Fokusera på två ganska diskreta spelare som ändå lyckas prestera väldigt bra på planen: Marie Lefevre och Mélanie Ros. Franska spelare 8 respektive 10 ser tillbaka på sin resa och sina förhoppningar.

Le padel : en start i tävling

Franck Binisti: Innan du pratar om framtiden, kan du säga, för de som inte känner dig, hur du kom in på padenjag?

Marie Lefevre: Jag började på National Padel Kopp. Dessutom var det med dig Franck, när du lanserade och organiserade NPC med National Tennis Cup. Vi hade vår första turnering av padel och jag älskade atmosfären.

Om jag minns rätt så var den andra matchen mot Géraldine Sorel och Sandy Godard. Dessutom var det de som sa åt mig att spela till höger för när jag började hade jag fel till vänster (jag är vänsterhänt).

I början hade jag mycket problem med fönstren. Och med Covid var det komplicerat i tennis. Så jag började spela padel som var tillåten utanför. Jag spelade mycket och jag förbättrade mig.

Efteråt, bland damerna, är vi inte så många som spelar, och vi kommer in i topp 20/30 ganska snabbt.

Melanie Ros : Som många spelare kommer jag från tennis där jag var 2/6. Jag gjorde sedan mycket strandtennis tills jag blev introducerad till padel tack vare Setteo. Så jag upptäckte nästan padel på lagtävlingen i Malaga: det finns värre! Nu rör jag inga andra racketar!

Diskret men topp 10!

FB: Du är 8:e respektive 10:e franska spelare. Och ändå är du väldigt diskret. Ett val, en chans?

Marie Lefevre: Det är inget speciellt val att vara diskret. Vi har haft resultat i ett år. När vi syns i tabellerna förväntas vi aldrig, men i slutändan tar vi oss fram och vi är i topp 10.

Melanie Ross: Vi är diskreta, det är sant. Detta beror på vår karaktär men förmodligen också på våra resultat. Vi har inte kunnat slå ett av favoritparen hittills trots väldigt täta matcher. Det skulle ha hjälpt oss att veta mer

FB: Vilka tycker du är dina största segrar, dina bästa resultat?

ML: Förra året på P2000 des Pyramides kopplade vi ihop Géraldine Sorel och Elodie Invernon. Vi gör 3 set mot dem.

Vi slutade också nia i de franska mästerskapen genom att ta Vandaele/Invernon i andra omgången, vilket inte är en särskilt fördelaktig lottning för en andra omgång. Och bakom vinner vi alla våra matcher.

Vi slog Detrivière / Ligi-paret förra året. Och under sista P2000 av pyramiderna, vi hade två matchpoäng mot Fiona Ligi och Laura Clergue, som gjorde finalen bakom. Vi ligger lite under men vi är inte långt.

Detta nederlag är synd eftersom segern kunde ha hjälpt oss att skaffa denna dyrbara sesam för praktiken för det utökade franska laget i Barcelona.

HERR: Den här matchen visade i alla fall vår regelbundenhet i alla turneringar och uppmuntrar oss att göra ännu bättre.

"Får våra stora matcher att hända"

FB: På tal om Frankrike-laget, hoppas du att bli en del av det utökade Frankrike-laget?

ML : För mig är det ett väldigt stort par framför, och sedan är det 4 lag enligt mig framför oss. För en plats i det utökade Frankrike-laget tror jag därför att för de 8:e och 10:e franska spelarna finns det en möjlighet att åka till Barcelona. Detta skulle redan vara ett första steg innan man hoppas kunna gå vidare. Men det skulle innebära ett väldigt viktigt engagemang från Mélanie och mig, för konkurrensen är väldigt tuff.

Vi hoppas att kaptenen kommer att be oss testa oss åtminstone.

Vi vet att vi fortfarande har mycket tekniskt och taktiskt arbete för att ta oss igenom etapperna. Vi är helt klara över det faktum att allt återstår att göra. Det är därför vi försöker träna så mycket som möjligt och delta i de största franska tävlingarna.

HERR: Vi vet att det finns väldigt bra spelare framför oss men vi har förbättrat oss mycket på ett år och vi vet att vi fortfarande har mycket utrymme för förbättringar. Vår klassificering och våra resultat under P2000 tillåter oss nödvändigtvis att tänka på det. Det skulle vara en belöning för oss att delta och framför allt en möjlighet att gå ännu mer framåt.

Robin Haziza ger oss lite tips då och då för att förbättra. Vi koncentrerar oss för stunden på våra matcher, våra segrar och våra nederlag för att förbättra oss själva. Målet är att vi äntligen ska konkretisera alla dessa matcher som hängde mot favoritparen.

För min del kommer det att gå förbi faktumet att spela mer (tyvärr har jag inte en koll på padel mindre än en timme från mitt hus. Det räcker med att säga att att spela är väldigt komplicerat...) men också att tränas under matcher. Vi insåg vikten av denna roll tack vare Fred Pommier som coachade oss på P2000.

Idag måste vi förbättra oss tekniskt. Vi måste komma närmare en tränare och verkligen börja prata padel. Det är ingen hemlighet, du måste träna om du vill tävla mot tjejer som tränar! Men vi är redo för det!

 
Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.