Det är en vinnande comeback för Laura Clergue som efter ett års uppehåll i padel, återvänder med en seger för sin första P1000 för året 2022.

Faktum är att för några dagar sedan meddelade vi dig det kom tillbaka till Esprit Padel Lyon, återvände Aixoise till fronten av scenen tillsammans med landskampen Fiona Ligi.

Vid detta tillfälle Padel Magazine kunde prata med Laura under en intervju där hon anförtrodde sitt år 2021, men också om hennes framtida projekt och naturligtvis om hennes återkomst till spåren av padel.

"Tiden har bekräftat för mig att jag tog rätt beslut"

Padel Magazine : Innan du pratar om framtiden, hur mår du? Vad har du gör du 2021? Fortsatte du att träna? 

Laura Clergue: "Allt går bra för mig. Tiden bekräftade för mig att jag hade fattat rätt beslut genom att dra mig tillbaka från proffskretsen och återvända till Frankrike. Mina professionella projekt gick riktigt bra, jag kunde lansera min evenemangsaktivitet i padel och kunde leva ett unikt ögonblick genom att ta mina första steg som konsult på Canal, det var otroligt. Starten på året var inte lätt för det är aldrig lätt att börja om från början, att byta land, men jag älskar det liv jag har byggt åt mig själv och jag är väldigt tillfredsställd på det sättet.

Under år 2021 tränade jag lite, faktiskt föredrog jag utvecklingen av andra yrkesaktiviteter. Jag fortsatte dock att spela spel regelbundet med vänner i Aix för skojs skull, vilket gjorde att jag kunde behålla rytmen lite i väntan på en potentiell återgång till tävling som jag alltid höll i ett hörn.

PM: Under VM i Qatar pratade vi lite om dig. En Laura Clergue på 100% kunde ha varit intressant, sidtror du att du kunde ha varit en del av Frankrikes lag?

LC: "Som jag nämnde i föregående fråga var 2021 ett valår för mig, och jag hade valt att ta en paus, sluta tävla och minska träningen. Så jag var helt klart inte tillräckligt konkurrenskraftig vid den tiden för att åka till VM i Qatar”.

Laura Clergue nätlopp

”Smaken för konkurrens har kommit tillbaka”

PM: Vad är ditt program 2022? Har du några ambitioner i Frankrike eller internationellt?

LC: ”Efter ett års uppehåll har smaken för tävling tydligt kommit tillbaka, adrenalinet från matcher, förberedelser, taktiska analyser mm. Jag satte upp ett litet schema för att försöka komma tillbaka till nivån, samtidigt som jag lämnar tid för mitt yrkesliv och mitt privatliv. Kanske idag med erfarenhet ser jag saker annorlunda och jag vill särskilt göra saker annorlunda.

2021 öppnade upp möjligheterna för mig professionellt, det är upplevelser som jag vill behålla i mitt liv idag. Vare sig det är på evenemang, turneringar eller som konsult, jag vill inte ge upp någonting.

Det kommer att krävas en del organisation, men jag tycker att jag alltid har gjort saker på ett motiverat sätt. Det är därför jag tog beslutet att bara återvända till den franska kretsen för att göra plats för vart och ett av mina projekt.

Jag tog beslutet att återvända till den franska kretsen 2022, för spelets nöje. Jag är glad över att göra det tillsammans med Fiona, vi kommer att ge allt på planen tillsammans. Genom att se till att vara närvarande på max P1000 och P2000 och de franska mästerskapen”.

PM: Nästa år är det också fotbolls-VM 2022. Kommer Laura Clergue att vara en av utmanarna?

LC: "Jag kommer att öka tempot och tävla igen så jag kommer att vara potentiellt valbar, men det är uppenbarligen tränaren som kommer att avgöra och det kommer inte att vara en lätt uppgift eftersom nivån ökar exponentiellt bland tjejer i Frankrike. Vi får se !"

Laura Clergue backhand

En lyckad återkomst till Esprit Padel

PM: Du är konsult för Canal+, så vi ses kl antennen under vissa turneringar i World Padel Tour sänds på kanalen. Vad var vägen till denna status?

LC: ”Kanalupplevelsen var unik. Att se padel på våra TV-apparater var det redan otroligt, att kunna förklara det med mina ord ännu mer. Den taktiska delen av padel är den jag föredrar, vilket är anledningen till att denna roll som konsult var mycket meningsfull för mig och jag hade väldigt roligt när jag gjorde det. Stämningen på setet var mycket bra och laget var extremt omtänksamt.

Jag hade aldrig föreställt mig eller drömt om att kunna bli kommentator. Canal + kontaktade mig, de ringde mig för en intervju som gick väldigt bra och som ledde till detta live på finalen Masters of the WPT.

laura clergue kanal + kommentator

PM: Till sist, vad är dina känslor efter den här återhämtningsturneringen och denna seger på P1000 d'Esprit Padel ?

CL: "Jag är mycket positivt överraskad över den här segern i P1000 för Esprit Padel. Vi hade inte satt upp ett mål för oss själva, vi hade bara hittat oss som lag, haft kul och kämpat i varje match.
Jag fann att nivån på tjejerna var väldigt mycket hög från de första omgångarna av turneringen och detta på alla grunder.

Vi förlorade nästan i vår första match och vi kommer äntligen ut med en poäng på 7/6 6/4 efter en bra fight. Vi spelade mot 4 par som jag personligen aldrig hade spelat mot.

Så vi var tvungna att observera deras spel och hitta effektiva taktiker för att slå var och en av dem, för att spela bra räcker inte längre, du måste spela rättvist och jag tror att det var det jag saknade mest när tävlingen upphörde. Hitta lösningar för att slå paren och ge sedan allt.

Det var vad vi var tvungna att göra i finalen, i en mycket tät match mot Lucile Pothier och Wendy Barsotti, där vi slutade med att vinna 7/6 i tredje. Vi hade en trång flykt! Jag måste erkänna att det fysiskt och tekniskt var ungefärligt några gånger eftersom jag saknar träning. Men det kommer. Jag hade stor glädje av att återvända till planen, träffa Fiona där, på gott humör, se människor jag inte sett på länge, tillbringa en helg med mina vänner med segern som bonus”.

   Padel Maj

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.