Den 69:e spelaren i världen (FIP-ranking), Jérémy Scatena, ser tillbaka på sin ganska positiva start på säsongen 2023. Den som hade avslutat säsongen 2022 "på knäskålarna och med vissa tvivel", satte iväg igen för att erövra "Mount Padel".

Ett jobbigt 2022

Jag hade lite problem med att planera för den här nya säsongen 2023. Jag var ganska trött från föregående säsong.

Trots att det var en av mina bästa säsonger så ångrade jag mig lite i slutet av året. Tillfredsställelsen med denna början på året är min fysiska nivå.

Jérémy Scatena är redan vass

Efter på nivå padel Jag skulle vilja lägga till ett eller två slag till för att få ännu mer effekt i mitt spel och ta ett nytt steg mot spelare som är bättre rankade än mig.

Anlände med tvivel till Qatar

Jag kom några dagar från denna major med många tvivel och osäkerheter.

Men jag jobbade mycket mentalt för att kunna närma mig turneringen med en annan filosofi: jag har mellan 10 och 16 Majors kvar att spela i min karriär.

Gör det bättre, det kommer att bli svårt

Jag ska vara helt ärlig: även om jag kämpar på banan för att hitta lösningar, förbättra mig själv, hitta nya drag, tror jag inte att jag kan göra det bättre när det gäller den internationella rankningen.

jag lyckades göra Topp 100 på World padel Tour (n°96) och topp 70 på Premir Padel (#67). Jag tror, ​​och ännu mer för en fransman, att det inte är så illa.

Jag är här för att njuta, för att ha kul när jag är på planen, jag tror att det är ett grundläggande värde inom sport.

Ibland glömmer vi bort att det är en lek, när jag ser saker på det sättet kan jag vara riktigt stark.

Dylan Guichard har något speciellt

Le padel växer för varje år och vad som än händer är det en berikande upplevelse att komma igång på den internationella kretsen. Personligen tror jag mycket på Dylan Guichard, jag spelade honom 2019 i Angers och jag tyckte att han hade något speciellt. Jag har en speciell relation med honom och jag hoppas att han kommer att gå så högt som möjligt...

Guichard Vives FIP Promotion Kaunas
Dylan Guichard till vänster stolt över att ha vunnit FIP ​​Promotion of Kaunas med Manuel Vives

investera i Premier Padel

Under 2023 kommer jag att fortsätta satsa på evenemang Premier Padel, gör några turneringar i International Federation of Padel (FIP Tour), och om jag kan några evenemang på A1-banan Padel.

Men som ni vet är min tid uppdelad mellan mitt liv som spelare, men också som entreprenör inom uppbyggnaden av padel.

Kul att se hur padel utvecklas i Frankrike

Jag är fortfarande investerad som spelare, men jag har också min aktivitet i 100%padel som växer mer och mer och det är väldigt positivt.

Snart kommer vi att se klubbor kläckas. För den entusiasten, spelaren, teknikern jag är är det väldigt trevligt att se hur padel växer i Frankrike. Och på sätt och vis tycker jag att det hjälper mycket att sätta upp projekt att ha mycket erfarenhet som spelare padel. Och det omvända är också sant: att dela med projektledare hjälper mig också att fortsätta min personliga utveckling som spelare.

Vi pratar ofta om metropolen, men på öarna ser vi att vi tar ett stort steg. Jag tänker så klart på Réunion, som har blivit ett land av padel obestridliga, men också till andra öar som snart kan komma in i "spelet" på allvar. Vi lovar att prata om det snart igen!

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.