Jérôme Bécasset och Jean-Marc Herard kommer dagligen att zooma in på en liga och dess representanter för det franska padelmästerskapet i Padel Lyon Club (Padel Central). Côte Basque Béarn Landes ligan är under belägring.

cbbl pojke

1 / Fitness trail

Justin GARNIER (JG): Jag spelar tennis sedan mina 8 år, spelade mina första turneringar vid 10 års ålder. Jag utvecklas i andra serien sedan mina 15 år och är för närvarande rankad 2 / 6, min bästa ranking i datum. Jag är mångsidig och tycker om många sporter, jag har studerat 3 universitetsår i Staps.

Franck BINISTI (FB): Jag nådde min bästa tennisrankning på 15 / 1 och 2D squash (bästa franska 250). Jag var tvungen att ge upp sporten tillfälligt, efter en snowboardolycka och ett stort ryggproblem. Padelen ger mig stora upplevelser och kräver inte övernaturliga ansträngningar, vilket jag verkligen uppskattar.

2 / Upptäckten av Padel

JG: Jag upptäckte denna sport i 2008, när jag bodde i Spanien i Barcelona Real Polo Club i Barcelona, ​​WPT värdklubb och många proffs.

FB: 7 år sedan, på Pyramids Club, den första i regionen som kom in i padeln!

3 / Erfarenhet och mål

JG: Jag spelade regelbundet padel under 2 år i Spanien, när jag återvände till Frankrike, i 2011 kunde jag inte fortsätta, brist på strukturer. I september 2012, datum som sammanföll med öppningen av padelcentret i Laval, återupptog jag intensivt.

Jag tillhör en grupp 7- eller 8-spelare som tränar stadigt från 2012, 1 till 3 gånger i veckan.
Padelen har en mycket viktig plats i mitt liv eftersom jag brinner för spelet i sig själv och av dess utveckling. Jag deltar i maximalt turneringar, även om förskjutningen är viktig. Ibland åker jag till Spanien för att polera mitt spel med lokalbefolkningen.

I sommar klarat jag också examen som padelinstruktör, erkänd av den argentinska och internationella federationen Padel. Jag är också medlem i Frankrike Padel Pro, förening skapad av Franck Binisti som organiserar matchutställningar samt avancerade utbildningar för tennisspelare och tränare.

Jag kommer också att ge padelkurser på 2015 på Spot In padelklubben i Rennes.

FB: Jag är en stor patient av denna sport: padlen upptar en stor del av min fritid, och också, det måste anges, en del av min hektiska tid.

Jag har spanska federationens padelmonitor.

4 / Vilken klubb?

JG: Jag tränar regelbundet i Laval-sporten i parken.
FB: Jag utvecklas inte i en viss klubb.

Min övning är begränsad, utom när jag reser för Padel Tidning eller för andra turneringar.

5 / Din partner?

JG: Jag har spelat med Franck sedan 2015 sommar och CBBL-ligans regionala kval.

Vi tränar inte ofta tillsammans eftersom han bor i Paris och jag i Rennes.

Vi vann dock Lille-turneringen tillsammans i augusti 2015.

FB: Vi började tillsammans under de regionala faserna i ligan CBBL (baskiska kusten) i augusti 2015. Vår senaste erfarenhet går från augusti - september2015 för Lille-turneringen.

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

JG: Det var svårt att delta i den regionala ligan eftersom våra respektive ligor (Bretagne - och Yvelines för Franck) inte organiserade regionala faser!

Vi var tvungna att göra en övergång för att spela kvalet i ligan cbbl (baskiska kusten).

Kortsidan tillbringade vi kvartsfinalen och semifinalen 2-uppsättningarna, finalen var väldigt ansluten och vi vann super tie-break, efter att ha blivit ledd 4 / 1.

FB: Vi spelade bra par, och spelen spelades, särskilt i finalen, där vi leddes av en uppsättning. Padelklubben i Saint Jean Luz är vacker.

7 / Ambitioner och prognos för finalen

JG: Det är svårt att säga eftersom vi inte känner till turneringens format.

En semifinal skulle vara ett mycket bra resultat!

Jag vet att de flesta lagen och favoriterna är för mig: Haziza / Scatena, Carité / Salles och Boulade / Ferrandez.
FB: Det finns en god chans att vi inte är utsatta, vi riskerar att spela i första omgången mot favoriter.

Det är fortfarande ett spel, vi är inte rädda för någon!

Det finns helt klart några par ovanför partiet, mina favoriter: Haziza / Scatena eller Boulade / Ferrandez.

De par som möter dem i de första varv har ingen tur.

8 / Meddelande för motståndare

FB: Le när du spelar och öppnar ÖGONEN! (de känner igen varandra 😉

Jerome Becasset

Jérôme Béasset är Paquito Navarro för laget Padel Tidskrift. Stötande för alla ämnen i padelvärlden, han kommer tillbaka till många ämnen med ett alltid snyggt öga.