Besöker i Chile under Pala Tour Fest, en utställningsturnering, ger Juan Lebron en intervju till chilenska medier “El Deportivo”. Vargen berättar om utvecklingen av padel i Europa, och hans visningar med Ale Galan.

Le padel est omöjlig att stoppa

”Jag började tävla 2003 när jag var åtta år gammal. Därifrån såg jag att det var en fantastisk sport och fram till idag, Jag kunde se stora framsteg. Det har skett en stor utveckling, om vi tittar på fälten där vi spelade förr och nu. Men jag skulle vilja se fler spelare i andra länder. I Spanien och Europa är padel är redan etablerad och är en kungsport i många regioner. Jag skulle vilja se spelare, från tidig ålder, vill vara en världsreferens. Idag är det fyra, fem eller sex länder som leder vägen.”

"Om man jämför med idag, skillnaden är urusel. Men det är troligt att det som kommer att dyka upp i framtiden också kommer att skilja sig från vad vi ser idag när världen går framåt. Denna sport är ett ostoppbart fenomen, som kommer att nå och nå punkter vi aldrig föreställt oss.”

lebron firande qatar

Nr 1 till varje pris

"Sedan jag började spela padel, mitt mål har alltid varit att bli nummer ett. Det kommer det att fortsätta vara, för min ambition är att stanna i toppen. Jag kommer att fortsätta jobba och kämpa för det. Om jag måste jämför mig med Fernando Belasteguin, som varit nummer ett sexton år i rad, det blir lite svårt. Jag skulle gärna göra det, men jag går lite i taget. Jag tänker inte på att utmana alla, jag tänker på att utmana mig själv. Det här är den bästa utmaningen jag kan ta.

vi träffas med Ale galan och teamet för att se målen, vad vi behöver förbättra och vad vi behöver göra baserat på vad vi tycker. med Ale, vi har ett bra team, som alltid stöttar oss i det vi vill. Vi är väldigt lyckliga. Vi går in i vårt tredje år tillsammans och Jag har aldrig haft en partner så länge. Det är en stor utmaning.

Just nu vill jag fortsätta projicera mig själv med Ale. Jag tror aldrig att vi kommer i taket. Det är ett tak som inte har något tak.”

 

WPT-video - orkanen Lebron och Galan!

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se den på olika internationella tävlingar, men även vid stora franska evenemang.