När vi berättade att padel lockade spelare från alla samhällsskikt, vi skojar dig inte: Léa Van Der Zwalmen (282e), världs nummer 2 i palmtennis spelar i dessa Interklubbar N1 2024 för Big Padel. Och hon har precis vunnit sitt första möte!

Vid 28 år bär Léa många hattar... eller snarare multiracketar. Hon som började med squash i mycket ung ålder fann sig själv spela tennis och passionen föddes. Idag lade hon till en sträng till sin racket: spelare av padel att bli.

Hans början i palmspelet

I grund och botten, Jag är en squashspelare. Jag började vid 8 års ålder och i 10 år spelade jag i Toulouse. Efteråt fick jag chansen att flytta till England och jag gjorde en motsvarighet till BAC i en engelsk skola. Och de hade en tennisbana på campus.

De kom för att hämta mig och berättade att med min squashbakgrund var jag absolut tvungen att testa den här sporten. Vad har jag gjort, jag älskade och 2017, när mina yngre år var över, Jag ägnade mig helt åt att spela tennis.

Det är en väldigt annorlunda sport och samtidigt ursprunget till alla racketsporter. Det är lite av en padel XXL eftersom det är en bana på 30m gånger 10m med gamla tennisracketar i trä och en ganska tung boll.

Jag gillade verkligen utmaningen att behöva lära om allt, oavsett om det är tekniken eller den strategiska aspekten som är väldigt närvarande i det här spelet.

Sedan 2017, Jag utmanade mig själv att gå och hetsa världsettan som är lite som Serena Williams. Så efter tre timmars träning i ett år gick jag från världsnummer 20 till nummer 2.

Idag är jag baserad i Bordeaux och det är jag ordförande i tennisklubben. Jag spelar mindre idag med jobbet men målen finns fortfarande kvar: vinna en första titel för Frankrike sedan 50-talet.

Léa Van Der Zwalmen palmspel

Hans ankomst till padel

I ett och ett halvt år har jag svarat på samtal från vänner för att gå och spela här och där padel. Och jag tar mycket nöje att åka dit.

Jag är väldigt glad över att få delta i dessa franska lagmästerskap. Det är sant att efter att ha tävlat i de franska squashmästerskapen, sedan i Jeu de Paume och nu padel, det är en fantastisk upplevelse.

Jag är övertygad om att alla dessa racketsporter kompletterar varandra. När jag spelar tennis är jag övertygad om att det hjälper min padel och vice versa. Det fungerar på olika aspekter av spelet.

Jag började spela padel i Bordeaux, under sommaren, utomhus. Det var en förändring för mig eftersom tennisspelet uteslutande spelas inomhus och det är ibland frustrerande när det är strålande sol ute. Steg för steg, Jag blev prickig och jag engagerade mig i P250s, P500s och ibland i lite tuffare turneringar.

Men där jag har roligast är i mixeddubbel. Jag spelar med en fantastisk vän, Thomas Lagarde. Vi reser lite, vi tjänar poäng, även om jag i slutändan inte nödvändigtvis tar det på särskilt stort allvar.

Hans närvaro på Interclubs

Trots allt måste jag erkänna att efter att ha klättrat gradvis i graderna för att nå de franska mästerskapen, det är helt otroligt. Det får mig att vilja frigöra mer tid för att bli riktigt seriös med det!

I dessa interklubbar, Jag är förvånad, jag är som ett barn! Stämningen är galen. Att ha män och kvinnor som spelar samtidigt gör det möjligt att se otroliga matcher. JJag känner igen en hel del stjärnor som jag beundrade i P2000 och jag är här för att få så mycket erfarenhet som möjligt och framför allt för att spendera en bra helg med mina vänner.

Lea Van Der Zwalmen Catherine Lalanne

Du kan följa resten av dessa interklubbar, live och i sin helhet, på Padel MagTV.

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.