Sébastien Corbelli är redan en tidigare padelspelare och ändå är han en ny spelare. Passionerad kämpade han i många år för att erbjuda padel på Tennis Club Vence ... Och det gjorde han. Tillbaka på en rik padelrutt:

[src googlemap = ””Bredd =” 150 ″ höjd = ”150 ″]

Klubben på bild:

Franck Binisti (FB) - Padelen och du, det är en lång historia?

Sébastien Corbelli - Jag hade första predispositioner för att spela padel sedan jag var -15 tennis. Jag blev snabbt fångad av det här spelet. Mellan åren 2000 och 2007 spelade jag mycket.

Jag spelade i Frankrike i flera år. Mellan 2002 och 2005 deltog jag i padel-världsmästerskapen.

Jag spelade till och med i Spanien. Jag hade inget val eftersom i Frankrike var konkurrensen inte särskilt hög. I 2007 slutade jag äntligen. Loopen var komplett för mig just nu.

Jag spelade mycket med Arnaud Dalbergue som tränade mig. Men jag spelade också min första match med Laurent Bensadoun (tidigare -15).

I 2009 svarar jag på ett anbudsinfordran från staden Vence beträffande TC vençois där jag redan föreslår installation av 2 padelplaner. Tyvärr förlorade budgivning. I 2015, en ny inbjudan till anbud, där jag föreslår padel i hjärtat av projektet på rådhuset. Tennissituationen är i en farlig sluttning. Tennisklubbar utan mångfald av aktiviteter är enligt min mening dömda att inte hålla i tid. Den här gången reagerar rådhuset positivt, och jag blir chef för TC vençois där jag installerade 10 förra september 2 panoramafel.

2 / Hur kom padeln in i klubben?

Jag var väldigt försiktig. Men idag är vi på en mycket bra grund. Många överger tennis. Och lyckligtvis erbjuder vi en alternativ aktivitet relaterad till racketen som gör att dessa spelare kan stanna på klubben eller till och med komma till klubben.

Vi är på ett modfenomen. Men klubben är också vacker.

Padelen stärker mitt klubbhus. Eftersom människor stannar tillsammans för en drink medan de är i tennis tenderar spelarna att lämna efter sin match.

Vi har också en vanlig spelarbas på cirka fyrtio spelare.

Det är en sport, om du inte animerar den fungerar den inte.

3 / Vad kommer snart att hända på klubben?

Vi kommer snart att starta 2 FFT padelturneringar.

Redan förra september lanserade vi vår första FFT-turnering som samlade 12-lag och varav jag var finalist med min partner Mickael Tan mot Ritz / Moreau, förlorade 10 / 6 i tie-break. Jag har det fortfarande i magen (leende ...).

När det gäller klubbens projekt finns det möjliga möjligheter att föreslå 2 ytterligare padelbanor i halvtäckt eller inomhus. Men det kräver fortfarande arbete för oss och med rådhuset.

Intervju av France Binisti på TC de Vence

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.