Jérémy Scatena kommer att vara närvarande i Paraguay den 1 mars för första APT-turneringen 2021 Padel Tour, han kommer att leka med spanska Sergio Icardo.

Med Sergio Icardo i Paraguay

Det är officiellt, Jérémy Scatena är definitivt förlovad med APT Padel Torn. Han duger de två första turneringarna som erbjuds av den mest internationella kretsen. För att följa med honom kommer det att finnas en viss Sergio Icardo:

”Med APT håller det på att undertecknas. Det är 99% säkert. Det som är säkert är att jag kommer att göra årets två första turneringar på paraguay. Jag åker om en vecka. ”

”Jag har chansen att spela med Sergio Icardo, rankad 93 i WPT. Han är en vänsterhänt, någon som har erfarenhet, en mycket solide. Han kommer att spela lite långsammare än Ben, med finter. Han är någon som försvarar mycket bra med fönstren, och som har gjort fantastiska matcher den här säsongen genom att nå precis som oss i finalen. Det ger mig säkerhet att gå till alla. "

”Han kommer att vara den bästa partner jag någonsin har haft. Det är erkännande för franska spelare. Ben Tison spelar med 91, så det är ungefär samma situation. ”

”Vi hade en bra säsong och vi känns igen. Som fransk person är det inte lätt att ha bättre rankade partners. Det är ett verkligt erkännande av en spelnivå. ”

sergio-icardo world padel tour scat

Motiverad att gå med i APT efter en idealisk preseason

Den stora krossaren har arbetat hårt under sin "pre temporada" i Karibien och han kommer redo att slåss på APT!

"Jag tog 10 kilo inklusive 8 eller 9 muskler. Jag tog solen, jag gjorde aktiviteter, jag njöt av livet och det gjorde mig mycket bra. Vi har inte tid att bygga upp muskler när vi tränar padel. Jag känner det bra på fältet, jag är mantlad. Det är ett stort plus och det kommer att ge mig. ”

”Med APT kommer jag inte att ha så långa bord när det gäller spel. Med Ben, när vi spelade i topp 50, vann vi 50%. När jag spelar topp 50 i APT: s första omgång kan jag vinna. Fördelen är att inte spela 5 matcher innan du når topp 50 och anländer trött. ”

”Det kommer att finnas mellan 15 och 20 mycket bra spelare på APT. Min dröm är att spela Master Final, därför att vara i topp 16. ”

"Jag hoppas att APT kommer att överföras igen eftersom det finns en stor efterfrågan att se sport, se människor och glädje. ”

“WPT: synd”

“WPT: inte bara topp 20”

Jag bestämde mig för att inte spela på World Padel Tour. Denna krets är för närvarande riktmärket för professionella kretsar sedan det började sitt äventyr 2013. De bästa spelarna i World Padel Tour är för det mesta avtalsenligt blockerade fram till 2023. Men jag tror att padel professionell, det är inte bara de 20 bästa spelarna i världen, främst Spanien. 

Tror du verkligen att WPT lever upp till den enorma internationella boom i vår sport de senaste åren? 

“WPT i reaktion”

Den goda nyheten för WPT-spelare är att dess ledare ägnar stor uppmärksamhet åt vad APT gör. Och som de har gjort tidigare kommer de att försöka svara genom att anpassa sig till APT. 

Först beslutade WPT 2018 att göra några förbättringar inför rädslan för att se Internationalen Padel Vänd dig och ta hans svit. 

Så plötsligt såg vi WPT samarbeta med FIP för att möta deras gemensamma fiende. Vi noterar att det i slutändan är en bra sak för padel. Vi är därför förvånade över att WPT och FIP inte gjorde det tidigare. 

Med ambitionen med APT Padel Vänd dig, WPT har inget annat val än att göra mer för spelarna och lyssna på dem. För om hon inte gör det nu, kommer alla att gå. 

I åratal har spelare bett WPT att koppla av alltför strikta regler för kostnader, organisationer, foton, videor, streaming. Du kommer att se att WPT tillfälligt skulle kunna utvecklas mycket snabbt och kanske till och med så tidigt som 2021.

Det som stör mig är att vi alltid är i reaktionen, som svar på en yttre situation. Ska vi komma överens utan att göra någonting, utan att säga någonting? Idag finns det ett alternativ.

“WPT: en öl ...”

Denna turné står inför ett problem som är bortom alla åsikter: turen ägs av ett spanskt ölmärke. Masken är i frukten. Hur kan en krets rimligen växa runt om i världen när många länder förbjuder alkoholreklam? Om någon har svaret är jag en tagare. 

För att hitta intervjun i sin helhet är det precis nedan:

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !