Jean-Thomas Peyrou går framåt. Med Adrien Maigret, skakade Bordelais något Arroyo och Ortega, framtida vinnare av Canet's FIP Rise. Padel Magazine diskutera med den franska spelaren om denna turnering och dess mål med Jet Padel Academy.

I semifinalen på Canet

Lorenzo Lecci López: I semifinalen stötte du något på detta utmärkta spanska par (4/6 5/7), berätta om dina känslor i den här turneringen.

JT Peyrou:- Det var en otrolig match mot två mycket bra spelare. Arroyo är verkligen exceptionell. Det spelas ut i några detaljer. Jag tror att jag har brist på takt på den här nivån och några små missade möjligheter. Jag kommer särskilt att minnas glädjen vi tog på fältet. Adrien hade en utmärkt match, och jag försökte släppa taget. Vi har några ånger i det andra eftersom vi verkligen irriterade dem. Spelförhållandena var verkligen perfekta. ”

“Vi är jättebra med Adrien”

Lorenzo Lecci López: Vi kände en fantastisk kemi på planen med Adrien. Trots nederlaget, är det en riktmärke match? 

JT Peyrou:”Med Adrien började vi spela tillsammans i januari. Vi spelade flera bra turneringar och blev utvalda till Marbella. Vi hade en liten kvackel i Perpignan, men efter det hade vi mycket diskussion. Vi trivs bra tillsammans på planen. I Canet spelade vi två ganska torra matcher.skrattande. Det är svårt att tala om en riktmärke efter ett nederlag, men när vi tittar på matchen ser vi att vi inte kom långt. Vi har en stor september månad med nationella och internationella turneringar. ”

Lorenzo Lecci López: Du var i Marbella vid EM, och VM närmar sig med stormsteg. Tror du att du har din plats i Qatar?

JT Peyrou:”När vi har smakat Frankrike -laget vill vi gå tillbaka. Jag hade en fantastisk vecka i Marbella. Vi kommer att ge allt med Adrien för att komma tillbaka till Frankrike, men jag behöver inte kommentera managerns val. Det finns många andra spelare som spelar mycket bra, så vi får se i god tid för världarna i Qatar. ”

jt peyrou adrien maigret canet

”Vi måste bygga vidare på detta evenemang”

Lorenzo Lecci López: Hur hittade du den här turneringsveckan i Canet, och varför var det viktigt för Jet Padel akademi att vara närvarande som partner?

JT Peyrou:”Jag har känt David Matteo och hans team länge. Innan Covid tänkte vi organisera en stor privat turnering. Jag tycker att turneringarna i Frankrike är ganska välorganiserade, men att vi verkligen kunde göra det bättre när det gäller synlighet. Jag var säker på att David och hans team som brinner har kunnat organisera denna typ av evenemang. Det var stor enhällighet bland spelarna. Glädjen runt fältet! Det är otroligt. Sådana turneringar vill vi ha varje dag. ”

”Tack vare akademin som jag skapade har jag turen att ha ett stort nätverk av partners som gör det möjligt att finansiera evenemang av den här typen. Jag var säker på att det skulle bli en bra händelse, så jag bestämde mig för att hjälpa DNA Padel Event som officiell partner, och jag ångrar inte det! Denna turnering kommer att vara ett landmärke i padel Franska. Det här är första gången som det finns en sådan glöd runt en turnering. Jag hoppas att FFT kommer att förlita sig på denna typ av evenemang eftersom det ger oss synlighet, och det är en otrolig hävstång för utvecklingen av padel. "

stråle padel canet academy

”Synd att unga franska spelare har skyldigheten att åka till Spanien”

Lorenzo Lecci López: Berätta lite om din akademins särdrag.

JT Peyrou:”Jag bestämde mig för att skapa en hög akademi för lite mer än ett år sedan. Jag har tur som har två unga (Dorian De Meyer och Thomas Vanbauce) som spelar mycket bra, och jag bestämde mig för att ta hand om dem på ett lite mer professionellt sätt. Jag tycker det är synd att unga franska spelare har skyldigheten att åka till Spanien för att träna. Vi inrättade en liten struktur med partners inom Big Padel, i Mérignac. Vi har en fysisk tränare, en mental tränare, ett sjukgymnastikcenter, jag själv padel. Jag har ett tiotal spelare som tävlar och drar nytta av akademin. ”

"Vi vill utvecklas med internationella evenemang, jag kan inte berätta mer för tillfället."

”Jag vill också tacka familjen Couvercelle och det stora laget Padel Bordeaux, som tror på mitt projekt och som låter mig utveckla det. Jag tackar också alla våra partners som har blivit vänner. Utan dem kunde jag inte leva på min passion. ”

Lorenzo Lecci López

På hans namn antar vi att hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en passionerad sportpolyglot: journalistik genom kall och evenemanger är båda benen. Hans ambition är att täcka de största sportevenenterna (J.O. och världstävlingar). Han är intresserad av Padels situation i Frankrike, och erbjuder utsikter för optimal utveckling.