Julio Alegria är en av Pionniers du padel i Spanien. På initiativ av skapandet av första federationen i världen, det av Pays Basque, han var president för FEP under en period, liksom en mycket bra padel i de första dagarna av denna sport. Här är ett utdrag från vårt videokonferensutbyte.

”Jag såg till att padel godkännas som en sport ”

Lorenzo Lecci Lopez: När padel anlände till Spanien, hur hanterade du situationen med tennisförbundet?

Julio Alegria: “Det var å ena sidan väldigt svårt och å andra sidan lättare. De ansåg padel som ett litet spel, något för skojs skull ... Vi hade sett honom på marbella, och vi bestämde oss för att importera den till bilbao. Min tennisklubb ville inte starta en padel, så vi gick för att se golfklubbarna. I Spanien är det främst av golfklubbar som padel det är infört. Det gav dem ett plus som inte tog plats. Tennis ville att vi skulle gå med dem för att få mer pengar. ”

"Jag trodde på framtiden för padel från början. Jag kämpade för att domstolar skulle byggas. En dag fick jag höra ”ja ja vi ska göra dig kort så att du kan spela med dina vänner”, och jag blev arg. Mycket snabbt ville många spela. ”

"Le padel måste bli av med tennisförbund. Jag är ledsen, men så är det. 1992 var den baskiska federationen den första godkända i världen. Jag har lyckats få oss godkända som sport. "

Mästarens teorier

Julio Alegria: ”Jag har alltid sagt att padel var den coolaste sporten. Den första dagen börjar du och har kul. Den andra dagen tar du dig själv för McEnroe eller Pete Sampras - när de var gudarna -. Den tredje dagen kommer någon kille in och han slår dig. De padel Det kan vara lätt för dig, men det är också lätt för honom. ”

”Min andra teori om padel det är att en magnifik punkt är värt lika mycket som att missa motståndaren. Jag var inte en spektakulär spelare, men jag var väldigt irriterande för motståndarna. Jag lägger tillbaka allt. Då var det misslyckat med att göra lobar, men jag brydde mig inte, jag skulle kasta bollen på himlen och jag fick veta att den föll som snö. Jag gjorde vad jag visste hur jag skulle göra. ”

julio alegria padel biskaia

"När det står pengar på spel är det svårt att hitta avtal"

Lorenzo Lecci Lopez: Jag kommer att ställa dig samma fråga som till Alfredo Garbisu. I en intervju berättade Bela för mig ”De borde lägga sina egon åt sidan och sitta vid samma bord för padel". Vad behöver vi för att utveckla padel friskare?

Julio Alegria: "Någon annan tävling än WPT ser bra ut för mig. I början i tennis var det också komplicerat. Det bästa skulle vara om alla naturligtvis träffades. ”

”Belasteguin Jag träffade honom i Argentina när han vann en mindre turnering med Mati Diaz. Senare sa han till oss att han skulle skriva med oss ​​och sedan registrerade han sig med WPT. Men jag förstår, de övertygade honom, och jag går bra med honom. De padel professionell är ibland väldigt “dålig”. Om du erbjuds mycket pengar kan jag förstå, även om jag inte delar den mentaliteten. ”

"När det står pengar på spel kan det vara svårt att nå avtal och med allas intressen ännu mer."

alfredo garbisu lorenzo skype intervju

"Alfredo Garbisu skulle vara en utmärkt president för FIP"

Lorenzo Lecci Lopez: Du har licens nr 9 av padel, och du fortsätter att betala det när du inte längre kan spela. Vad betyder denna licens för dig?

Julio Alegria: "Med alla pengar som kostade mig padel, Jag är inte kvar längre (skrattar). Jag är väldigt stolt över det. N ° 1 var reserverad för kungen, följande var reserverade för presidenterna ... Jag tror att jag har den äldsta. Tyvärr har jag inte kunnat spela på flera år. Det är en stor stolthet för mig. Jag hade velat ha hängts upp på mig som baskettröjor! ”

Lorenzo Lecci Lopez: Vad kan du ändra just nu vid yrkesutbildning?

Julio Alegria:”Jag tittar inte på nyheterna för mycket. Jag vill inte vara den griniga farfar, jag tror att jag förmodligen skulle ändra saker, men de gör ett bra jobb. Jag vet att Alfredo gjorde ett bra jobb. När vi arbetade tillsammans kommunicerade vi väldigt bra. ”

"Alfredo Garbisu skulle vara en utmärkt president för FIP. Jag lade det i den baskiska federationen, sedan i den spanska federationen. ”

Hitta utbytet med Julio Alegria precis nedan:

Lorenzo Lecci López

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passion för sport: journalistik genom kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av situationen i padel i Frankrike och erbjuder förutsättningar för optimal utveckling.