För hans första urvalet i det franska laget, Jean-Thomas Peyrou är uppenbarligen glad över att vara en del av gruppen som kommer att flyga till EM i Marbella.

"Jag bevisade att jag hade nivån att gå med i laget"

Padel Magazine : Första urvalet i det franska laget av padel för dig, trodde du att det skulle göras så snabbt så småningom?

Jean-Thomas Peyrou: Jag tror att alla planeter var lite inriktade för mig. Robin blev chef så han frigjorde en plats till höger. Villkoren för Max att delta i urvalet var ännu inte uppfyllda. Jag tränade, jag är den 4: e franska spelaren, jag förberedde mig extremt bra för lägret. Men tävlingen är tuff, det finns många spelare som spelar mycket bra i Frankrike, det kunde mycket väl ha varit en annan. Jag är väldigt stolt och glad att tränaren valde mig. Jag älskade det tal han hade med mig.

Padel Magazine : Tror du att praktiken gjorde skillnad? Att spela med Adrien Maigret också?

Jean-Thomas Peyrou: Ja självklart, tränaren fick oss att förstå att det var ett urvalsläger. Jag kom så beredd som möjligt, jag tränade mycket fysiskt, jag kom redo. Jag spelade väldigt bra med alla partners, så jag tycker självklart att jag fick poäng på planen och bevisade att jag hade nivån att gå med i laget.

Att spela med Adrien hjälpte naturligtvis också till att tippa skalorna till min fördel. Vi lyckades göra några internationella turneringar, särskilt i Italien där vi slog det italienska nummer 3-paret i raka uppsättningar. Jag lyckades skapa en struktur runt mig i Bordeaux som låter mig få tid att spela med massor av hjälpare, sponsorer, en högnivåakademi inom Big Padel Bordeaux, med en fysisk tränare. Jag försöker professionalisera den här sporten så mycket som möjligt, och nödvändigtvis mellan projektet med Adrien och vad jag har på plats i padel, som oundvikligen hjälpte.

JT peyrou stora padel korg med bollar

"Innehavare, inte innehavare: Jag ställer mig inte frågan!"

Padel Magazine : Vilka är de spelare som du har känt dig bäst med på banan?

Jean-Thomas Peyrou: Jag älskade att spela med Adrien, vi hade ett fantastiskt första spel där det fungerade riktigt bra. Vi har en fantastisk kemi, tillsammans lyckas vi spela på en mycket intressant nivå. Jag älskade också att spela med Jo (red. Anm. Johan Bergeron). Jag tyckte att han var fantastisk med mig, super lugn, alltid i det positiva. Jag har en liten anekdot om detta ämne. Säker en förhand bajada, vid ett tillfälle gjorde jag ett misstag och han kom omedelbart fram till mig och sa till mig att det var jättebra för att motståndarna kunde tänka att jag från och med nu kunde göra detta steg så uppriktigt att jag tyckte att han var bra i attityd.

Lite besviken över min senaste match med Jérémy Scatena, vi hade många träningsmatcher tidigare när jag åkte till honom i Barcelona, ​​vi är hyperkopplade men vid det senaste mötet anklagade han och jag slaget från 5: e matchen, vi var väldigt trötta men jag älskar att spela med honom.

Padel Magazine : Idag ser du dig själv mer som ersättare eller som hållare?

Jean-Thomas Peyrou: Vi är ett lag, vi är åtta spelare. Uppenbarligen sticker spelarna ut. Jag tänker på 8 spelare som är oförstörbara. Då är det valet av tränare. Jag ställer mig inte frågan, innehavaren inte innehavaren. Om Alexis uppmanar Thomas, Jerome eller mig som den sjätte mannen kommer vi båda att svara närvarande. Vi kommer att vara helt bakom den ena eller den andra, konkurrensen är superhälsosam och jag tror att det finns många faktorer som spelar in. Det moraliska tillståndet, det fysiska tillståndet hos var och en, förståelsen med den partner vi ska spela med, spelförhållandena, motståndarna. Valet av uppfödare beror på dessa parametrar.

JT Peyrou Jérôme Inzerillo

”Det viktigaste i padel, det är laget ”

Padel Magazine : Kan vi säga att det här urvalet är en dröm som går i uppfyllelse för dig?

Jean-Thomas Peyrou: En dröm nej, å andra sidan är det en stor stolthet att kunna gå med i det franska laget av padel. Jag tycker att det skickar ett bra meddelande trots min ålder. Jag är 36, inte 37 (skrattar), men jag känner mig väldigt ung i mitt huvud. Jag är helt ny på padel , Jag startade mina första turneringar i augusti 2017. Jag tycker att mitt urval sänder ett mycket starkt budskap: med arbete, passion, ambitioner, god vilja kan vi göra stora saker och jag känner mig bättre förberedd än 20-åringar!

JT Peyrou Adrien Maigret FIP ​​Italien selfie

Padel Magazine : Låt oss säga att du inte har den mest aggressiva spelstilen, tror du att det kan vara ett handikapp?

Jt Peyrou under padel stor backhand volley padel

Jean-Thomas Peyrou: Jag håller inte riktigt med. För mig i Frankrike anser vi att padel för individuell. Vi brukar sätta spelarna i lådor: försvarare, han slår inte särskilt hårt han har ingen talang ... Jag tror att förmågan att träna är en talang.

Jag ser vad som händer i Spanien och för mig är det viktigaste laget. Förståelsen mellan två spelare är viktigast. Ja självklart har jag inte den bästa par 3, men jag kan balansera spelet bakifrån, för att få all min goda vilja, få min partner att spela bra och jag tror att det är egenskaper som är minst lika viktiga som att en stor smash.

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.