite galna. Jag är verkligen glad att det utvecklas så mycket och att se människor ha kul i den här sporten.

”Jag har ingen ånger för att jag inte jobbat i padeln längre för det passade mig inte i det långa loppet, speciellt för att du måste arbeta mycket på kvällar och helger. ”

”Jag säger inte att jag inte kommer tillbaka någon dag, men snarare som investerare eller i utvecklingsbistånd. Jag har erbjudits flera projekt men jag har ännu inte hittat något som passar mig, men det är det bakom mig för framtiden."

”Jag tror att det trots allt är en aktivitet där lönsamhet är svårt att hitta. Enligt min mening är det nödvändigt att minst åtta domstolar, annars är det inte tillräckligt värt, förutom i speciella fall som Lyon eller Toulouse, där de har en mer global strategi och har investerat i hangaren. “

”Att betala hyra i en storstad och göra mindre än åtta partier är idag mycket arbete och risk för en rapport som är för oattraktiv. Det här är stora investeringar, och det är ett tufft jobb. “

"Det skulle behövas ett lite mer globalt avtal"

”Jag ser mycket positivt i utvecklingen av padel. Det utvecklas i privata strukturer, i tennisklubbar, Det är jättebra. Idag är vi i ett skede där padel utvecklas mycket av människor, det vill säga på alla platser där det finns någon som driver energi och som gör ansträngningar för padeln. Men på alla ställen där vi lämnar land ensamma, utan animering, fungerar det mycket mindre. ”

”Vi är inte tillräckligt mogna på padelmarknadens rykte för att anse att padelbanor är tillräckliga på egen hand. Det krävs fortfarande denna betydande mänskliga ingripande. Detta är bara början.

”Tävlingssidan, det finns fortfarande brister, men efter att ha känt padel för 10 eller 15 år sedan är vi ljusår från vad vi hade tidigare. Så jag är inte kritisk till det och det verkar bra för mig. ”

”Negativen: Som i alla saker finns det en hel del människor som vill dra nytta av denna utveckling. Det saknar lite samordning mellan alla aktörer, och det måste finnas lite mer global överenskommelse för att kunna gå högre. ”

"Sammantaget är det mycket positivt, förutom några saker som lätt kan förbättras."

"Jag kommer att fortsätta träna"

”Jag vill fortsätta göra alla franska turneringar i padel. Jag ska resa mindre än tidigare, för mina andra aktiviteter tar tid och i synnerhet hade jag bara en liten pojke så jag tycker om att stanna hemma ännu mer än tidigare. Planen är att spela P2000 2021 och även spela P1000 i området nära mitt hem. "

”Frankrike-laget är inte ett huvudmål. Mitt mål idag är att ha kul och ha det bra. Om jag spelar mycket bra varför inte, självklart. Jag har redan deltagit i EM och VM och jag hade en fantastisk tid men det är inte längre en motivation som det har varit vid andra tillfällen ”

”Jag var inte i Paraguay av valet, för det blev klart för mig att jag inte var 7: e men egentligen åttonde då och att det var mycket liten chans att jag skulle spela. För Italien var jag helt redo för det men tyvärr hindrade en familjeskäl mig från att åka dit i sista minuten. ”

"Jag stänger inte dörren alls, men det är inte min primära motivation längre."

Pequery: Min partner

”Jag bytte partner regelbundet av olika skäl. Jag spelade med Max Moreau som inte är den mest stabila spelaren på banan. Jag spelade ett år med Scatena, som sedan inledde ett projekt med extremt engagemang i padel och det var inte min önskan. Jag spelade också med Jerome Ferrandez, ett år gammal som det gick bra med, men han hade en bebis och han var mindre benägen att resa.

”Och nu spelar jag med Jean-Michel Pequery. Tyvärr kunde vi inte spela för mycket i år, men det går väldigt bra. Jag har en partner som jag är väldigt glad att spela med och det finns inga planer på att ändra det, åtminstone på min sida ... ”

"Den fysiska aspekten har blivit mycket viktig"

”Vad tilltalar mig i världen av padelär den fysiska dimensionen på World Padel Tour. När vi tittar på dagens spel och spelen tidigare tycker jag att kroppen har blivit mycket viktig. Detta är en av förändringarna. Det märks också på den franska kretsen: de mest utbildade spelarna är de starkaste, men de är framför allt de som kan sätta mer intensitet. ”

"Jag ska göra några fler turneringar"

”Ritz 2021 kommer att bli stora padelturneringar med Jean Michel. Små turneringar (P1000, P500) nära mitt hem med Jean Michel när han är tillgänglig, eller med andra när han inte är. ”

”På personlig nivå kommer jag att försöka bli en mycket involverad far eftersom det är en fantastisk upplevelse och jag har kul i den här nya rollen. Professionellt har jag många projekt men jag tar ett steg tillbaka från allt som är operativt, så jag kommer att vara mer tillgänglig, särskilt på sommaren, en period under vilken jag inte spelade de senaste åren. Så det är troligt att du ser mig lite mer på turneringar. ”

Lorenzo Lecci López

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passion för sport: journalistik genom kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av situationen i padel i Frankrike och erbjuder förutsättningar för optimal utveckling.