Laura Clergue är inte bara en padelmästare, men hon är också en kämpe. Hon vill ge sig själv möjligheten att gå så långt som möjligt. Den dubbla mästaren i Frankrike 2015 och 2016 med sin partner Audrey Casanova lämnar för att prova lyckan på World Padel Tour.

Laura, förväntade du dig att gå så fort mitt i padeln?

Allt går verkligen snabbt för mig. Jag upptäckte padel 2014. Dessutom var det också delvis med dig i Manosque (redaktörens anmärkning. Under invigningen av Club de Padel de Manosque - Henri Leconte). Jag tänker nödvändigtvis på min träning på Set Club d'Aix. Padel är kärlek vid första anblicken. Tack vare min tennisbakgrund kunde jag snabbt få några bra grunder. Jag fick hjälp av mitt pro padel-följe.

Ett år senare blev du mästare i Frankrike ...

Det är sant att det är ganska fantastiskt. Med Audrey lyckades vi bli 2 upprepade mästare i Frankrike padel 2015 och i år. Medan jag bara spelar padel från 2014. Allt är otroligt snabbt och så mycket desto bättre!

Och nu för att attackera World Padel Tour...

Ett nytt äventyr för mig. Jag lägger arbetet åt sidan för att ägna mig åt 100% padel. Jag åker till Madrid, hjärtat i den professionella padeln. Stora padelspelare kommer från Madrid. Jag ska träna på Sport Center Manolo Santana. De bästa bussarna är i Spanien. Och min, det kommer att vara Gaby Reca, den tidigare världsmästaren i padel. Vi kan inte drömma om bättre.

Har du ambitioner från det första året?

Le World Padel Tour, det är inte enkelt. Innan du går långt måste du gå igenom etapper. Och dessa är långt ifrån enkla. Som i tennis måste du få poäng för att delta i professionella padel-etapper. Och sedan måste du klara kvalifikationerna innan du eventuellt går in i huvuddragningen. Kort sagt, vägen är lång.

Men ja, jag är en konkurrent. Jag vet att det är möjligt att göra något. Så jag går till det noggrant.

Vi ser World Padel Tour flörta med utlänningar för att ta dem till pro-kretsen. En bra sak ?

För närvarande ser jag svårigheten att förbereda mig före World Padel Tour.

Allt spelas i Spanien eller nästan. Så om det finns några anläggningar, säger vi inte nej. Men till slut kommer fältet att råda som alltid.

Du är den första fransmännen som provar det professionella äventyret.

Jag tror att jag inte kommer att bli den enda. Men vi pratar om Spanien. Det är precis bredvid Frankrike. Vi spelar padel. Ja, äventyret kommer att vara vackert och vi kommer att göra allt för att gå så långt som möjligt men jag är mycket säker på min anpassning i Spanien.

Jag tror att det är bra för mig att vara den enda utlänningen i denna mycket spanska eller argentinska miljö. Jag vet att den professionella paddelgemenskapen är stolta över att se denna sport bli internationell.

Snart kommer andra franska att följa efter?

Jag hoppas det. I alla fall hoppas jag att mitt äventyr i Spanien kommer att tillåta andra att komma på professionella kretsar.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.