Vi hittar Team Pax, sammansatt av Domingo (Pierre-Alexis Bizot) och Xari (Xavier Pivot), som deltog i Cupra-matchen i Betclic Remontada Padel. De två kända streamers få oss att upptäcka deras passion och ta oss in i deras värld.

Spela kl padel vid foten av Eiffeltornet

"Vi hade en så häftig tid under vår Cupra-match. Det är redan så häftigt att spela padel, och platsen för landet är galen, precis framför Eiffeltornet. Vi spelade mot motståndare som deltog i precisionsutmaningen där vi var tvungna att träffa mål från Cupra City Garage” sa Domingo om händelsen.

”Det är väldigt häftigt, det är första gången vi spelar på en tillfällig plan och vi hade en väldigt bra känsla, våra motståndare idag var lite stressade. Den andra matchen förlorade vi dåligt mot finalisterna. Vi försöker göra framsteg, vi spelar tillräckligt regelbundet för att försöka få vår första P25” fortsätter Xari.

En serie med 11 förluster i rad vilket gör ont

Söndag : “Efter dessa 11 nederlag behövde vi ta oss tid att säga till oss själva att det var gjort. Om du spelar oss i en turnering, vet att du har tur, det är fördelen. Vi hade många P25:or, vi hamnade i 1/4-finalerna. Mentalt var det inte lätt, vi kunde inte vinna en match längre, men ärligt talat är vi här för att njuta av det."

xari : “Domingo har verkligen gått framåt med sin vibora, Jag försöker vara lite mindre dum. Jag tror nästa P25, det är i alla fall semifinal, annars stoppar jag allt. Ta hand om dig."

Deras träning tillsammans med Manuel Vives

Söndag : “Vi har chansen att tränas av Man Vives, och så fort vi kan spelar vi padel. Vi spelar också mycket spel med vänner, det beror på våra scheman. På sistone har jag haft några evenemang, så mindre tid att spela men jag försöker spela en gång i veckan. Jag vill stoppa allt i mitt liv att ägna mig åt padel : Jag får inte vara den enda som säger detta! Xav han spelar oftare, vid ett tillfälle var han något under min nivå, han gjorde en meteorisk uppgång.”

xari : ”Jag har alltid varit fördjupad i racketsporter: min pappa spelar tennis, jag spelar badminton. Med öppningen av Hem Padel Två, jag försöker gå dit 3/4 gånger i veckan. Och när människan är där tränar vi med honom. Vi försöker spela så mycket som möjligt för att få erfarenhet, för att klara uppgiften.”

Man i vågens dal

Söndag : ”Jag tror att vi spolar till det, så fort du kommer i kontakt med oss ​​är det farligt (skratt). Manuel Vives går igenom en lite svår tid men han är på full styrka på planen och han har mycket talang. Det är bara en tidsfråga innan han når sina mål. Vi pratar ofta med honom, han är en fantastisk kille. Där är han på det franska lagets träningsläger, vi kommer att skicka en röst till honom, berätta att han är bäst och till och med skicka ett meddelande till tränaren, berätta för honom att han tillför något extra till laget Frankrike.

xari : ”Han sa till mig att det är i vågor, här är vi i dalgången så vi kan inte ens föreställa oss toppen av vågen. Det kommer att bli jättestort. Han måste göra en bra praktik för att förtjäna sin plats. .”

Léa Deutsch

Passionerad om Padel sedan 2018 med många erfarenheter inom kommunikation och innehållsskapande vill jag dela min passion med dig genom mina skrifter.