Line Meites är en av de stora spelarna i den franska paddlingen. Som en del av den franska 10-toppen i många år, markerar den padellen genom dess regelbundenhet, men också av dess mycket stridiga karaktär. Hon är en kämpe. Vi gillar det eller gillar det inte, men det lämnar ingen likgiltig. Tennisspelare, historiker, kandidatexamen i Brighton, mästare i samtida historia i Grenoble och Paris, engångsbanker och tennissertifikat 1er och 2e grad, Line: The Swiss Army knife?

  • Känner du att du har varit en del av padellandskapet för alltid?

Padel och jag: Det är en stor kärlekshistoria. Jag upptäckte denna sport på sommaren 2012 tack vare en flyktig mark i hamnen i Canet-en-Roussillon. Jag älskade det Några veckor senare, riktning Aix och min första padelturnering. Jag anlände till denna turnering utan en racket eller partner och spelade 30 minuter i mitt liv.

På plats får jag veta att det faktiskt var en kvalificeringsturnering för det franska paddellaget och padel-världsmästerskapen ...

Jag gillade stämningen och välkomnande för flickorna vid den tiden.

En tid senare är det klubben Mas i Perpignan som startar i padeln med sin berömda centrala mark. Eftersom jag spelar där så fort jag kan.

I 2014 hade jag chansen att delta i 1er mästerskap i Frankrike organiserade av FFT. Vi avslutar 3ème med min partner vid den tiden (Emmelien Lambregts) ... och vi kvalificerar oss för Frankrike-laget! En dröm för mig. Att kunna bära tröjan och spela för sitt land har alltid varit en del av mina drömmar. Tack vare Padel kände jag dessa enorma känslor (och jag hoppas kunna återuppleva dem igen)! Ett bra team, en fantastisk atmosfär ... och ett silver runt halsen, det var total lycka!

  • Du var äntligen snabbt operationell i padeln ...

Jag kommer, som de flesta av oss, tennis. Jag lärde mig ung tennis och slutade sedan mycket tidigt ... i mer än 10 år.

I slutet av mina universitetsstudier tog jag, genom en kombination av omständigheter, racketen för att hjälpa en lärare på onsdagar i en klubb i Grenoble. Han pressade mig att godkänna det statliga patentet ...

Vad jag gjorde genom att vara oklassificerad 🙂 (men jag hade varit 2: e unga serien) ... det var en uppenbarelse för mig, och efter ett undantag som erhållits jag kedjade jag med 2th-graden.

Jag har undervisat i nästan 15 år (ja är en gammal kvinna :) i olika klubbar i Frankrike. Tvångs tennis, min tävlingsanda, mina pedagogiska färdigheter och min kärlek till alla sporter hjälpte mig mycket när jag började spela Padel ...

  • Under en tid verkar dock tävlingen vara svårare för flickor ...

Det finns helt klart stora skillnader sedan mina matcher! Nivån har förändrats enormt tack vare ankomsten av fler och fler spelare. Det är bra för emulering, att motivera dig själv!

Vi har vunnit "professionalism", fler och fler turneringar organiseras ... Även om vi bland flickor fortfarande har få P1000 ...

Om stämningen var extra tidigare, kanske den individualistiska sidan av vissa tennisspelare / tenniskvinnor påverkar vår vänliga och varma sport. Jag kommer från tennis och några och några fly tennis på grund av en mentalitet som ibland är uppskattad till sporten. (Det kan vara sporten som vill ha det förresten).

Kort sagt, vi ser hända att vissa beteenden inte nödvändigtvis toppar ... Vi måste komma ihåg att vi inte är mycket i denna sport, vi har en bra generation av förseningar jämfört med till exempel Spanien ... j Vi hoppas att alla kommer att kunna hålla den roliga, gemytliga, kollektiva och festliga sidan av sporten, även om vi alla är där för att vinna.

  • Mål Team Frankrike?
Naturligtvis. Jag gillar denna sport och jag är en konkurrent. Konkurrens är nu viktigt, och jag hoppas att det kommer att fortsätta. För de flesta av oss är tävlingen hälsosam, efterliknande och motiverande, den är trevlig och viktig för mig.

För att vara en del av teamet måste vi i dag göra val och professionalisera. Personligen är jag hypermotiverad att gå vidare, dela och lära.

Det är jättebra att se flickor som Laura (Clergue) eller Alix (Collombon) prova lyckan i Spanien och komma tillbaka för att dela sina erfarenheter med oss ​​och visa oss sättet att gå framåt igen. De är vackra ambassadörer för vår sport, och det ökar!

  • Har du ett träningsprogram?

Med yrket tennislärare var det komplicerat att kunna träna och särskilt delta i turneringar regelbundet. Men jag hade chansen i månader att tränas av Bastien i Toulouse och jag älskade den här perioden, även om det var ganska kort i slutet. Jag lärde mig mycket, och han förde mig mycket ... igen tack Blanquette 🙂 (smeknamn på Bastien Blanqué)

Förra året när jag arbetade på Padel Central Lyon trodde jag att jag kunde träna ... men nej, året var väldigt komplicerat för mig.

I år har jag äntligen tid för 1ère-tiden i mitt liv, och jag tänkte och planerade ett träningsprogram med en lärare ... Jag hoppas starta i maj, men jag har ingen officiell partner för ingenting. Jag ger inte upp, jag vill 🙂

  • Vi ser ofta att du byter sida. Slutligen känner du dig ganska vänster eller höger?

Jag föredrar att spela på höger på ett allmänt sätt eftersom jag gillar att försvara, förbereda poängen och särskilt variera mina skott. Jag känner mig mer kreativ och samtidigt strängare samtidigt som jag har rätt. Men jag kan spela 2-sidor ... så länge jag mår bra med min partner och hon litar på mig.

  • Vem kommer du spela med för dessa mästerskap i Frankrike padel?

Jag kommer att spela med Magalie Girard! En spelare med stor potential, även om hon idag är mer i upptäckten av denna sport. Om hon blir allvarlig kan hon spela mycket bra.

  • Lite skämt?

Ouch! Där kan det hoppa över 🙂

Jag tror att vi är flera flickor och killar som också tänker på detta och pratar om det. Men vi hör inte till slut tillräckligt.

Först problemet med höjden på tjänsten. Det skulle vara bra om JA (domare) tar sitt ansvar innan spänningar skapas ... och verkställer denna regel ... det finns fortfarande flera spelare, i den första 30 ändå, som tar bollen för hög vid tidpunkten för tjäna. Genom att analysera några matcher hos männen ser vi tydligt i topp 20 franska att det också har mycket begränsade och ibland tjänster som vi inte ens ser på proffs-kretsen (The World Padel Tour) ).

Kom igen, jag är i ett förtryllande humör, du har tur. Ett litet skämt om skillnaden vi ser vi har på turneringar mellan män och kvinnor.

Det är sant att vi av naturen är mindre konkurrenskraftiga och därför mindre många i tabellerna på turneringar. Men det är olyckligt att systematiskt märka en verklig skillnad i intresse från arrangörerna gentemot flickorna. Vi kan inte förvänta oss att vara lika spektakulära som män eller "starka".

Å andra sidan kräver så mycket investering att spela padel, vi har samma utgifter för att stanna, äta, träna ... och alltid samma belopp som krävs för registrering ...

I "utbyte" spelar vi på land som alltid är excentriska (eller vi blir stannade under vilotiden för bordsmännen), vi ändrar timmarna på våra matcher i sista stund för att ordna bordet och / eller organisationen ... och kategorier är alltid lägre än hos män ... synd eftersom allt detta inte motiverar flickor att flytta med våld ...

Jag tror att det skulle vara bra att samla padelaktörerna för att diskutera möjliga lösningar och särskilt för att utbyta våra synpunkter.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.