Jérôme Bécasset och Jean-Marc Herard kommer dagligen att zooma in på en liga och dess representanter för det franska padelmästerskapet i Padel Lyon Club (Padel Central). League of Guyenne sigter.

LOIRE Flickor

1 / Fitness trail

Séverine HUET (SH): Jag började tennis vid 6 års ålder i Châteaubriand (44). Jag är examen från Laval Tennis Club sedan 10 år. Min bästa ranking var 15 och är för närvarande 15 / 3. Jag spelade i National 2 på AS Patton (35).

Mallory PREEL (MP): Jag spelar tennis sedan jag var 10 år. Jag startade tävlingen på 11 år sedan och jag slutade aldrig. Jag tränade på tennisklubben Condé sur Sarthe (61). Av professionella skäl gick jag i 2011 till Laval Tennis Club (53). Jag är rankad 15 / 3, min bästa ranking.

2 / Upptäckten av Padel

SH: Discovery padel 4 år sedan med en vän som bor i södra Frankrike.

MP: Första delen i Laval (53), det finns 3 år, med mina tennisteampartners.

3 / Erfarenhet och mål

SH: Jag spelade ett dussin gånger på padeln. Sportligt övar jag paddling ibland. Jag skulle vilja spela mer regelbundet i framtiden.

MP: Jag spelade ett dussin gånger på padeln för att utöva en annan racketsport med mina tennispartners. Padelen kommer att förbli en hobby för mig.

4 / Vilken klubb?

SH och MP: Vi spelar på Sport In Park i Laval (53).

5 / Din partner?

SH och MP: Vi spelade för 1te gången som tävlade vid de regionala mästerskapen. Sedan har vi gjort lite träning.

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

SH och MP: Vi kvalificerade oss ganska enkelt eftersom vi bara var 2-lag. Vi gillade att kunna möta vänliga manpar.

7 / Ambitioner och prognos för finalen

SH och MP: Vi är medvetna om att nivån är hög jämfört med vår. Vårt mål är att göra oss lyckliga med hela tävlingen. Vi är glada över att kunna upptäcka padellen på High Level. Vi känner ingen av våra motståndare.

8 / Meddelande för motståndare

SH och MP: "Var övergivna med Mayennaisarna!"

LOIRE pojkar

1 / Fitness trail

Samuel DEVRAND (SD): Rankat 5 / 6 i tennis, ex-3 / 6 och BE-monitor, men jag undervisar inte tennis.

Simon BOISSE (SB): Jag övade fotboll, volleyboll och basket på regional nivå.

Och naturligtvis 26 års tennis med bästa 1 / 6 ranking. Kommer från Loire-länderna som TSONGA, MAHUT och VASSELIN hade de senare tilldelat ett 6 / 0 6 / 0 vid mitt första individuella regionala mästerskap.

2 / Upptäckten av Padel

SD: Efter installationen av 3 landar i Laval i 2012, med en introduktion gjord av Cédric Carité.

SB: Jag upptäckte padellen i Laval, där den första inomhusstrukturen i FRANKRIKE skapades i oktober 2012. Justin Garnier, vän och partner på olika turneringar hade berättat för mig sedan han lärde tennis i Barcelona, ​​han spelade ibland.

3 / Erfarenhet och mål

SD: Jag spelar 1 2 gånger i veckan med Simon, Justin Garnier (också kvalificerad) och 2 andra Laval andra serie tennis.

SB: Tennislärare sedan 11 år Jag har alltid mycket kul att utbilda ungdomar i denna sport.

Som spelare är det annorlunda, eftersom kravet och begränsningarna som tennis kräver varje år för att upprätthålla eller för att uppnå en bättre klassificering inte motsvarade mig längre, fann jag också i padeln en mängd situationer som tennis inte ger nr.

Jag beklagar att jag inte var spansk! Padelen har uppenbarligen tagit en mycket viktig plats i min dagliga idrott och yrkesutövare eftersom jag nyligen övertar sportansvaret för strukturen i min debut "padelistiques".

Jag lägger mina förhoppningar på min son och hoppas se honom bli en av Frankrikes bästa spelare och spela turneringar med honom.

4 / Vilken klubb?

SD och SB: Sport i Park Laval.

5 / Din partner?

SD: Vi är 5-6 vanliga spelare i Laval, Simon och jag har licens på Bourny Laval medan de andra spelarna har licens i Storbritannien.

SB: Licensierad i samma klubb som jag, Samuel startade äventyrspadellen där 3 år. Det är därför dagligen min partner eller motståndare. Frankrikes mästerskap är bara vår andra tävling tillsammans.

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

SD: de regionala kvalifikationerna ifrågasattes i Laval, 25 juli med ett dussin lag. Under vår kurs avskedade vi i semifinal ett par bestående av 0 och nummer 80 fransk tennis.

SB: I motsats till Frankrikes mästerskap är en ambition att vara mästare i Pays de la Loire. Vi är före tennisspelarna som startade nyligen

7 / Ambitioner och prognos för finalen

SD: Gå så långt som möjligt i turneringen (1 / 8e eller 1 / 4 final) och upptäck den franska toppnivån, med sina bästa spelare. Jag känner inte många andra bra franska spelare trots 2-3-turneringar "ur vårt land".

Mina favoriter? Kanske Carity eller Haziza / Scatena ... Jag vet inte för mycket om andra!

SB: Ambitionerna är blygsamma och inriktade på behovet av att spela korrekt och att ge din partner den uppmuntran och den motivation som krävs för att inte missa en händelse som den här.

Haziza / Scatena-paret

8 / Meddelande för motståndare

SD: Jag är vänsterhänt !!!

LOIRE-ligan

Anne-Marie CLAIRET - Koordinator utvecklingsrådgivare

1 / League League-förfaranden

Organiserad på söndag 26 juli på 3 kort, 12 herr- och 2 damlag, var det ett stort ögonblick av tillfredsställelse för alla.

2 / Positionera ligan

Liksom alla idrottsaktiviteter finns det en fritids- och en sportsida.

3 / Hjälp, åtgärder och kommande evenemang

Invigningen av grunderna till Vertou (Center of league) under våren, organisering av det regionala mästerskapet på söndag 24 juli med sektoriserade faser om antalet registreringar tillåter det.

4 / Vem ska jag kontakta?

Vi har ingen padeldomare än.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset är Paquito Navarro för laget Padel Tidskrift. Stötande för alla ämnen i padelvärlden, han kommer tillbaka till många ämnen med ett alltid snyggt öga.