Vi intervjuade Jérôme Inzerillo, som uppenbarligen är nöjd med sin första urvalet i det franska laget. Han kommer att vara närvarande vid EM i Marbella från 28 juni till 4 juli.

Tränaren för Club des Pyramides - Player's Academy ser tillbaka på detta nya äventyr.

“Mer än en joker”

Padel Magazine : Först och främst, är du förvånad över ditt val jämfört med det faktum att du i slutändan har mindre erfarenhet än andra inom denna sport, vilket framgår av din ranking?

Jérôme Inzerillo: Jag är inte förvånad över hur snabbt jag gav mig chansen att bli vald.
Jag gillar inte att prata om ranking eftersom det för mig inte finns något samband mellan min ranking och min spelnivå. Den enda skillnaden är antalet turneringar och antalet poäng jag har men annars är min nivå en del av det bästa ... Beviset jag valdes inte enligt dessa kriterier. Jag tror att jag är där jag borde vara, varken mer eller mindre ...

Padel Magazine : Var enligt din åsikt urvalskursen avgörande i Alexis Salles beslutsfattande?

Jérôme Inzerillo: Jag tror att praktiken var en fortsättning på vad jag har gjort i ett och ett halvt år när det gäller engagemang och mina framsteg. Jag bevisade för chefen att han kan lita på mig och att jag kan vara mer än en joker med min tidigare erfarenhet av topptennis.

Gourre Scatena Maigret Inzerillo Frankrike praktikplats 2021

Padel Magazine : Alexis Salles har associerat flera spelare. Inställningar?

Jérôme Inzerillo: Jag kände mig bra med alla, alla har olika spelstilar men jag kunde anpassa mig till var och en av dem ... Lite preferens för Johan (Bergeron), för jag gillar verkligen hur han hanterar matchen och dess sinnesro.

Padel Magazine : Vi föreställer oss att du är besviken över att din partner, Mor Moreau, inte är en del av äventyret?

Jérôme Inzerillo: Jag skulle ha älskat att Max valdes och kunde spela i det här laget men villkoren var inte uppfyllda för att han skulle gå med i gruppen. Jag hoppas att han kommer att vara där för världsmästerskapen.

"Ge allt vad som händer"

Padel Magazine : Kämpar du för att vara en av de absolut nödvändiga i topp 6? 

Jérôme Inzerillo: Jag tror att den sjätte platsen kommer att spelas mellan Thomas Leygue, JT Peyrou och jag själv. Och jag säger till och med själv att det tredje paret inte är fixat. Vi kan få överraskningar. Det finns 3 spelare för 4 platser!

Min analys är att de bästa kommer in på fältet och måste ge allt vad som händer, seger eller nederlag, men i alla fall är vi redo att spela oavsett vad.

Padel Magazine : I tennis var du i det unga franska laget. Idag gör du det på padeloch bland äldre ...

Jérôme Inzerillo: Ja det är en dröm som jag inser i två olika sporter, jag har redan valts ut för tennis i alla kategorier av ungdomar med titlar som europeisk mästare och juniorvärldsmästare, men fortfarande bra saker att åstadkomma i senior och på padel. Det är ännu en stolthet att bära den blå tröjan och att representera ditt land!

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.