Laura Clergue beslutade att inleda en nytt äventyr i padel i 2021. Den första franska kvinnan som har deltagit i den professionella kretsen av padel, den World Padel Tour, beslutade att gå vidare och återvända till Frankrike med en unik upplevelse.

Det är början på ett nytt liv för vår franska kvinna som kommer att få oss att vibrera i 4 vackra år.

Vi vidarebefordrar dig hans Facebook-inlägg där du kan känna alla dina känslor.

Eftersom jag lärde mig att lyssna på mina instinkter ...

Jag fattade ett viktigt beslut för mig, svårt att ta och lika svårt att meddela dig idag ...

Jag bestämde mig för att sätta stopp för ett otroligt skede av mitt liv som jag tillbringade i Spanien och komma tillbaka till mitt land för att skriva ett helt nytt kapitel med min familj (alltid i padel självklart)

2020 var mitt bästa år någonsin padel men också ett komplext år för alla som gjorde mig medveten om mina nuvarande behov i livet. En lång månad av eftertanke i Frankrike, med stöd av min familj, gjorde det möjligt för mig att fatta detta beslut från hjärtat.

godallier prästseger P2000 Pyramids

Dessa fyra år har varit oförglömliga. Jag kom med knappt ett ord spansktalande, i ett litet rum med lokalbefolkningen och min nivå av padel var svag. Jag lämnade allt, mitt arbete som ingenjör, mina vänner och min familj, i min minibil med hela mitt liv, styrd av en passion. Jag gick med den galna önskan att bygga mitt liv som jag ser det.

Denna passion tillät mig att upptäcka extraordinära människor, nya länder, nya kulturer, nya delar av mig, lika spännande som de är komplexa. Jag gick igenom alla känslor och min spanska genom alla accenter under mina möten. Jag lärde mig att vara mildare och mer öppen i kontakt med spanjorerna, jag franska lite kall när jag kom, jag var glad över att öppna upp för en ny värld som har gett mig så mycket.

Den här upplevelsen fick mig att växa upp men idag vill jag ha och behöver något annat, jag vet det djupt inne.

Jag vill fortsätta min kärleksaffär med denna sport, i en annan form. Jag vill dela och förstå allt jag har lärt mig under de senaste fyra åren. Jag vill göra den här sporten som jag älskar så mycket mer känd i mitt land, samtidigt som jag är nära min. Jag kommer att dela med mig av mina framtida äventyr padel väldigt snart

Jag har så många människor att tacka, denna montage samlar en del av den: dessa nya människor som kom in i mitt hjärta och som jag inte kommer att glömma trots avståndet och de som alltid har varit där.

Tack vare Padel att erbjuda mig allt detta och det är inte över!

Vi kommer därför säkert att hitta vår franska, Laura Clergue, på den franska kretsen. Léa Godallier, hennes tidigare partner på World Padel Tour fortsätter äventyret i Spanien. 

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.