när FIP Guld i Perpignan, vi kunde ifrågasätta borgmästaren i denna vackra stad: Louis Aliot.

Franck Binisti: Herr borgmästare, du är självklart närvarande för att delta i detta stora firande!

Louis Aliot: Detta är en upptäckt för många! Det är i hjärtat av Perpignan, på ett vackert torg, framför Dames de France. Och jag måste säga att alla är förtjusta, och dessutom har man rätt till en bra publik. Allt är på plats för att det ska bli en succé.

FB: Är det också en policy för Stadshuset att vilja utveckla denna sport här?

LA: Det är både offentligt och privat eftersom det finns privata klubbar som ligger i framkant padel och vilka är motorn i padel i Pyrénées-Orientales och i Perpignan. Offentliga lokaler rustas upp lite i taget, men det är sant att det är en sport i vardande. Vi kan tydligt se att det finns fler och fler utövare och det är goda nyheter.

FB: Vi hör franska och spanska, det är också Perpignan.

LA: Det är en viss gemytlighet och det är något som för människor samman och jag är glad över att se detta evenemang i Perpignan. Och för att säga er sanningen, jag kom till och med in i det lite.

FB: Lär du dig själv av dessa spelare för dina framtida spel?

LA: Jag spelade tennis länge och studerade även tennis på den tiden. Jag observerar och det är sant att det är väldigt imponerande att se och det verkar mycket mer fysiskt än jag trodde.

FB: Vi kommer att ses regelbundet i backen av padel ?

LA: På den franska banan nej, men i Perpignan förvisso. Jag har många vänner som spelar det och om bara för min fysiska kondition är det viktigt att göra det.

FB: Detta är en första i Perpignan men inte den sista?

LA: Jag hoppas ! Vi har sett folkmassorna, vi har sett partnerna som mobiliserar, vi har helt enkelt sett allmänheten. Så jag hoppas att det kommer finnas andra tillfällen att träffas här, eller på en annan emblematisk plats i staden, varför inte framför Castillet.

Se hela utbytet nedan:

Blanche Cretinon

Från början lockad av tennis vill jag intressera mig för padel att upptäcka de olika dolda sidorna av denna sport. Det är därför jag bestämde mig för att gå med i teamet Padel Magazine. Vi ses snart på tomten!