Line Meites är en av de stora spelarna i padel Franska. Efter att ha varit en del av de franska topp 10 i många år markerar det padel av dess regelbundenhet, men också av dess mycket stridiga karaktär. Hon är en kämpe. Vi älskar det eller hatar det, men hon lämnar ingen likgiltig. Tennisspelare, historiker, licensierad i Brighton, magisterexamen i samtidshistoria i Grenoble och Paris, engångsbankir och statscertifikat i 1: a och 2: a graden tennis, Line: Den schweiziska armékniven i fransk stil?

  • Det känns som att du är en integrerad del av landskapet padel alltid?

Le padel och jag: Det är en fantastisk kärlekshistoria. Jag upptäckte denna sport sommaren 2012 tack vare ett kortvarigt fält i hamnen i Canet-en-Roussillon. Jag älskade. Några veckor senare mot Aix och min första turnering padel. Jag kom till denna turnering utan racket eller partner och hade spelat 30 minuter i mitt liv.

På platsen fick jag veta att det faktiskt var en kvalificeringsturnering för det franska laget av padel och världsmästerskapen i padel....

Jag gillade stämningen och välkomnande för flickorna vid den tiden.

Någon tid senare var det Mas-klubben i Perpignan som lanserades till padel med sitt berömda centrala land. Sedan dess spelar jag det när jag kan.

2014 fick jag chansen att delta i det första franska mästerskapet som anordnades av FFT. Vi slutade 1: e med min partner vid den tiden (Emmelien Lambregts) ... och vi kvalificerade oss för Frankrike-laget! En dröm för mig. Att kunna bära tröjan och spela för ditt land har alltid varit en del av mina drömmar. Tack vare Padel Jag upplevde dessa enorma känslor (och jag hoppas kunna återuppleva dem igen)! Ett fantastiskt lag, en fantastisk stämning ... och en silvermedalj runt halsen, det var total lycka!

  • Du var äntligen snabbt i drift i padel.

Liksom de flesta av mig kommer jag från tennis. Jag lärde mig tennis när jag var ung och slutade sedan mycket tidigt ... i mer än 10 år.

I slutet av mina universitetsstudier, återupptog jag snöskor för att hjälpa en lärare på onsdagar i en klubb i Grenoble. Han pressade mig att passera statscertifikatet ...

Vad jag gjorde genom att inte klassificeras 🙂 (men jag var 2: a unga serien) ... det var en uppenbarelse för mig, och efter ett undantag som erhållits fortsatte jag med 2: a graden.

Jag undervisade i nästan 15 år (ja jag är gammal :) i olika klubbar i Frankrike. Naturligtvis hjälpte tennis mig, min tävlingsanda, min undervisningsförmåga och min kärlek till alla sporter mycket när jag började spela tennis. Padel.

  • Under en längre tid har tävlingen verkat vara tuffare bland flickor ...

Det finns helt klart stora skillnader sedan mina matcher! Nivån har förändrats enormt tack vare ankomsten av fler och fler spelare. Det är bra för emulering, att motivera dig själv!

Vi har vunnit "professionalism", fler och fler turneringar organiseras ... Även om vi bland flickor fortfarande har få P1000 ...

Om stämningen var bra tidigare, kanske den individualistiska sidan av vissa tennisspelare påverkar vår idrott så vänlig och varm. Jag kommer från tennis och vissa fly på tennis på grund av en mentalitet som ibland kritiseras för denna sport. (Det kan vara sport som vill ha det förresten).

Kort sagt, vi ser vissa beteenden inte nödvändigtvis toppar anländer ... Vi måste komma ihåg att vi inte är mycket i denna sport, att vi är en bra generation bakom jämfört med till exempel Spanien ... j "hoppas att vi alla lyckas hålla den roliga, vänliga, kollektiva och festliga sidan av denna sport, även om vi alla är där för att vinna.

  • Mål Team Frankrike?
Självklart. Jag älskar denna sport och jag är en konkurrent. Konkurrens är nu viktigt, och jag hoppas att det kommer att fortsätta. För de flesta av oss är konkurrensen hälsosam, efterliknande och motiverande, den är trevlig och viktig för mig.

I dag, för att vara en del av teamet, måste du göra val och bli professionell. Personligen är jag hypermotiverad att gå vidare, dela och lära.

Det är jättebra att se flickor som Laura (Clergue) eller Alix (Collombon) prova lyckan i Spanien och komma tillbaka för att dela sina erfarenheter med oss ​​och visa oss sättet att gå framåt igen. De är vackra ambassadörer för vår sport, och det ökar!

  • Har du ett träningsprogram?

Med yrket tennislärare var det komplicerat att kunna träna och särskilt delta i turneringar regelbundet. Men jag hade turen att vara coachad av Bastien i Toulouse i månader och jag älskade den här perioden, även om det var ganska kort i slutet. Jag lärde mig mycket, och det gav mig mycket ... igen tack Blanquette 🙂 (smeknamn på Bastien Blanqué)

Förra året när jag arbetade på Padel Centrala Lyon Jag trodde att jag kunde träna ... men nej, året har varit väldigt komplicerat för mig.

I år har jag äntligen tid, för första gången i mitt liv, och jag tänkte och planerade ett träningsprogram med en lärare ... Jag hoppas starta i maj, men jag har ingen vanlig partner för ingenting. Jag ger inte upp, jag vill 🙂

  • Vi ser ofta att du byter sida. Slutligen känner du dig ganska vänster eller höger?

Jag föredrar att spela till höger generellt eftersom jag gillar att försvara, förbereda poängen och särskilt variera mina skott. Jag känner mig mer kreativ och samtidigt strängare genom att vara på höger sida. Men jag kan spela på båda sidor ... så länge jag mår bra med min partner och hon litar på mig.

  • För dessa franska mästerskap i padel, vem ska du spela med?

Jag kommer att spela med Magalie Girard! En spelare med stor potential, även om den i dag är mer i upptäckten av denna sport. Om hon blir allvarlig med det kan hon spela mycket bra.

  • Lite rant?

Ouch! Där kan det hoppa över 🙂

Jag tror att vi är många flickor och killar som också tänker på detta och pratar om det. Men till slut hörs det inte tillräckligt.

Först problemet med servicehöjd. Det skulle vara bra om JA (domare) tar sitt ansvar innan spänningar skapas ... och tillämpar denna regel ... det finns fortfarande flera spelare, i alla fall de första 30, som tar bollen för högt vid tiden för att tjäna. Bland männen, genom att analysera vissa matchningar, kan vi tydligt se i den franska topp 20 att det också finns några som är mycket begränsade och som ibland resulterar i tjänster som vi inte ens ser på pro-kretsen (Le World Padel Tour).

Kom igen, jag känner mig i ett spänt humör, du har tur. Litet munslag på skillnaden som vi ser vi efter vi på turneringarna mellan män och kvinnor.

Det är sant att vi i sin natur är mindre konkurrenskraftiga och därför mindre många i tabellerna på turneringar. Men det är synd att systematiskt se en verklig skillnad i intresse från arrangörernas sida gentemot flickor. Vi kan inte förväntas vara lika spektakulära som män eller "starka".

Å andra sidan spelar padel kräver så mycket investering från oss, vi har samma kostnader för boende, för att äta, för träning ... och alltid samma belopp som begärs för registrering ...

I ”utbyte” spelar vi på de alltid offcentrerade fälten (eller vi blir stannade under vilotiderna på mäns bord), vi ändrar timmarna på våra matcher i sista stund för att ordna bordet och / eller organisationen ... och de kategorier som erbjuds är alltid lägre än hos män ... synd eftersom allt detta inte motiverar flickor att röra sig ...

Jag tror att det skulle vara bra att samla skådespelarna i padel att kunna diskutera möjliga lösningar och framför allt att utbyta våra synpunkter.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.