Det franska laget av padel kommer att behöva göra utan Jessica Ginier till världscupen i Dubai, felet på en höft som inte är helt återställd. The Lyonnaise lovar oss sin 100% comeback för 2023. Under tiden hoppas hon kunna ”ett skott” under de franska mästerskapen med sin partner Lucile Pothier.

"En skada hindrar mig från att ge maximalt"

"Jag har haft en höftpåverkan sedan förlossningen. Jag kan inte spela flera matcher på samma dag. Höften är skadad, Jag är inte 100%.

Det var därför, sa jag till Robin (kaptenen för det franska damlaget) att jag för tillfället ville avbryta min karriär i det franska laget.

Men var försiktig, jag tänker komma tillbaka med hopp om att hitta Team France 2023! Detta är helt klart mitt mål. Nöjet där är så intensivt, och jag vet att jag har förmågan att komma tillbaka och hitta min bästa nivå.”

Jessica Ginier Lucile Pothier

Praktik för tidigt

”Det franska lagets praktik i Barcelona och sedan världarna i Dubai var för mycket. Jag tror fysiskt att det inte hade varit det bästa alternativet för mig. Min Jag skulle ha saknat min son också, och om jag mentalt inte är 100% kan jag inte ge det bästa för laget.

Med tanke på konkurrensen i laget är jag säker på att vi har andra spelare som kommer att göra jobbet fantastiskt.

Jag kan inte kedja flera dagar av padel just nu. Så att göra det under kursen hade varit omöjligt, speciellt eftersom många timmar planeras i backen.

För nu, när jag kedjar för många padel, då har jag ont i höften. Även om hjärtat är i backen med tjejerna är det mer klokt att ta sig tid.

JEssica Ginier backhand volley

2023 mål

– Mitt mål är helt klart nästa år. Jag var motiverad, även i år. Jag hämtade tidigt. Jag ger inte upp Frankrikes lag, tvärtom. Men än så länge är det lite tidigt.

Jag tränar i alla fall. Jag har inte slutat helt. Se upp tjejer, jag kommer! (Skratt)

Jag har i sikte Frankrikes mästerskap för i år. Jag hoppas att matchsekvensen inte blir för svår. Med Lucile (Pothier), vi hoppas kunna göra något. Vi sätter inga mål. Men jag vet att vi kan vara bland de fyra senaste. Vi ska sätta allt på plats för att komma dit, det ska bli intressant.

Jag ska fira min 30-årsdag under de franska mästerskapen, så jag hoppas att tjejerna är redo för jag kommer inte att ge några presenter. Å andra sidan tar jag emot presenter med nöje (Skratt)."

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.