Jessica Castello Lopez fyller 24 idag. Partnern tillAlix Collombon är på den bästa nivån i sin karriär, men Valencian vill alltid ha mer. Padel Magazine går för att möta Alixs "spanska Jess".

Vem är hon enligt Alix

För dem som inte vet det Jessica castelló, vi kommer att presentera det. Och för det, vem är bättre än Alix Collombon?

Alix Collombon: "Hon är en spelare som kan göra allt bra. Fysiskt går hon väldigt fort, och framför allt stinker hon padel ! Hon tycker om att bäras fram och förstår spelet. Hon gör ont med sin forehandvolley och tvåhandsbackhand. När vi båda är bra är vi ett väldigt farligt par.”

”Hon fyller 24, men hon har huvudet på axlarna. Hon är väldigt intelligent, vi kan prata om vad som helst.”

"Det kortsiktiga målet är att vara bland de 20 bästa tillsammans, från 36. Nästa år siktar vi på 8 par för gör Final Master vid slutet av året. Vi begränsar oss inte." 

ariana-sanchez_paula-jose-maria-martin_allix-collombon_jessica-castello__cervezas-victoria-cordoba-open-2021_cuartos_24264-copia-2-1170x653 (1)

En konkurrent i hjärtat

Lorenzo Lecci López: Kan du berätta var du kommer ifrån, och särskilt hur du kom till toppen av padel valencianska? Hur började äventyret?

Jessica Castelló:”Jag kommer från Villena, en stad i provinsen Alicante. Mycket lite, min far gick på turneringar och jag var fortfarande en bebis men jag hade redan ett racket i mina händer. När jag var gammal nog att börja träna gjorde jag det. Från 5 till 18 år spelade jag tennis och jag spelade på banan i regionen. När jag var 18 slutade jag med tennis.

"Då upptäckte jag padel med mina vänner, och så småningom blev jag beroende. Jag missade tävlingen. När jag var 19 började jag träna gradvis. 2016 startade jag Valencia-banan, och det var 2017 som jag började på World Padel Tour. "

“Alix är väldigt professionell”

Lorenzo Lecci López: Vad är ditt förhållande till Alix? Hur har hon utvecklats i år, och vad ger hon dig från planen?

Jessica Castelló:"Vår relation är utmärkt. I början hade vi lite problem eftersom vi inte riktigt kände varandra. Nu när vi har självförtroende kommer vi riktigt bra överens.”

"Hon har alltid varit en spelare som jag gillat. Hon är en riktig fighter. Hon är väldigt solid och hon missar aldrig någonting. I år är vi väldigt komplementära. Tack vare det fick vi våra goda resultat. Utanför banan är hon väldigt professionell och hon ger mig självförtroende, sinnesro och stabilitet.”

Lorenzo Lecci López: Hur långt ser du dig själv nå med Alix?

Jessica Castelló:"Tanken med Alix var att göra hela säsongen, och om det fungerade bra att fortsätta för andra säsonger. Jag tycker att det löste sig bra och att både du och hela teamet vill fortsätta växa hand i hand. Vi kan ge mycket mer tillsammans.”

Jessica-castelló-Alix-Collombon_GPV_6416

En detalj för att slå topp 8

Lorenzo Lecci López: Varför är resultaten så bra i slutet av säsongen? Vad förändrades?

Jessica Castelló:"Resultaten av den här säsongen är frukten av tidigare års arbete. All träning gör vi med Alix och Juan (Alday) och Pablo (Crosetti). Vi satte upp mål för oss själva, och det är sant att vi inte förväntade oss så bra resultat under det första året.”

Lorenzo Lecci López: När du spelar mot toppparen i WPT kommer du nästan alltid i vägen. Du börjar till och med slå dem -seger mot Bea Gonzalez och Marta Ortega-. Vilka detaljer saknas för att slå topp 8-paren oftare?

Jessica Castelló:"Den här säsongen kämpade vi för att ta oss igenom åttondelsfinalerna eftersom vi alltid hade ganska svåra lottningar som Sainz / Gonzalez eller Icardo / Brea. Vi kunde inte visa vårt bästa i de matcherna. I Cordoba lyckades vi slå Bea och Marta genom att göra en fantastisk match.”

"De detaljer som saknas är faktiskt upplevelsen av den här typen av spel. Att orka hålla ut fysiskt, men framförallt mentalt i mer än två timmar. Du måste vara solid och skaffa erfarenhet lite i taget.”

Bra saker händer så småningom

Lorenzo Lecci López: Idag firar du din 24-årsdag på 19:e plats i rankingen. Vad kan vi önska dig för framtiden?

Jessica Castelló:"Du kan önska mig att nästa säsong kommer resultaten att bli lika bra ... eller lite bättre! Jag skriver under för att få samma resultat, men vi ska försöka göra dem bättre. Mitt främsta mål är att fortsätta ha roligt och att arbeta på samma sätt. Jag tror att resultaten är frukterna av det dagliga arbetet. Bra saker händer så småningom."'

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !