Jérôme Bécasset och Jean-Marc Herard kommer dagligen att zooma in på en liga och dess representanter för det franska padelmästerskapet i Padel Lyon Club (Padel Central). Dauphiné Savoie-ligan är under belägring.

unga delfiner

1 / Fitness trail

Jean Charles COLAS-ROY (JCCR): Jag började tennis till 7-8 år och det har gått trettio år som jag spelar för skojs skull och tävling. Jag är rankad som 15 och är examen vid GUC Tennis i Grenoble.

Alexandre PERILHON (AP): Jag tränar tennis sedan mina 9 år och jag är för närvarande rankad 2 / 6. Jag spelade Badminton mycket och testade också Beach Tennis i år.

2 / Upptäckten av Padel

JCCR: Jag upptäckte PADEL för lite över ett år sedan. Det är av en slump att vi bestämde oss för att prova med några tennisvänner och vi uppskattade genast den gemytliga och den lekfulla sidan av denna sport.

AP: Jag upptäckte padeln förra sommaren (2014) tack vare min partner Jean-Charles och jag blev omedelbart beroende.

3 / Erfarenhet och mål

JCCR: Vi spelar regelbundet för skojs skull. Ibland spelar vi spel som kan överstiga 3 timmars spel.Kul trumpar trötthet! Vi vill nu göra några tävlingar för att testa vår nivå och konfrontera andra par utanför regionen.

AP: Sedan upptäckten av padeln spelar jag regelbundet, tar 1 2 gånger i veckan ett vanligt nöje. Jag hoppas kunna utvecklas och möta nya spelare, eftersom vi spelar ofta mot samma motståndare i Grenoble.

4 / Vilken klubb?

JCCR ET AP: Vår tennisklubb är GUC-tennis och vi spelar PADEL Echirolles fottid.

5 / Din partner?

JCCR: Det har gått ett år sedan jag regelbundet spelar med min partner, Alexandre PERILHON. Förutom hans fysiska och tekniska egenskaper som gör honom till en enastående försvarare uppskattar jag framför allt hans goda humör.

AP: Vi har spelat tillsammans sedan 1, men vi är ofta motståndare i fältet. Jag valde honom för att det går bra med honom utanför domstolen. På domstolen är det helt enkelt en utomjordisk: poängen är aldrig klar, den är överallt, och jag kan vila ibland!

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

JCCR: Det finns få PADEL-platser i vår liga så vi gjorde en kvalmatch mot ett annat erfaret par. På papper hade vi samma tennisrankning och vi lyckades vinna i ett ganska balanserat spel.

AP: Vi var tvungna att spela bara ett spel som vi vann trots stressen på grund av den enorma önskan att delta i detta franska mästerskap!

7 / Ambitioner och prognos för finalen

JCCR: Försök att gå så långt som möjligt men särskilt dela goda tider med andra lag. Under och utanför spel, i kontakt med andra par, kommer det också att vara ett sätt att kalibrera och lära sig att utvecklas. Vi känner ännu inte de andra lagen så ingen rädsla eller särskild ambition. Förutom motståndarna kommer upptäckten av en ny yta och hanteringen av flera tävlingsdagar att vara en verklig utmaning. Mina favoriter: South West-lagen som säkert är mycket erfarna.

AP: Vi är helt okända och vet inte nivån för de andra lagen. Jag hoppas att vi kommer att kunna räkna bra!

8 / Meddelande för motståndare

JCCR: Lycka till och gå till Lyon en god tid, på och utanför domstolarna.

AP: Lycka till alla!

Jerome Becasset

Jérôme Béasset är Paquito Navarro för laget Padel Tidskrift. Stötande för alla ämnen i padelvärlden, han kommer tillbaka till många ämnen med ett alltid snyggt öga.