Det är dags att inventera denna första internationella turnering i Bordeaux, med Jean-Thomas Peyrou, direktören för denna FIP Rise Bordeaux, vann av Huete/Ramirez-paret.

En lyckad satsning

”Jag ville anordna en sådan här tävling inom min klubb, The Big Padel Bordeaux-Merignac. Enligt min uppfattning utvecklingen av padel Franska proffs går igenom denna typ av evenemang. Jag bestämde mig tack vare mitt nätverk av partners/sponsorer för att skapa synergier för att kunna erbjuda en så professionell turnering som möjligt och med tanke på all feedback från spelarna, förbundet och klubbens medlemmar tror jag att min satsning är framgångsrik."

Stor-Padel-organisation-FIP-Rise-Bordeaux-2023

En professionell organisation

”Vi har skapat en by för samarbetspartners med ett väldigt trevligt mottagande på fredagskvällen, en Players Lounge, ett uppvärmningsområde, ett fysområde samt omklädningsrum/läktare för våra olika sponsorer. Palmlunden har blivit en överdådig miljö till glädje för spelare och åskådare.”

En första i en privat struktur som denna

"Som turneringsledare vill jag gratulera FFT som, förutom ekonomiskt stöd, har gett mig ett team av proffs när det gäller domare och domare samt handledning. Speciellt omnämnande till Fabien Almanzy som gjorde mitt arbete enklare och gjorde den här turneringen så professionell som möjligt.”

"Det här är första gången som en FIP-turnering har anordnats inom en privat struktur som vår. Det är också första gången som ett evenemang av denna typ har sänts på RMC Sport-kanalen. Ett stort tack till Padel Magazine och RMC som har samlat sina ansträngningar för att tillåta en sändning av hög kvalitet."

Matcher på hög nivå

”På den sportsliga sidan bjöds vi på matcher på hög nivå som gladde åskådarna. En liten besvikelse för våra "fransmän" som inte kunde göra det bättre än kvartsfinalerna. Särskilt omnämnande till vår franske nummer 1 Benjamin Tison som inte tvekade att göra resan även om denna turnering inte ger honom en poäng. Han kom för mig, han är en person med ett stort hjärta och jag hoppas att hans skada inte kommer att skada honom under resten av säsongen.

Fokusera på nästa upplaga

"Vi var en hit när det gäller åskådare med verklig entusiasm, mycket bra kommunikation skött mästerligt av Clément Cazaubon och hans företag ASC Studio vilket gjorde att många människor kunde upptäcka vår sport. Ett otroligt rekord som gör oss stolta.

Det verkade viktigt för mig och för direktörerna för The Big Padel, Antoine och Louis Couvercelle, att en turnering av den här typen måste vara lönsam. Vi vill vara en del av det långsiktiga och erbjuda ett viktigt evenemang varje år inom Big Padel Bordeaux-Merignac. Vi är redan fokuserade på nästa upplaga med redan partners som följer oss men också med en önskan att göra mycket bättre och att göra Bordeaux till högborgen för padel franska under de kommande åren.”

Ett stort tillkännagivande för 2025?

"Jag vill att tjejerna ska gå med oss ​​för 2024 års upplaga. Jag kommer att göra allt för det. Jag tror starkt på padel feminin och det kommer att vara en av mina prioriteringar för nästa upplaga som jag försäkrar att du kommer att bli otrolig. Vi kommer att stanna kvar på den här typen av FIP Rise-kategori för år 2024 men se upp för 2025, ett stort tillkännagivande kan snart falla...

Fran Ramirez FIP Rise Bordeaux

Ur en personlig synvinkel tog jag mycket glädje under den här turneringen för att förverkliga det genom att mäta de små rätterna i de stora. Jag skulle vilja tacka företaget Peperiot Ovalis som bar namngivningen av turneringen, företaget Moon Safari som vi har stora ambitioner med, Jean Luc Baldelli är en mycket inspirerande person för mig och vi vill växa tillsammans. Naturligtvis, låt oss inte glömma de symboliska partnerna till klubben GAD Center / Cours Peret / Cupra Bordeaux etc.

Tack alla och länge leve padel !

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !