Semifinalist av Premier Padel Bordeaux P2, Lucas Bergamini, en hårt arbetande högerspelare som mäter 1m65, förklarar för oss skälen till hans flytt till vänster med Pablo Cardona.

"Jag är en högerhänt spelare men jag slog mig ihop med vänsterhänt Pablo Cardona för den här turneringen på grund av omständigheterna: hans lagkamrat Javi Ruiz och min, Victor Ruiz, var båda skadade. Så eftersom han också befann sig ensam, erbjöd jag mig att leka med mig och han accepterade detta äventyr. När jag var yngre spelade jag, trots min korta kropp, till vänster, så jag utvecklades som vänsterspelare. Det var därför jag föreslog den här utmaningen för Pablo, eftersom jag vet mer eller mindre hur man spelar på den sidan. Det är inte så att jag har tillbringat hela mitt liv till höger, men det är ändå väldigt svårt eftersom det har gått år sedan jag spelade till vänster senast! Trots allt är jag ganska nöjd med de känslor jag kunde ha.”

"Självklart föreslog jag att spela till vänster eftersom jag visste att bredvid mig hade jag Pablo som är väldigt lång, som slår väldigt hårt och som tar hand om saker som jag inte kan göra. Till slut var det som om jag hade rollen som en högerspelare men till vänster: jag förberedde poängen så att han hade en exploateringsbar boll och avslutade jobbet.”

Och det fungerade ganska bra eftersom Bergamini och Cardona tog sig hela vägen till semifinalen, där de tog ett set från de slutliga turneringsvinnarna, Jon Sanz och Coki Nieto! Kommer vi att se brasilianaren igen till vänster? Inte snart i alla fall eftersom han hittar sin vanliga partner Victor Ruiz den här veckan i Rom!

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !