Julien Seurin delar med sig av sina förändringar i partners, de utmaningar han möter och sina ambitioner. Upptäck också hans racketpreferenser på Kuikma och hans önskemål om det franska laget!

En start på 2023 präglat av förändringar i partners

I början av 2023 åtog jag mig Ludovic Cancel på lång sikt, sedan hade vi till slut olika projekt. I verkligheten var det främst jag som ville byta partner och då hade vi planerat saker och det gick inte nödvändigtvis bra.

Sedan hade jag en fantastisk möjlighet med Bastien Blanqué vilket var positivt. När Premier Padel återupptogs hittade Bastien en partner för att kunna delta i dessa turneringar eftersom jag inte kunde delta, det var delvis därför vi avbröt vårt samarbete, vi hade för mycket poängskillnad. Därför spelade jag efteråt med Manuel Vives som det gick riktigt bra med. Jag skulle säga att de små negativa poängen är dessa 3 eller 4 matcher som vi förlorar mot bättre rankade par, vi är inte långt ifrån att vinna och i slutändan kommer vi inte igenom det. 

Det var säsongens svåraste ögonblick att hantera. Vi har bra matcher varje gång och varje gång är vi inte långt ifrån att vinna, men vi vinner inte.

För i år har det gått ganska bra än så länge. I Australien gick det bra. Vi bestämde oss för att ändra horisonten lite med Manu, vi pratade i början av året för att försöka hitta en partner med lite mer erfarenhet för att hjälpa oss att vinna dessa berömda matcher som vi inte lyckades vinna förra året. Han accepterade Jérôme Inzerillos förslag att göra franska mästerskapen och jag var också tvungen att hitta en partner till franska mästerskapen. Han hade också som mål att kunna spela Premier Padel maximalt. Jag har ännu färre poäng än honom så det verkade ännu mer komplicerat, det var därför jag bestämde mig förlovad med Adrien Maigret.

Inte alltid lätt att hitta en spelare med samma projekt

Det är svårt att komma in Premier Padel, då gör vi FIP tillsammans. För närvarande är svårigheten att hantera samma projekt som din partner, för ibland har vi samma projekt och vi har inte nödvändigtvis samma poäng. Det är det jag tycker är mest komplicerat att hantera. Jag tror att Adrien är motiverad av deadlines i Frankrikes lag och han sa till mig att det motiverade honom att ha ett ganska seriöst projekt med en stabil spelare. Han ville inte gå tillbaka till FIP för att försöka hitta en lagkamrat vid varje turnering. Jag tror att det här projektet som vi byggde upp tillsammans motiverade honom. De första 3/4 FIP som vi har planerat kommer vi att göra tillsammans. 

Det franska laget i ledningen?

Jag tror att det finns mindre av denna överlägsenhet av de åtta jämfört med tidigare år. Jag tror att det är ganska många spelare bakom oss. Jag tror att jag är en del av den här gruppen spelare som är väldigt nära. För min del är det Benjamin Tison som lämnade, men det finns också Johan Bergeron som återvänt för en gångs skull och som spelar till höger i början av säsongen. jag tror det Dylan Guichard är också bra placerad, bättre placerad än mig tror jag faktiskt.

Så det återstår att se, det är inget huvudmål för mig, åtminstone inte i början/mitten av året, kanske i slutet av året. Året är riktigt långt och för tillfället är det inte nödvändigtvis mitt huvudmål, men vi tänker definitivt på det lite. Med Benjamin och Dylan, som gjorde två vänsterhänta till höger, tyckte jag att det var komplicerat att lägga till en tredje, men nu när Benjamin inte längre är där lämnar det så klart lite mer hopp. 

Gå in i den högsta sfären

Mitt huvudmål skulle vara att kunna delta i alla turneringar Premier Padel, för att kunna spela kretsen på högsta nivå och verkligen känna att jag är i den professionella världen, där jag kan min kalender i början av året, jag vet alla resor jag ska göra och jag är inte där och kämpar varje vecka för att välja vilken turnering jag ska göra nästa vecka. Jag skulle vilja sluta kämpa om flyg och verkligen gå in i den högsta sfären. Jag tror att vi borde ligga runt 120:e plats i världen. Det är verkligen målet just nu. 

Julien Seurin

Vilket racket 2024?

Fram till nu har jag lekt med Kuikma MS Pro, den pala av Maxi Sanchez. Den är diamantformad, ganska tung, men ändå balanserad i handtaget. Jag gillar att ha manövrerbarhet i mina racketar och det är sant att jag skulle älska att vara på den offensiva sidan, men defensivt var det lite komplicerat. Det kommer en ny serie racketar, jag provar olika modeller, jag har ännu inte gjort ett slutgiltigt val. 

Men vad som än händer kommer det inte att vara en diamantform längre. Jag kommer att gå tillbaka till något mer hanterbart, antingen en hybridform eller en rund form som jag gillade innan jag spelade med MS Pro. För tillfället jag spelar med den runda formen, väntar jag på att kunna testa hybriderna innan jag gör mitt slutgiltiga val.”

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.