Särskild gäst på 3:e etappen av Cupra Padel-Point Tour i Caen, levererade Jeremy Scatena sig själv utan filter (som vanligt) till mikrofonen av Padel Magazine.

"Jag försöker ge tillbaka det som padel ge mig"

Padel Magazine : Första frågan, varför kom du till Cupra Padel Point-Torn ?

Jeremy Scatena : "Jag kom hit för när jag kan försöker jag dela med mig av min passion och ge tillbaka vad jag kan padel ger mig: lite känslor, mycket lycka! Förutom träningspassen som är lite tuffa är det alltid ett nöje att vara på planen. Så fort jag kan dela detta nöje försöker jag göra det. »

Padel Magazine : Cupra Padel-Point Tour har värderingar centrerade kring välbefinnande, njutning, etc. är dessa värderingar som talar till dig utanför konkurrensaspekten?

Jeremy Scatena : "Självklart syns det när jag spelar: jag är uttrycksfull, jag skrattar, jag skriker. Det här är för mig padel är verkligen en passion, och det är det som gör att jag kan gå upp på morgonen och vara glad. Så det är säkert att den här typen av händelse talar till mig"

Padel Magazine : Du kommer att spela den här uppvisningsmatchen med Mélissa Martin, Maxime Forcin och Tom Mitjana. Vilka vackra saker har du i beredskap för oss?

Jeremy Scatena : "Igår föreställde jag mig faktiskt vad jag kunde göra under showen, för det är något jag kommer att göra mer då och då. Jag ska försöka ha kul, jag har några kombos att passera under utställningen. Jag har satt upp några mål för mig själv, så vi får se vad som händer. I slutet kommer jag att berätta om allt är över, jag har 4-5 att klara. »

"Mål att komma in på topp 100 Premier Padel… och platsen för nummer 2 i Frankrike”

Padel Magazine : Angående dina nyheter, vad kommer du att ha på programmet under de kommande 2-3 månaderna?

Jérémy Scatena : "Med ankomsten av den nya kretsen Premier Padel, det förändrade min värld av turneringar och mina mål. För helt klart, att spela på Roland-Garros, i Rom, i Mexiko på de platser som är tennisens flaggskepp, det är prestigefyllt och det är säkert att jag fokuserade på den här omgången där. Mitt huvudmål är att bli topp 100 Premier Padel vid slutet av året. Jag vet inte om det kommer att vara möjligt med start så här långt, men jag har en väldigt bra start på säsongen poängmässigt. Jag har ännu inte spelat för särskilt stora lag, men det är möjligheter som kommer att dyka upp, och från Rom hoppas jag. Detta är mitt huvudmål...och att bli nummer 2 i Frankrike också. »

Padel Magazine : Om Cupra Padel-Point Tour eller en liknande händelse kom att spridas på europeisk skala, men alltid centrerad kring padel amatör, skulle du fortfarande vara intresserad av att intervenera som "Gäst" på den här typen av evenemang också?

Jeremy Scatena : " Självklart. Så fort jag har lediga helger och jag har möjlighet att delta i event ska jag försöka. Jag kommer att försöka av två skäl: vi behöver försörja oss, så ibland måste vi jobba helger eftersom vi inte bara kan spela turneringar; och sedan för att dela det vi älskar är vi alltid där, speciellt vid padel Horizon där vi hade alla spelare från Yvelines att spela. Vi försöker spela spelet och delta i de evenemang som anordnas. »

"När en krets organiserar en turnering på Roland-Garros, mittemot kan du inte göra en Challenger i Albacete och utropa dig själv till den bästa kretsen i världen bakom"

Padel Magazine : Sista frågan, hur ser du på padel utvecklas under de kommande 2-3 åren. Tror du att vi kommer att ha en enda krets som kommer att råda och ha monopol, eller kommer vi att förbli i den nuvarande situationen med flera kretsar och en förvirrad situation?

Jeremy Scatena: "Jag tror att padel kommer att utformas på tennis. Det vill säga att det kommer att finnas flera arrangörer som kommer att köpa datum som tillhör en huvudkrets. Och den här kretsen där kommer jag hoppas, kanske 100-150 turneringar med stora och små turneringar. Och efter det blir det upp till spelarna att välja om de vill delta i en liten turnering eller försöka ta tag i en stor turnering, jag ser det så. Tvärtom, för mig med ankomsten av Premier Padel Jag tror att det gör att alla håller med. När en krets organiserar en turnering på Roland-Garros kan du inte slåss och göra en Challenger i Albacete, och utropa dig själv till den bästa kretsen i världen bakom. Jag tycker inte att det är vettigt. »

För att hitta intervjun i sin helhet sker den här:

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.