Juan Tello har en fantastisk tid i Bordeaux med Fernando Belasteguin ! Argentinaren kommer på vår mikrofon för att kommentera olika aktuella frågor, och förklarar till och med ursprunget till sitt smeknamn, "El Gato"!

Mycket folk i Bordeaux

Premier Padel Bordeaux svartvita offentliga centrala spår

”Jag är väldigt glad över att vara i Bordeaux. Vi försöker anpassa oss efter förutsättningarna, mellan bollarna och den här svarta färgen, det är inte lätt, men jag är nöjd, vi hade några inte lätta matcher men vi lägger in intensiteten, så vi hoppas kunna fortsätta så och vara där tills Söndag, om Gud vill!”

"Frö 1 är bara en siffra. Idag oavsett om du är 1, 4 eller 8 så förändras det inte mycket eftersom matcherna är väldigt balanserade, nivån har stigit mycket och varje match är en ny historia. Vi måste vara som bäst i varje match och för tillfället gör vi det väldigt bra, så jag är glad över att ha den här nivån här i Bordeaux. Jag är också förvånad eftersom det var mycket folk från de första dagarna och vi hoppas att de få tomma platser som fanns kommer att vara upptagna under de kommande matcherna!”

Le padel, en sport som håller på att bli global

"Jag är 29 år gammal, och att ha två barn gör att man åldras snabbare (skratt). Jag är glad att se att det nu kommer spelare från överallt. Jag tror att det kommer att finnas en mycket bra framtid inte bara för unga människor från Argentina eller Spanien utan också för unga spelare från hela världen. Jag tror att jag fortfarande har ganska många år kvar på högsta nivån så jag hoppas att jag kan tävla mot alla dessa unga spelare på banan.”

Hans smeknamn

"Min far har ljusa ögon, och vi har alltid kallat honom "El Gato" (katten) i vår stad, eftersom han är blond, har ljusa ögon, han är en "gringo" som man säger hemma. Han spelade basket, tennis och jag följde honom överallt, och folk började kalla mig "den lilla kattungen". Kattungen har vuxit upp och nu är det en katt! Det är den verkliga historien. Efteråt säger en del människor att de ger mig ett smeknamn för mina hopp, för hur jag rör mig... men i verkligheten är det i förhållande till min far.”

Glad för Fede

"Jag är väldigt glad för hans skull, att se språnget han har tagit. Idag slåss han om förstaplatsen med Galan som uppenbarligen är en exceptionell spelare. Jag är väldigt glad för Fedes skull, att se allt han kan göra trots sin storlek. Han har otroliga meriter. Jag hoppas att han kan fortsätta slåss om förstaplatsen. Jag hoppas att få möta honom också för det var ett tag sedan vi möttes ansikte mot ansikte!"

chingotto galan argentina seger

Återkomsten av Chingotto / Tello?

"Jag hoppas att vi en dag kan avsluta vår karriär tillsammans. Om det är innan, perfekt, blir jag självklart väldigt glad. Men idag gör alla sin egen grej. Jag tror att den här separationen gjorde oss båda gott och jag hoppas att vi en dag kan komma tillbaka tillsammans och avsluta detta steg eftersom paret Tello/Chingotto varade i sju år och det var en av de bästa upplevelserna i mitt liv, i min karriär. Så varför inte, men det kommer att ta lite tid innan det händer.”

Efter Bela

Tello Belasteguin

”Självklart blir jag utan partner när Bela slutar, men det är ännu inte dags att tänka på min framtida partner. Det är fortfarande många turneringar kvar, den här sporten har blivit lite galen med alla dessa förändringar, så vi väntar lite. För tillfället är jag med Bela, jag vill fortsätta lära av honom, och jag tänker inte på något annat än laget, att fortsätta utvecklas tillsammans, vi spelade några turneringar tillsammans, så för just nu tänker jag om nuet, så får vi se senare vem jag ska spela med nästa år.”

För att se intervjun i sin helhet finns den här nedan!

https://youtu.be/O-_pGxgBG54

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !