Jérôme Bécasset och Jean-Marc Herard kommer dagligen att zooma in på en liga och dess representanter för det franska padelmästerskapet i Padel Lyon Club (Padel Central). Midi-Pyrénées-ligan är under belägring.

midipy pojke

1 / Fitness trail

Cédric Carité (CC): Tennisspelare fram till 1 / 6 (andra serien under 20 år), jag validerade också flera examensbevis tills BE2 ° tennis. Jag ansvarar också för Yannick NOAHs Fête le Mur-evenemang i Toulouse, regional samordnare SUD Ouest, och grundare av den federala tennisklubben i distriktet som åtföljer ungdomar i deras idrottsplaner (pro-tävling) och yrkesutbildning (skiljedom, undervisning, första hjälpen). , rep ...)

Alexis SALLES (AS): Min bästa tennisranking var 1 / 6

2 / Upptäckten av Padel

CC: Jag upptäckte Padel under mina år som STAPS-studenter i Toulouse. Inom tidens strukturer passerade jag ett federalt lärarintyg (det första i Frankrike) och deltog i en turnering. Sedan klippte jag i många år.

AS: I Blagnac (förorter till Toulouse i 1997)

3 / Erfarenhet och mål

CC: Jag var 6 gånger mästare i Frankrike och nr 1 i Frankrike; deltagare i den slutliga Master of Padel Pro Tour, medlem av det franska laget sedan 2004 (5: e värld och vice europeisk mästare), teknisk teknisk chef, tränare och kapten för de franska lagen (3 gånger vice europeisk mästare, 5: e världshane och tog in tjejerna 3: e i världen), padel-lärarutbildare (utbildning för BE Tennis och icke-studenter)

Ordförande-grundare av LNP efter att ha underlättat integrationen av Padel inom FFT, arrangör av sportkretsen, stöd för klubbprojekt.

AS: Deltagande i 6 världsmästerskap: bästa ranking med Frankrike-laget: 5ème

Bästa individuella ranking: 8e-finaler

Deltagande i 5 europamästerskap: bästa ranking med Frankrike-laget: 2nd

Bästa individuella ranking: semifinal

4 / Vilken klubb?

CC: Jag har väldigt liten möjlighet att träna eftersom jag har många förfrågningar till stöd för klubbstart och lärarutbildning.

Jag spelar överallt i Frankrike i den här egenskapen (speciellt lektioner och utbildning) och sedan försöker jag träna på CLUB de l'Hers i Toulouse, i Toulouse Padel Club och på Mas Club i Perpignan.

Mitt engagemang för tjänsten för alla dess anhängare att strukturera praxis Padel, gjordes till nackdel för min individuella praxis.

Men jag klarar mig inte så illa ...

CC och AS: Vi har licens vid Tennis Club de l'Hers

5 / Din partner?

CC: Mellan 2004 och 2008 har vi varit mästare i Frankrike flera gånger tillsammans och varit partners i Frankrike team. Då 2013 / 2014 / 2015 n ° 1 franska och mästare i Frankrike inom kretsen LNP

AS: Jag började spela med Cédric CARITE 10 år sedan. Vi genomförde 7 kompletta säsonger tillsammans

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

CC: Det var lätt för oss,

AS: Bra organisation med inskriptionen av 24-team med god nivå

7 / Ambitioner och prognos för finalen

CC: Vi kommer att göra vårt bästa och borde vara nära titeln. Då måste varje spel spelas med många osäkerheter.

På längre sikt, när min ålder går framåt, kommer jag fortfarande att vara trevlig att se lek, och mycket bekvämt, men min framtid ligger i ackompanjemang från klubbens många önskemål om utbildning och sportanimering. Jag är den enda i Frankrike som föreslår detta lagligen, att ha de juridiska examensbevis och den unika erfarenheten på detta område. Jag känner några par men är inte rädd för att vi är medvetna om vårt värde. Ingen kommer dock att tas lätt eftersom motståndare vet hur man spelar och spelformatet som FFT har valt (används någon annanstans i världen) är riskabelt. Mina favoriter är laget i Cote D'azur-ligan och oss.

AS: Nå finalen och ha särskilt mycket kul!

Vid 41 år revideras mina ambitioner om konkurrent men jag hoppas kunna bidra till utvecklingen av denna sport som är en riktig passion!

Naturligtvis är tävlingens stora favoriter Robin HAZIZA och Jérémy SCATENA som, såvitt jag vet, obesegrade under många år i Frankrike

8 / Meddelande för motståndare

CC: Att alla ger det bästa av sig själv i en frivillig och positiv anda

AS: Uppmärksamhet på de fyrtio!

Mer seriöst Fair-play - glädje och vinner !!!

Jerome Becasset

Jérôme Béasset är Paquito Navarro för laget Padel Tidskrift. Stötande för alla ämnen i padelvärlden, han kommer tillbaka till många ämnen med ett alltid snyggt öga.