Medlemmen av det franska laget av padel, Jérémy Scatena, svarar på våra frågor med all den uppriktighet som kännetecknar honom. Utan språk av trä omprövar han sitt sinnestillstånd innan han attackerade 2022 som lovar att bli "ett explosivt år".

Efter världarna fortsätter äventyret i Mellanöstern

Efter världsmästerskapen padel Jag hade bestämt mig för att stanna i Mellanöstern och började med två evenemang i Doha och Dubai för företaget Inovalis.

Jag tillbringade sedan en vecka i Dubai i den magnifika Matcha-klubben där jag organiserade turneringar med min lokala partner.

Med det sistnämnda vill vi stödja unga som har potential och som inte har alla medel att nå sina ambitioner.

Club of padel Matcha Dubai

Skapa ett lag med lovande spelare

Målet är att stödja dem och få dem att växa inom ett "Team" genom att ge dem de tekniska, logistiska och ekonomiska medlen för att nå toppnivån.

Vi har riktat in oss på flera unga spanska och argentinska spelare, samtidigt som vi har tänkt att integrera franska spelare. Vi hoppas kunna vara i drift under första halvåret 2022.

Le padel i Kuwait exploderar

Jag åkte till Kuwait lite på ett äventyr utan att förbereda något för att spela en inflytelserik man i landet. Resultatet är slutgiltigt padel exploderar i det här landet i en imponerande takt, med viktiga och högkvalitativa klubbprojekt. Till exempel i Kuwait City: 14 panorama- och inomhusbanor innan årets slut!

En bra avslutning på säsongen, även om vissa har korta minnen

Jag tycker att jag avslutade året väldigt bra, speciellt med två prestigefyllda segrar över Fede Quiles / Lucho Soliverez (med Benjamin Tison) och Vasco Pascoal / Nicolas Barrera (med Santiago Rolla). Matcher som tydligen gick obemärkt förbi.

Det franska laget lyckades i sin värld genom att sluta fyra. På ett personligt plan var det berikande eftersom jag för första gången på 4 år inte startade ett stort spel. Jag led av det men det klickade och tillät mig att föreställa mig mina framstegsaxlar.

Från i år minns jag min match mot Cristian Gutiérrez / Maxi Sanchez och min gemenskap med allmänheten. Det var fantastiskt, oförglömligt för mig.

 

frankrike tyskland globalt padel qatar bergeron scatena

Jag börjar bli gammal. Jag måste optimera

Jag vet att jag blir äldre och att mina år av toppprestationer är räknade.

Jag ska träna mycket fysiskt och lägga all min energi på min yrkeskarriär. Jag väntar på releasen av de olika kalendrarna, men det är självklart att jag kommer att spela FIP-turneringar och turneringar i Frankrike.

Jag kommer att spela alla APT

Jag kommer att spela alla APT-turneringar Padel Turné inklusive "Future"-turneringarna.

Det finns två spelare som jag skulle vilja utvecklas med: Tolito Aguirre och Diego Ramos.

Jag gör allt för att sätta upp ett ettårigt projekt för att inte hela tiden behöva byta partner.

scatena lob padel globala Frankrike

Frankrike halkar efter

Jag hade chansen att resa mycket i år: till Sverige, Paraguay, Mexiko, Mellanöstern och det verkar uppenbart att Frankrike ligger efter när det gäller infrastruktur, både vad gäller kvantitet och kvalitet. .

Den största skillnaden jag ser mellan blomstrande nationer och Frankrike är att det finns för få stora strukturer i Frankrike. Vi satsar mycket på klubbar med 1 till 4 platser. Är det här strategin att anta? Borde vi inte uppmuntra etablering av större strukturer och erbjuda bonusar just till klubbar som tar risker genom att bygga fler än 5 planer till exempel?

Jag har inget emot mycket små strukturer, men har vi inte fallit in i en politik som blockerar privata initiativ? Det finns en balans att hitta. För tillfället är markören inte den rätta.

Den höga nivån försummas

Den höga nivån försummas samtidigt som det verkar uppenbart att dagens spelare kommer att vara tränare och akademier för padel i morgon. Johan Bergeron eller JT Peyrou är fina exempel.

Detta är ytterligare en anledning som driver mig att utveckla det berömda stödprojektet jag berättade om och som jag utvecklar tillsammans med min partner, en fransman baserad i Dubai. Det bör se dagens ljus under det första kvartalet 2022. Vi är i rätt timing för att komma tillbaka på rätt spår och förändra testet.

För magra donationer och mediabevakning

För P1000 och P2000 turneringarna vad gäller bemanning och organisation ligger vi väldigt långt ifrån svensk eller italiensk standard. Prissumman är inte i nivå. Jag tror att vi måste helt och hållet tänka om dessa turneringar för att utveckla eliten padel franska och lockar också.

Organisationen av stora turneringar behöver fortfarande professionaliseras.

Vi måste också förlita oss på mycket mediebevakning. Idag kan vi tydligt se att mycket stora internationella medier positionerar sig på padel. Det är en stor chans för alla. Och jag har intrycket att vi inte utnyttjar denna våg tillräckligt.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.