Vinnare av P2000 i Bordeaux i februari förra året, Ginier/Pothier-paret fortsätter att lysa. Efter att ha kedjat en 5th rak seger på Beausoleil för A1Padel Franska öppna, Lucile Pothier och Jessica Ginier kvalificerade sig till semifinalerna i turneringen. Möjligheten för dem att återkalla sina första minnen.

P2000 kl Padel Horisont som första minne

Jessica Ginier Lucile Pothier Joy Head Speed ​​​​Pro 4Padel bordeaux

jessica : Det har gått ungefär ett år sedan vi bestämde oss för att spela tillsammans. Jag var tillbaka efter förlossningen. Jag bad Lucile att leka med mig och hon gick med på att stödja mig. Vi kommer väldigt bra överens utanför och på planen. I början av förra året var det lite krångligt att hitta automater, eftersom vi inte kände varandra så väl, men i slutet av året hade vi bra resultat och på planen kändes det.

Lucile: Det första spelet jag minns det var då P2000 till Padel Horisont. Det var ganska stressigt eftersom jag spelade med "Jess Ginier". Jag kände henne inte så väl och jag hörde mycket om henne, speciellt hennes goda resultat med Alix, så uppenbarligen var jag lite pressad. Jag spelade till vänster och jag gick till höger för att spela med henne, det var nya riktmärken. Vi gjorde en kvartsfinal och vi vann i tre set. Det var mycket känslor på båda sidor och jag har fina minnen från den här turneringen.

jessica : Vi kom direkt överens på planen. Fysiskt var det fortfarande komplicerat för mig. Men så småningom hittade vi rätt automatiseringar tillsammans. Huvudsaken är vårt avtal och det var min prioritet.

Om du fick välja en kvalitet och ett fel hos din partner, vilken skulle det vara?

jessica : Hon är väldigt tålmodig, lugn, sansad, till skillnad från mig så vi är väldigt komplementära på det. För defekten faller det mig inte in.


Lucile : Jag tar ! Jessica är arbetare, så å andra sidan motiverar det mig. Hon ger verkligen den bilden, hon gjorde många uppoffringar för att komma tillbaka, hon är fortfarande involverad i det hon gör. Efter standard skulle jag säga att hon är "vresig". Hon klagar lite på banan, det är inte negativt men det får mig att skratta för vi skiljer fem år och det är upp till mig att lugna ner henne.

En förståelse på och utanför planen som är deras styrka

Jessica Ginier och Lucile Pothier A1Padel Beausoleil

Jessica: Jag brukar gå överallt, göra saker väldigt snabbt utan att tänka. Min styrka är också mina fysiska egenskaper när jag är i full besittning av mina förmågor. Lulu lyckas vara väldigt lugn, väldigt balanserad, mentalt lyckas vi båda hantera varandra och på planen känner vi denna komplementaritet och det är vår styrka.

Lucile : Jess är väldigt aggressiv på banan. Det är sant att jag brukar vara lugn, kanske lite för mycket ibland och hon pushar mig också att bli mer aggressiv i mitt spel.

jessica : Vi såg det under hela turneringen, det var många tjejer som tog ledningen. Det är inte vår stil, det ligger inte i vårt temperament att göra det. Vi stöttar varandra och vi säger saker annorlunda utan att bli upprörda.

Lucile : Hon är positiv, även när jag gör något hemskt, säger hon till mig " det spelar ingen roll Lulu vi tar ". Om vi ​​ser vår partner i svårigheter, varför begrava honom ännu mer bakom?

"Att uppleva sådana ögonblick på Roland-Garros skulle vara den heliga gralen"

Jessica: Våra mål är främst i Frankrike, mellan P2000 och P1500 som kommer att genomföras. Även på World Padel Tour i Toulouse, där vi hoppas kunna spela. Internationellt med Frankrike-laget och även med Premier Padel där vi vill att det ska vara aktuellt för tjejer. Att leva stunder som det på Roland-Garros skulle vara den heliga gralen. Gör sedan flera FIPs eller A1-stegPadel, vad gäller organisation är det inte enkelt. Vi jobbar båda två, vi måste ta ledigt en vecka och vi har vårt familjeliv. Det är inte varje vecka vi ska göra det här, men om vi kan göra det då och då, varför inte.

Lucile: Vi har väldigt trevliga makar, så det hjälper. Om vi ​​har möjlighet att spela internationella turneringar kommer vi att göra det, men vi fokuserar mer på den franska kretsen eftersom vi jobbar. Oavsett om för WPT-scenen i Toulouse eller Roland-Garros för Premier Padel, vi kommer att göra allt för att vara där. Vi vet att vi behöver göra de här turneringarna för att få ännu mer erfarenhet.

För att se videointervjun :

Vincent Gallie

En fan av oval fotboll, rund boll men också racketsporter, blev han stucken av padel under sin tonårstid i Galicien. Lika bekväm framför kameran som bakom en mikrofon kommer Vince att kunna ta med sig sin vision och expertis som fan av den lilla gula bollen.