Jérôme Bécasset och Jean-Marc Herard kommer dagligen att zooma in på en liga och dess representanter för det franska padelmästerskapet i Padel Lyon Club (Padel Central). Flanderns liga siktar igenom. FLANDRES flickor

1 / Fitness trail

Oceane KIK (OK): Jag började tennis vid 6 års ålder. Champion of Flanders flera gånger, jag deltog flera gånger i Frankrikes mästerskap och integrerade avdelningen för sportstudier i ligan i Flanders. Tennis markerade min barndom. Tyvärr har ett hälsoproblem stoppat min utveckling. Idag är tennis fortfarande en passion. Min bästa ranking var 5 / 6.

Sylvia SANNELLI (SN): Jag spelar tennis sedan jag var 5 år. Beroende på mina professionella begränsningar försöker jag att delta i några turneringar.

Min nuvarande rankning är 15 / 1 och min bästa ranking var 15. Jag deltog 2 gånger vid det franska mästerskapet i 3: e serien på Roland Garros i 2012 & 2015, jag nådde 1 / 4-finalen i år.

Jag berör lite all racketsport (squash, badminton, bordtennis) och under de senaste åren upptäckte jag och utövar med stort nöje de "nya framväxande sporter" som strandtennis och paddla, som ger en ram mer lekfull och vänlig än tennis.

2 / Upptäckten av Padel

OK: Jag hade redan hört talas om padellen för några år sedan, men jag intresserade mig verkligen för denna sport när jag deltog i en turnering i slutet av juni på Lesquin-klubben. Och jag älskar, jag är ett fan.

SN: Jag upptäckte padeln under olika stunder av förberedelser för interklubbar i Spanien i Barcelona-regionen i 2007 / 2008 / 2009. I slutändan har alla övergett tennisracketar för att hänge sig till padel ... verkliga missbrukare!

3 / Erfarenhet och mål

OK: Jag spelar väldigt lite padell eftersom landet är tillräckligt långt ifrån mitt hem. Jag älskar denna sport, jag har roligare på en padelplan än på en tennisbana. Jag tänker delta i alla kommande turneringar i regionen!

SN: Jag tränar på padel ibland men med mycket roligt. Den befintliga infrastrukturen i norr tillåter mig inte att spela flera gånger i veckan (den närmaste klubben är mer än 40 km hemifrån). Vi ser fram emot padelbanor nära Valenciennes för att njuta av det maximala.

4 / Vilken klubb?

OK och SN: Vi spelar Padel Attityd till Lesquin och vi är licensierade på Tennis Squash Badminton Valenciennes,

5 / Din partner?

OK: Det är Sylvia som fick mig att upptäcka padellen. Vi spelade tennis tillsammans så vi provade en paddelturnering tillsammans, och det fungerade bra.

SN: Vi spelade flera gånger i dubbel med Océane dessa 2 förra åren på tennisklubbar. Strömmen går bra och hon är väldigt dynamisk och smidig i farten. Jag erbjöd honom att upptäcka padellen, hon anslöt sig omedelbart.

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

OK: De regionala kvalificeringsstegen hölls i god atmosfär. Tyvärr fanns det mycket få damlag, men det var en fantastisk upplevelse, och jag kan inte vänta med att se de franska mästerskapen.

SN: Vi spelade kval på Padel Lesquins attityd. Endast 3 damlag registrerade sig, men det är en bra start för en första upplaga! Jag är säker på att nästa år kommer vi att vara minst åtta lag, och padeln är i full expansion i vår region.

7 / Ambitioner och prognos för finalen

OK: Var det första damteamet som är fransk padelmästare och markera den franska sportens historia.

SN: Tanken är att få mognad och erfarenhet under den första upplagan av Frankrikes mästerskap. Att ha kvalificerat sig är redan ett val av prestanda! Nöjet med spelet blir vår första motivation. Jag skulle vara nöjd om vi nådde det sista 1 / 4.

OK och SN: Vi känner inte till de andra kvalificerade lagen,

8 / Meddelande för motståndare

OK: Var försiktig tjejer, ch'ti kommer till Padel !

SN: Låt oss ha kul och ha det bra tillsammans, med bra humor och fair play.

OK och SN: Vi är ett ungt lag, men vi kommer att ge allt i fältet :))

FLANDRES pojkar

1 / Fitness trail

Johan Romanowski (JR): Jag började tennis när jag var 7ans, jag fick min bästa ranking vid 24 års ålder (-4 / 6). Flera gånger regionalmästare deltog jag i många nationella och internationella turneringar i kategorin ungdom. Jag spelade 16 säsonger i National (från N4 till N1B)

Thomas Dulion (TD): Jag började tennis vid 14 års ålder, jag fick min bästa 22 ranking på 5 / 6, med en bättre 2 / 6 perf.

2 / Upptäckten av Padel

JR: Jag upptäckte padel i 2005 med min vän Nicolas Sene (ex första serie squash och badminton). Vi kom från olika snöskosportar och padellen samlade oss.

TD: Jag upptäckte padellen i Spanien under en förberedelse för en interklubbstävling med det första laget i Valenciennes. Vi spelade så mycket att vi inte spelade så mycket tennis längre ...

3 / Erfarenhet och mål

JR: Förutom några få turneringar som spelades mellan 2005 och 2007 kan vi säga att min erfarenhet började i september 2014 med öppnandet av Padel Attityd (Lille-Lesquin). Sedan dess tränar jag regelbundet i sällskap med några vänner,

TD: Vi började med Johan för ett år sedan när vi öppnade Padel Attityd.

4 / Vilken klubb?

JR och TD: Vi spelar Padel Attityd Lille-Lesquin representerad av fru Duhamel och Nollet och har licensierats på Tennis Squash Badminton i Valenciennes i tio år. Ett padelutvecklingsprojekt pågår också där.

5 / Din partner?

JR: Vi har spelat sedan september 2014. Vår gemensamma filosofi gör oss till ett kompletterande team.

TD: Vi har arbetat tillsammans i 8 år. Vi känner varandra mycket väl, vilket gör att vi kan komplettera oss på fältet

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

JR: Turneringen hölls i en mycket god anda trots insatserna och norra värmen!

TD: Allt gick bra, vi tappade inte en uppsättning av dagen!

7 / Ambitioner och prognos för finalen

JR: Vi har ingen aning om den främsta franska nivån, upplevelsen kommer nödvändigtvis att vara givande. Att undvika det sista stället skulle göra oss lyckliga. Vi har nyligen sett laget sammansatt av Franck Binisti och Justin Garnier som ser bra ut. Vi hade chansen att få råd av Robin Haziza, tack till honom, men han spelar i en annan kategori än vår.

TD: Vi har ambitionen att upptäcka vad nivån representerar i de andra regionerna.

JR och TD: våra favoriter är Robin Haziza och Jérémy Scaténa

8 / Meddelande för motståndare

JR: I norr spelar vi också Padel !!

TD: Vi spelar padel och uppskattar 3th halvtid!

flanders league

1 / League League-förfaranden

För det första året anordnade vi ett regionalt mästerskap i juni för anläggningarna i Padel Attityd. Totalt deltog 20 herrklubbar och 3 damlag i tävlingen under en dag. Vi fick mycket bra feedback den här dagen i mästerskapet. Även om det var mycket stora skillnader i poäng hade många spelare anmält sig efter att ha spelat bara en gång före mästerskapet. För 2016 hoppas vi välkomna fler kvinnliga lag.

2 / Positionera ligan

Det finns cirka tio klubbar som har kontaktat oss för att veta möjligheterna att göra ett fält på övergivna utomhusmarker eller använt utrymme. För 2016 bör 10-terrängar se dagen. De intresserade klubbarna besöks för att åtföljas vid skrivningen av en bidragsfil. Eftersom vi starkt tror på denna nya disciplin har ligan beslutat att betala en avgift på 5000 € per kort (för klubbar med mindre än 200 licensierade) och 10000 € för 2 kort (mer än 200 licensierat).

3 / Hjälp, åtgärder och kommande evenemang

  • Padel Attitude anordnar sin första godkända turnering den 6 december.
  • Beroende på byggandet av åkrarna på tennisklubbarna kommer vi att föreslå flera avdelningsmästerskap och ett regionalt mästerskap i juni nästa år.
  • Två dagars medvetenhet om Padel för våra statsutbildade i utbildning.
  • Organisering av det franska mästerskapet i oktober 2016.

4 / Vem ska jag kontakta?

En referens Padel har utsetts kan du kontakta Judith Merchie (06 83 39 16 98 eller judith.merchie@fft.fr) för mer information.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset är Paquito Navarro för laget Padel Tidskrift. Stötande för alla ämnen i padelvärlden, han kommer tillbaka till många ämnen med ett alltid snyggt öga.